Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Športni filter??

Napisal/-a De_Tomaso Ne avg 05, 2007 10:55 pm

Torej iščem zamenjavo za športni filter, ki je sedaj sabeltov in je počasi odslužil svoje, vsaj kolikor se meni zdi.

Torej vstopna cev za zrak je cirka 80-120mm (nisem šel merit) in rabil bi filter, ki je kvaliteten (torej da skozenj ne gredo smetke) in da ima kar se da dolgo življensko dobo. Če se da da je čim tišji tem bolje.

Kje kupit in kaj kupit, prosim za nasvete. Denar ni vprašanje, kvaliteta naj bo na prvem mestu.

BTW: Sem prebral teme, ki so v stickyu pa prosim moderatorje, da po svojo presoji to temo vržejo v eno od tistih, ker sam pač nisem našel podatkov, ki jih iščem. V naprej hvala.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po avg 06, 2007 7:02 pm

Ne mi rečt, da mi nihče ne more svetovat kje in kakšen športni filter kupiti?
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po avg 06, 2007 7:05 pm

najbolš da greš v rsr motorsport v LJ in ti bodo tam najbolj znali svetovat. priporočam green, bmc ali kaj podobnega. pa če nočeš da se preveč dere, obvezno vgradnega, se pravi na mesto serijskega filtra. konkretno ti pa nebi znal svetovat.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po avg 06, 2007 7:09 pm

Če hočeš kvaliteto potem BMC
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po avg 06, 2007 7:18 pm

problem je, ker je bil motor predelan in je na mestu, kjer je bil prej zračni filter, sedaj intercooler.

Tako, da mora bit odvezno športni filter, ki gre pod blatnik.

Bi pa želel iz prve vedet kateri filtri niso glasni in so kvalitetni. Pa ni se mi v Lj za vozit, da bom potem videl, da tega RSRju nimajo.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Po avg 06, 2007 7:21 pm

Jest mam na dveh avtih K&N konus pa sm na obeh zlo zadovoln

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po avg 06, 2007 7:22 pm

Če maš intercooler, pol moraš met turbino, če se ne motim, če pa maš turbino, pa filter tako ali tako ni glasen..
BMW E46

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po avg 06, 2007 7:28 pm

K&N je nekako simbol kvalitetnega šp. filtra.
Tudi vzdrževanje je enostavno, na vsakih 40.000km se ga očisti s čistilom in potem še zopet namaže z oljem. Lahko pa tudi kupiš na vsakih toliko km novega, čistilni kit je namreč ravno polovica cene filtra.
Za ta motor mislim, da bo najboljši dvojni konus, saj le potrebuje veliko zraka, glede zvoka je pa vprašanje kaj bo, to je odvisno od motorja...

Jaz sem imel na prejšnji škatli K&N enojni konus (izključno zaradi zvoka), rezultiralo se je s prižiganjem alarmov, ko sem vozil čez parkirišča. :lol:
Dobra stran je , da je glasen le takrat, ko je pretok zraka na max, torej ko je "gas do daske", to pa domnevam, da je pri tvoji žverci glede na naše ceste redkost.
Torej ; dvojni konus bo zaradi večje pretočnosti najboljši, seveda pod pogojem, da ga boš lahko namestil v omejen prostor... :?
Zadnjič spremenil bass, dne Po avg 06, 2007 7:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po avg 06, 2007 7:29 pm

@De_Tomaso: nekje sem zasledil... torej si ti kupil to GTA :?:

Slika
Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po avg 06, 2007 7:31 pm

Ne ravno... nisi pa dosti zgrešil.. :P :D ... bo sam povedal, če bo hotel.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po avg 06, 2007 7:34 pm

Ja mama jo je kupila, nima pa turbin, ampak kompresor. In ker je avto že sam po sebi dovolj glasen in ker je treba počasi menjat filter sedaj išem nekaj čim tišjega in pa seveda takšnega, da ne bo šlo vso sra.. na lopatice kompresorja.

Je pa avto sedaj precej drugačen kot na teh slikicah. Motorni prostor je sedaj itak čisto spremenjen, nalepk ni več, prednji odbijač je drugi, zavore so večje kot na teh slikicah in tako dalje. Lep vikend avto nekako.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po avg 06, 2007 7:43 pm

K&N je kvečjemu sinonim za DREK NA ŠIBICI. Sem kupil njihov 57i kit za svoj prejšnji avto - se pravi kao stestirana zadeva; tipsko & shit. Avto mi je ob enakem režimu vožnje naredil po 100 km manj na tank; navor sem OBČUTNO izgubil, tist mikromilimeter blaga ki ga oni kličejo filter je pa tako švoh, da se vidi skozi njega iz notranje strani. Z palčko za merjenje nivoja olja sem na svoje presenečenje povlekel pocasto VATO iz motorja , ki pada med cvetenjem iz drevesja - toliko o filtriranju tega GOVNA govnarskega iz ZDA. Takoj sem šel na servis in nataknil vso serijsko kramo nazaj in dal prepucat motor, pa zamenjal vse filtre in olje.
Ah ja - pa ultra-pičkohvatna plščica z K&N gravuro je tudi odletela iz filtra dol od vibracij, pa še potrgalo mi je izolacijo havbe - vse to nameščeno točno po navodilih. Beži stran od tega naoljenega sranja!
Takrat sem jim tudi poslal mail glede "kvalitete" in ultra-nakladanja kako so njihovi filtri oh in sploh -vendar vse tiho je bilo... -Who gives a f*** about some customer from slovenia - right? :?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po avg 06, 2007 7:47 pm

Torej kaj kupit.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To avg 07, 2007 9:52 pm

Sam imam BMC DIA, dere se, samo če ga pohodiš, če pa lepo pelješ pa nima posebno izstopajočega glasu. Nekih boljših performansov jaz nisem ugotovil.

Glede na to da imaš ti dosti večjo konjenico ti bi rekel, da vzameš BMC CDA, samo je pa cena tudi okol 200€. Ti filtri so po testih tudi eni najboljših.

Prodaja jih pa ETC TuningCenter
Slika

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Sr avg 08, 2007 9:35 pm

Da ne odpiram nove teme, ker jih je malo morje...
Uporablja kdo ta filter oz ve kaj o njem? http://www.mimovrste.com/artikel/3420064120/zracni-filter-speed-performance-carbon-intake

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Sr avg 08, 2007 10:28 pm

stench je napisal/-a:Sam imam BMC DIA, dere se, samo če ga pohodiš, če pa lepo pelješ pa nima posebno izstopajočega glasu. Nekih boljših performansov jaz nisem ugotovil.

Glede na to da imaš ti dosti večjo konjenico ti bi rekel, da vzameš BMC CDA, samo je pa cena tudi okol 200€. Ti filtri so po testih tudi eni najboljših.

Prodaja jih pa ETC TuningCenter

Hvala za dober odgovor, jih bom kontaktiral.

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing Če avg 09, 2007 4:21 pm

[quote="Godward"]Da ne odpiram nove teme, ker jih je malo morje...
Uporablja kdo ta filter oz ve kaj o njem? http://www.mimovrste.com/artikel/3420064120/zracni-filter-speed-performance-carbon-intake[/quote

kolega ma na roverju 105km tak filtr štima pa res dobra, nism mogu verjet da je to samo filter]

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Re: Športni filter??

Napisal/-a andrej86 Če avg 09, 2007 6:28 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Če se da da je čim tišji tem bolje.

wtf :lol: :twisted:

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Re: Športni filter??

Napisal/-a De_Tomaso Ne avg 12, 2007 11:51 am

andrej86 je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Če se da da je čim tišji tem bolje.

wtf :lol: :twisted:

Verjemi, da je že motor preveč glasen ;)

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Ne avg 12, 2007 6:30 pm

Pozdravljeni!

Danes sem na svojem P306 odstranil tisti "podaljsek" ki pride iz zracnega filtra in pa predaj do hladilnika, ubistvu pride pred hladilnik. To je tist rebricasto podalsek, sej verjetno vsi veste o cem govorim. Podalsek sem odstranil ker se mi avto bolj dere, zdej pa me zanima ce mozje v modrem kej tezijo ce te zadeve ni namontirane oz. namescene?? Se masina kaj kvari ce tega ni gor?

Moj "podaljsek" je sicer mal drugacen ker je moj avto letnik 97 in je mal drugacne oblike vseskupaj, drugac pomen je pa isti...

Se slika:
Priponke
30618.JPG
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov