Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Poliuretanski vložki za podvozje

Napisal/-a pinjas Pe avg 10, 2007 10:02 am

http://www.energysuspension.com/pages/chassis.html

ali je kdo že proval zamenjati vse te zadeve na podvozju? Mene me ful mika ker bom dal komplet nastavljive amortizerje in bi rad naredu zadevo kot je treba. druga plat tega pa je to da postane ves avto trd ko...... in je udobnost zelo slaba. ali je to res??Tako se govori. Zanima me koliko se poslabša udobnost?
Prav tako tudi nosilce samega motorja.( tu pa res pravijo d abolj trese vse skupi, je pa pogoj če se menja diskalni kolektor)

Vse bo na EP3 CTR

slika za predstavo:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas So avg 11, 2007 8:17 am

80 ogledov pa niti enega odgovora:) očitno sme prvi ki bo to delal?????

Bruned
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Bruned So avg 11, 2007 11:31 am

Jah prvi že ne samo večina nima izkušenj s tem. Pelju sem samo dirkalnik s tem in je trd že sam po sebi tko da nebi mogu rač kaka je razlika med serijo pa tem

P.S. tudi mene to čaka.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So avg 11, 2007 11:54 am

Kar se voznih lastnosti tiče je razlika ogromna, a če le nočeš menjati rok na vsakih 6 mesecev, ti to odsvetujem.

Če zamenjaš tudi tiste pri nosilcih motorja pridobiš na odzivnosti, a je možno, da ti potrga nosilce.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So avg 11, 2007 12:05 pm

Za usakodnevno voznjo pomoje neuporabno, tak ko je povedal ze uporabnik pred mano je use bolj trdo, serijske zadeve bolj blazijo zadevo, s tem pa je bolj obremenjeno.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar So avg 11, 2007 3:41 pm

Zanimivi odgovori. Zakaj so serijski bolj mehki? zato da se manj vibracij od motorja, ceste itd. prenaša na šasijo...za boljše počutje, kar je en šit. Taki poliuretanski vložki, nosilci,itd. so narejeni za N grupo vozil, za A grupo so aluminijasti, ballbearing (se pravi "solid") Jest bom definitivno to kupil, ker občutno izboljša vozne lastnosti.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 So avg 11, 2007 4:24 pm

jst bi sm dodal to da mogoce ep3 ni tok star avto tko da so gumice se pri sebi.da bi blo bolj pametno potem menjat k bojo hin :D

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar So avg 11, 2007 4:53 pm

rover416 je napisal/-a:jst bi sm dodal to da mogoce ep3 ni tok star avto tko da so gumice se pri sebi.da bi blo bolj pametno potem menjat k bojo hin :D
Tle se gre bl za performance kt pa za to al so še dobre al že slabe ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So avg 11, 2007 5:14 pm

Tudi jaz bi na tvojem mestu kupil, roke za pežojčka so poceni. :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar So avg 11, 2007 11:26 pm

bass je napisal/-a:Tudi jaz bi na tvojem mestu kupil, roke za pežojčka so poceni. :D
:lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne avg 12, 2007 1:31 am

drmocar je napisal/-a:Zanimivi odgovori. Zakaj so serijski bolj mehki? zato da se manj vibracij od motorja, ceste itd. prenaša na šasijo...za boljše počutje, kar je en šit. Taki poliuretanski vložki, nosilci,itd. so narejeni za N grupo vozil, za A grupo so aluminijasti, ballbearing (se pravi "solid") Jest bom definitivno to kupil, ker občutno izboljša vozne lastnosti.

Zakaj neki je taka razlika, ane!

Dejte fantje mal pomislit. Na avtu imate sedaj gumo, tole pa je trda plastika. In seveda da je to orenk razlika, ker plastika se manj upogiba kot guma.
Večinoma pa to plastiko uporabljamo na offroadu za liftkite delat, da dvigneš avto. Se pa bolj splača kupit plastiko in jo dat podrejat, kot pa da tole kupiš - predrago je.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Sr avg 15, 2007 9:51 pm

Ma ni to neki bavbav. Sam sem to zmontiral na prednjo premo Sierre Cosworth pa imam samo dobre izkušnje. Pa tudi nič kaj bolj trdega občutka nimam med vožnjo. Zdrži pa neprimerno dlje od originalnih gumic.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr avg 15, 2007 10:25 pm

... ja Aljaž - Rale na Cosworthu so bolj obremenjene in hodijo vsake tri mesece v K.... - jih potrga ... Powerflex gume so trde zato imaš tudi manj luftov in kakor je en napačno napisal hodijo roke ??? Jaz vem da - ne hodijo več roke enkrat ko jih daš gor ... tisto kar je tisti stric mislil so Uniball joints - dirkalni nosilci namesto silent block-ov, ki se po luknjah radi poškodujejo zaradi udarca ... nosilci od motorja so druga pesem če pretrdo vpneš motor se na cel avto prenesejo vibracije in se to da rešit tudi tako, da se uporabi raje kak dodaten pomožni nosilček, ki omeji serijskemu nosilcu gibanje v neželjene smeri ali montiraš od drugega avta dosti močnejšega ... in pa - tudi zalit se jih da z lepilom za avtomobilske šipe, tako da so bolj trdi togi ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Bruned
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Bruned Če avg 16, 2007 9:21 am

Powerflex ni plastika! Je guma ki dopušča dihanje- Drejanje teflona in vstavljanje v roke je pa samomor. Sprobano iz moje strani lomilo zadnje prečne roke na imprezi kot šibice ( v hitrih ovinkih). Po besedah kolega ki jima powerflex v cliu pa teh problemov ni ker se guma še vedno vsaj malo poda.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Če avg 16, 2007 12:48 pm

Točno tako!
Powerflexovi selen bloki so poliuvretanski, še vedno prožni in popolnoma primerni za cestno uporabo. Teflonski so pa za dirkalnike.

Uporabniški avatar
ludvik
Novinec

Napisal/-a ludvik Sr avg 29, 2007 4:31 pm

Kje bi se pa dalo pri nas to kupit? Za clio ll bi mel. :?

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Sr avg 29, 2007 4:38 pm

pri nas ne vem. drugače pa poglej http://www.reichhard-motorsport.com/. so hitri. edini minus je poštnina

Uporabniški avatar
ludvik
Novinec

Napisal/-a ludvik Sr avg 29, 2007 4:48 pm

Približno kolko EU?

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Sr avg 29, 2007 4:54 pm

Jaz sem Powerflex bushes za Sierro Cosworth kupil pred štirimi leti v Italiji za 220€.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Sr avg 29, 2007 5:02 pm

ludvik je napisal/-a:Približno kolko EU?

če si mislil za poštnino ti lahko povem da sem jaz dal za 2 vijaka in stranske žmigovce 33€. škatla v kateri sem dobil je bila velika nekje 30X20X15cm - nevem zakaj :? . teže pa tut skoraj nič.
če si mislil pa za dele, pridejo pa 4 za v roke 102€ in 2krat po 2 za stabilizator 2x37€
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost