... Portal boš glavo na dizlu - pa vodilo ventila ne odrezat daj ga samo našpičit proti koncu - ker če je prekratko ti ventil začne prej opletat ... če že pol samo poglobi kanal pod ventili da bo kot cev oziroma koleno 90 stopinj in ne jih pulirati ker ti to ne bo prineslo prirastka moči ... Mislim, da bi bolj profitiral če malo povečaš dobavo goriva to pa je tudi vse ... pa na novo daj naredit injektorje in pumpo pol pa prav stisni da bo trajalo . dobro bi bilo če želiš imeti mir uravnotežiti vrteče mase - ko razkopaš bate in ojnice greš zvagat kolika je razlika med njimi pa odbrusiš po ojnicah malo materiala kot bi jih želel pulirati na isto težo - motor bo imel mirnejši tek in še enkrat daš zbalansirati motorno gred in vztrajnik ... Tako so delali tudi Ibizo TDi pri Jerebu z katero so dirkali pred leti ... in zategni še enkrat vijake glave po 500 km ... L.p. Madlisko je napisal/-a:Monster še vseen po počas pa poceni........ ko pa bo treba bo pa hitro:D
1.6 TD motorjev je kr neki......... sam dobit kje kerga.....
Še vseen pa bi za začetek rad ostal na tem motorju..... Torej še vseen iščem odgovore na moja prva vprašanja. Če že druga ne me zanima kaj ta motor zmore.... čeprav vem da bo me stalo velik časa in denarja. Kot prvo sem že gledal da bi v sesalnem kanalu odbrusil oz. "odžagal" del vodila ventila tko da bi zrak lahko mirneje šel skozi..... tud sesalni kolektorji so pri tem motorju zelo grobo obdelani ( sploh niso ampak je samo odlitek)....
... ne odpade - samo ne da ven kar bi ti hotel - dobiti 6000 vrtljajev ? Ker - princip je bil tak: da si na benzincu z drugo odmično gredjo, ki je bolj odpirala ventile in je imela večji kot srečanja, bolj prepustnim izpuhom in večjim fergazerjem prišel do tega - da je vleklo pline hitreje skozi motor - sukcija, ki je v določenem trenutku že toliko hitro gibala maso plina skozi, da je ta silila zrak v valj tudi še potem, ko je bat že potoval gor... pa večje ventile si moral imeti , da si čimveč zraka notri nabral, glavo sportano da jih nič ni oviralo ... to vse so preskočili kasneje samo z montažo turbine ... daj si jo še ti omisli saj si majster pa po bloku spodaj dat notri pod bate štiri šprice z katerimi boš hladil bate to tudi ni tak problem ... če rabiš še malo več pritiska olja pol enostavno daš v oljno pumpo močnejšo vzmet pod kuglico ki spušča naprej olje če ga je količinsko premalo daš manjši zobnik na pumpo da vrti hitreje ... prevrtat blok tam, kjer so mazalne poti - tudi ne bo težko in peljati vse skupaj na turbino ... pa še en vmesnik za zunanji hladilnik olja si dobi od koga, ki je pokopal svojo GTT ...lajšanje motorne gredi in vztrajnika ni bilo samo zaradi odzivnosti! problem velikoserijskih motorjev je bil ta, da so imeli precej viška na motorni gredi - grobost odlitka, nenatančno kovanje itd. ker so frizerji želeli, da motor prenese višji režim vrtljajev brez loma gredi ali ojnic so pač odstranili nekaj tega odvečnega balasta, z tem so spet pridobili na odzivnosti in z izenačenjem vrtečih mas izničili škodljivo vibriranje gredi ... z nastavljivim zobnikom odmične pa so točno nastavili motor v fazo ... tudi preoblikovanje tistih kolen na motorni gredi v špico ti omogoča, da lepše potone gred skozi olje in tudi pulirana manj trpi, ker pri visoki hitrosti vsak udarec v gred z strani curka ali površine olja na grobem odlitku pomeni - da širi neravnine in daje oz. dela odpor v materialu ... če je gred spulirana lepše steče skozi ... če pa se ne počutiš - pol naredi kakor jaz : pokliči tisto številko ki sem ti jo dal, mu povej kaj te žuli pa začni šparat ...lisko je napisal/-a:Torej vse ostalo kot pri navadnem bencinarju odpade? Ali še pač noben ni tunal dizla in nima izkušenj tle gor?
monster_d je napisal/-a:Lisko ne pritiskaj, raj daj za, bo vec koristi
Drugace pa mam turbino od ttja ce bos dal gor
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov