Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

marči
Nov uporabnik

menjava čipov pri toyota

Napisal/-a marči Po okt 22, 2007 6:46 pm

Imam toyoto avensis z 85kw in 2000 kubikov. Zanima me kako poteka nadgradnja in kakšne so posledice.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr okt 24, 2007 4:57 pm

V Big Bang ali pa kakšni drugi trgovini z igricami kupiš novo verzijo NFS in jo naložiš na svoj comp. Če si malo podjeten pa potegneš zadevo z neta preko torrenta. :atensn

No pa da ne bo samo off topic. Uporabi iskanje in boš našel precej odgovorov glede čiptuninga in kako se tem stvarem streže.

Še link: http://www.avtomobilizem.com/forum/search.php?mode=results

tu pa v iskalnik vpiši čipanje!!!!

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 24, 2007 5:19 pm

Nisi nič napisal, če je turbinski ali N/A motor. Če nimaš turbota, pol ti bore malo koristi čip prez drugih predelav.

Drugače pa taka tema spada pod Tuning podforum, ne pod splošno, da boš vedel za drugič.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr okt 24, 2007 6:19 pm

in vse tiho je bilo....
eh, mulci... :lol:
Slika

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: menjava čipov pri toyota

Napisal/-a rhino Sr okt 24, 2007 6:46 pm

marči je napisal/-a:Imam toyoto avensis z 85kw in 2000 kubikov. Zanima me kako poteka nadgradnja in kakšne so posledice.

Mislil si napisat: "Oče ima toyoto avensis z 85 kw in 2000 kubikov...." :D

Šalo na stran...Predvidevam da je dizl.Z čipanjem bi lahko pridobil tam nekje 20 ps...Maš pa pri nas več firm,ki se s tem ukvarjajo.Malo prebrskaj po googl-u ali pa uporabi iskanje.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr okt 24, 2007 11:49 pm

Pri RSR tega očitno nimajo v programu.. Lahko se odločiš za chiptuning.si, +24KM in +45Nm, lahko pa če želiš, povprašaš še pri TTE, ki je uradni toyotin tuner oz. nekaj takega..
Nadgradnja v prvem primeru poteka tako, da avto pelješ tja, počakaš in se odpelješ domov, v drugem primeru (tte) pa naročiš, ti pošljejo, zmontiraš sam. (Ni težko, slaba urca dela.. (20min po njihovo)). Včasih se je TTEjev performance kit dalo vgradit preko servisa, sedaj pa tega žal ne ponujajo več. Morda bi bila edino varijanta da se odpelješ na servis v italijo, austrijo in se tam zmeniš..
Posledice čipa.. Jih ni, če boš vozil lepo oz. upošteval osnovna navodila..

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Pe okt 26, 2007 10:31 pm

W|zz je napisal/-a:Pri RSR tega očitno nimajo v programu.. Lahko se odločiš za chiptuning.si, +24KM in +45Nm, lahko pa če želiš, povprašaš še pri TTE, ki je uradni toyotin tuner oz. nekaj takega..
Nadgradnja v prvem primeru poteka tako, da avto pelješ tja, počakaš in se odpelješ domov, v drugem primeru (tte) pa naročiš, ti pošljejo, zmontiraš sam. (Ni težko, slaba urca dela.. (20min po njihovo)). Včasih se je TTEjev performance kit dalo vgradit preko servisa, sedaj pa tega žal ne ponujajo več. Morda bi bila edino varijanta da se odpelješ na servis v italijo, austrijo in se tam zmeniš..
Posledice čipa.. Jih ni, če boš vozil lepo oz. upošteval osnovna navodila..

Ne bi bila varjanta. Noben uradni Toyota servis ne bo vgradil TTE čipa. Oziroma, če bo ne bo veljala Toyotina garancija. Odkar je TTE postal Toyota Motorsport imajo določene izdelke, ki jih Toyota uradno podpira in se jih lahko naroči na katerem koli Toyotinem servisu. Čip ali diesel performance kit pa je podprt samo za Land Cruiser 120 in Hilux, če se ne motim. Če se lotiš vgrajevanja sam in ti nekoč nekaj zariba, se bojim, da ti bo serviser rekel, da je to zaradi čipa. Ko boš kontaktiral TTE, pa bodo oni rekli, da to ni zaradi čipa. Skratka, sam boš kril stroške popravila. :?

Boljše bi bilo, če bi napisal kateri letnik avta imaš in kaj si želiš doseči. Svetujem ti, da se česa takega ne lotiš samo zato, ker bi rad nekaj na avtu spremenil in se ti zdi čipanje enostavno. ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ So okt 27, 2007 3:39 am

Ma daj, ta človek ni resen no. Brezveze je temo odprl.

Če bi pogledali njegov prvi post, ima tak samo dva, bi vidli da tud tam je odprl temo, pa bil tiho potem. Šlo se je za nakup avta.

:roll:

marči
Nov uporabnik

Napisal/-a marči To okt 30, 2007 6:32 pm

Kupil sem toyoto avensis l.2005, 2000cm, 85kw, ker imam doma avtomobile z bencinskim motorjem in od 100 do 120 kw mi je 85kw malo, zato se povprašal vas.
Hvala za vaše odgovore.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To okt 30, 2007 8:04 pm

No, še vedno nisi s tem nič povedal, kaj za en motor imaš, razen konje in kubikažo. :D
Je dizel, bencinar, turbak ali ne....

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To okt 30, 2007 8:25 pm

Lumpy, 2.0 85kw je pri toyoti samo D-4D, torej turbo dizl ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To okt 30, 2007 8:28 pm

Aha ok.

Ker sem gledal na Najdi.si pod Avtomobili, pa ni nobenga motorja 2.0 z 85kw, zato mi ni blo več jasno. :D

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To okt 30, 2007 8:36 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Aha ok.

Ker sem gledal na Najdi.si pod Avtomobili, pa ni nobenga motorja 2.0 z 85kw, zato mi ni blo več jasno. :D
pa prašaš rajš strica googla...on velik več ve. ;)

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To okt 30, 2007 8:39 pm

[quote="Lumpy_"][/quote]
Ja, mislim da ga od letos naprej al kako že ni več v ponudbi..

Mare9mm, tisto glede čipanja v tujini so rekli mojemu fotru na servisu, možno pa da je bilo tudi za tisto mišljeno da je veljalo včasih, ne vem, možno.
Glede problemov, je pa tko itak za vsako čipanje oz. vsak tuning, mislim pa, da je tukaj skoraj najlažje skrit predelavo, ker samo tisto škatlco vzameš vn.. : )
Sicer je pa vseeno, ker tega za ta motor itak ni v ponudbi, imaš prav..
lp

Uporabniški avatar
Čamo89
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana center

Napisal/-a Čamo89 Pe nov 16, 2007 11:10 pm

Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov