TechnoBoY je napisal/-a:full neudoben

Jaz ti lahko povem, da sem naredil s svojim avtom in OMP Eco sedeži (ki so mimogrede najbolj neudobni med dirkalnimi sedeži - tubular steel frame) res dosti kilometrov (bil sem npr. na morju v Makarski) pa sem se prav udobno peljal. Res pa je, da imaš v teh sedežih dirkaški, zravnan položaj, ki dosti ljudem ne ustreza.
TechnoBoY je napisal/-a:manj čutiš ovinke ( ker te drži)
ne govori neumnosti, če ne poznaš zadev. Če kje čutiš ovinke, jih čutiš ravno v tem sedežu. Pa ne samo ovinke, vsako grbino na cesti, vsako še tako malo drsenje zadnjega dela avtomobila... Še ena prednost - volan v avtu boš imel samo za usmerjanje avtomobila, ker z navadnimi (pa naj bojo še tako športni) sedeži imaš volan tudi za uporo, da te ne meče po celem avtu. Še večja razlika so tile sedeži + dirkalni 4 ali več točkovni pasovi. S to kombinacijo postaneš res del svojega avtomobila.
TechnoBoY je napisal/-a:cene so od 40k sit na gor....
To bo pa res držalo. Glede cen je tako... Splača se ti it do Trsta, tam je dosti trgovin z dirkaško opremo, zaloge so dosti velike, tako da lahko sedeže tudi sprobaš. Če imaš denar boš kupil plastične, ki so bolj udobni ampak 100% dražji od jeklenih. Evo2 so primer plastičnih in tudi jaz ti jih svetujem (če boš razkiral malo več denarja), drugače pa za ceno enega Evo2 sedeža dobiš dva OMP Eco + dva 4-točkovna varnostna pasova (s pretečeno FIA homologacijo)
TechnoBoY je napisal/-a:aja menjalnik pa pomojem pod 300k sit nebos dobil
Nikjer nisem zasledil za kakšen avto gre. Za svojega Yugota sem lansko leto odštel 200k (brez špere), za kakšne bolj "avte" pa so tu cene dosti, dosti višje. Če se ne misliš podat v kakšne dirkaške vode, ti ta nakup rahlo odsvetujem, sploh če imaš v mislih kakšen menjalnik z krajšimi prestavnimi razmerji (po možnosti brez sinhronov). To za vsakodnevno vožnjo res ni. Jaz sem "ekstremist" pa sem se vsak dan s svojim avtom po nabavi menjalnika vozil še samo kakšna dva meseca, potem pa sem nabavil civilni voz. Aja, pa poraba s takšnim menjalnikom je skoraj za 50% večja!