Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

benjamin89
Nov uporabnik

Kraj: zgornja velka

računalnik motrorja

Napisal/-a benjamin89 Ne nov 04, 2007 12:41 pm

mene zanima kaj točno počne računalnik motorja v vozilu, in kaj vse je odvisno od računalnika, gre konkretno za renaultov 1.4 energy motor, sesalna izvedba in če je moč, pospeški in vse ostalo odvisno od računalnika in če bi z zamenjavo računalnika popravil karakteristike motorja?

lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: računalnik motrorja

Napisal/-a Mad Ne nov 04, 2007 6:05 pm

benjamin89 je napisal/-a:mene zanima kaj točno počne računalnik motorja v vozilu, in kaj vse je odvisno od računalnika, gre konkretno za renaultov 1.4 energy motor, sesalna izvedba in če je moč, pospeški in vse ostalo odvisno od računalnika in če bi z zamenjavo računalnika popravil karakteristike motorja?

lp
... računalnik ti krmili vbrizg goriva - čas in maso goriva in nastavlja predvžig glede na potrebo motorja(režim vožnje) in kvaliteto goriva - to sta glavni funkciji ECU-ja zraven tega ima nalogo kontrolerja parametrov glede na odziv lambda sonde in dodatne funkcije kot npr. air bagi, ključavnica - zaščite vžiga itd . z prestavljanjem parametrov ali takoimenovanih map pridelaš nekje okrog 10 % - toliko je možno, ker tovarna motor zaščiti, da ne bi uporabnik iz njega prehitro izvlekel dušo pa tudi zaradi ekologije , raznolike kvalitete goriva , podaljšanja servisnih intervalov ... samo čipanje pač ne prinese kaj občutnega ... lahko na elektroniko vplivaš tudi od zunaj z moduli ki jih povežeš na žice ki gredo na elektroniko vžiga in vbrizga ... za Peugeotove motorje Pug 106 1.4 in 1.6 doda ta modul (na sliki) od 12 do 16 km in od 19-24 Nm navora ... L.p. Mad
Priponke
Slika 079.jpg
... Power System Box ... v mojih avtih deluje seveda ni edina predelava - brez menjave odmične gredi portanja glave in menjave filtra kolektorja oziroma narediti bolj pretočnega celotnega sistema ne da dosti ven max 12 -14 km ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

benjamin89
Nov uporabnik

Napisal/-a benjamin89 Ne nov 04, 2007 7:44 pm

hvala za informacijo, kje pa bi se dalo dobit to?
sem pa še dobil namig da bi lahko bi zamašen izpušni sistem in da zato ni izkoristka od motorja, sem pa tudi gledal da gre do računalnika 30 žic in bi ta modul znal bit problem za priklopit ali ne?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne nov 04, 2007 8:05 pm

benjamin89 je napisal/-a:hvala za informacijo, kje pa bi se dalo dobit to?
sem pa še dobil namig da bi lahko bi zamašen izpušni sistem in da zato ni izkoristka od motorja, sem pa tudi gledal da gre do računalnika 30 žic in bi ta modul znal bit problem za priklopit ali ne?
... niti ne - če jim daš prave podatke o tvojem Avtomobilu njegovem motorju in seriji ... ti dajo točno opis katere kable prevežeš in skico kablovja tako imaš možnost narediti stvar prav - če nisi siguren vase pol greš do avtoelektričarja ... nabavlja jih nekdo tu z obale ki ima tudi sam to v avtomobilu isto pa si lahko naročiš preko interneta na tej strani : http://www.powersystem.fr/FR/fiche_prod ... &tracteur=
L.p. Mad

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Ne nov 04, 2007 9:45 pm

in cena tega powerboxa avto uno turbo
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne nov 04, 2007 10:51 pm

sablač je napisal/-a:in cena tega powerboxa avto uno turbo

Vsi so vedeli da je to nemogoče . Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je ! http://www.powersystem.fr/FR/fiche_prod ... &tracteur=

benjamin89
Nov uporabnik

Napisal/-a benjamin89 Po nov 05, 2007 6:19 pm

... glede tega kolko je cena tega power boxa, kaj to res tolko pomaga da pride 400 EUR
al se samo nekdo bogati na ta račun

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po nov 05, 2007 10:40 pm

... imam Hondo 1.4 75 km ... z menoj se je vozil Nejko uporabnik tega foruma ... če želiš vedeti kako gre Honda vprašaj njega mislim osebno, da izvleče ven kar nekaj 10 - 12 km ... sicer pa je to isto kar smo počeli včasih pri avtih na vplinjač - povečali dize in premaknili predvžig ... stane pa 380 in ti povem da deluje ... lahko tudi sprobaš na mojem avtu ...1. kupil sem ga po tistem ko sem to sprobal na kolegovem avtu in se prepričal da deluje 2.pa Matjaž (RSR) je rekel da se mu ne da z tem ukvarjat...3. Senica pa bi stal isto kot je stalo to in 4.jutri ko prodam avto to lahko spet uporabim drugje ... bužirka za zaščito žic pa tudi ne stane dosti :D L.p. Mad

gašperX
Nov uporabnik

Napisal/-a gašperX Po nov 05, 2007 10:59 pm

Hm... gdo pa bi ti tole zadevo lahko potem zmontirou??
Pa a to zihr nebi nič škodovalo mašini??
Me namreč malenkost zanima za Xsaro 1.8 16V 112km

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po nov 05, 2007 11:47 pm

gašperX je napisal/-a:Hm... gdo pa bi ti tole zadevo lahko potem zmontirou??
Pa a to zihr nebi nič škodovalo mašini??
Me namreč malenkost zanima za Xsaro 1.8 16V 112km
... lahko jo sam zmontiraš lahko daš komu drugemu recimo kakemu avtoelektriku zmontirat - za tip motorja ki ga imaš oziroma za tistega ki jim daš zahtevo ti dajo oni podatke katere žice povezat oziroma zacinit gor na priklop računalnika in pol motor dobi kar je obljubljeno ... to škodi motorju če vlečeš skozi iz njega maximum če imaš to za malo bolj poporano vsakodnevno vožnjo ko je avto segret mu nima kaj škoditi ... dobiš nekaj boljše pospeške in malo se ti dvigne končna hitrost ni pa to neka kataklizmična razlika :D seveda ti da zraven ostalih predelav ven zajeten kos užitka takole sama pa bolj malo ... najmanj kar moraš storit je da daš še športen filter in dobro bi bilo dat ven katalizator... in zamenjat izpuh (kolektor 4-2-1 in terminal ) z kakim športnim ... če menjaš še odmične gredi in dvigneš pritisk goriva bi že lahko računal z naštetim na dvig recimo okrog 25 pa do 30 km ... L.p. Mad
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov