Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

CybKnight
Novinec

Clio 1!

Napisal/-a CybKnight Po avg 26, 2002 10:17 pm

Kot sm ze v enem prejsnjem topicu napisal, sem lastnik Cliota 1.4 RT letnik 95! Mene pa zanima kaksno je vase mnenje o tej NEPREDELANI masini! Ima 75km! Ali mislite da potegne kar solidno za tak avto??
Kaksno je vase mnenje glede kolk se splaca predelovat, pa kolk se bo v resnici poznalo 25 konjev?

Hvala lp
Slika
CLIO!!!!

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Re: Clio 1!

Napisal/-a admin Po avg 26, 2002 11:22 pm

Imam prijatelja ki je predelal tocno tak avto... sedaj ima ca. 95-100 konjev in je odlicen :) seveda ga moras predelat tako, da se tudi drzi ceste (priporocam gume sirine 185), lite feltne, spustiti ga za 35 mm in dodatno predelati podvozje... seveda pride na vrsto tudi izpuh, zracni filter, kaj drugega pa ne bi dodajal... aja, pa katalizator seveda odstrani :))))
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To avg 27, 2002 6:13 am

admin: nic osebnega vendar sem zelo proti odstranjevanju katalizatorja.
Nekako sem tudi ekolosko osvescen in avto brez katalizatorja ogromno onesnazuje! Ce ze hoce kdo dobiti se tistih par konjev na racun katalizatorja naj kupi sportnega, res da je drago vendar ni to nic proti tistemu kar naredis za okolje. Avtomobilov ni malo in ce jih polovica odstrani katalizator ......
Slika

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin To avg 27, 2002 9:48 am

Ko se bo folk nehal po Sloveniji z oldtimerji vozit, ameriskimi V8 in seveda stoenkami in jugoti - potem bom tudi sam proti odstranitvi enega katalizatorja :)
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To avg 27, 2002 11:15 am

pri enem avtu nebo okolje nič bolj onesnaženo zaradi odstranitve katalizatorja. ;)

Sicer pa neglede na katalizator ''športni'' vozniki naredijo več svinjarije... Večja poraba = več ''materiala'' v izpuhu, več gume na cesti, več smeti od bremz, sklopke...

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf To avg 27, 2002 2:23 pm

Pero, če bi bili vsi istih misli kot ti, ja kam pa bi prišli? Sicer pa so največji onesnaževalci dvotaktniki: stare kosilnice sploh. Primerjava takšni kosilnici bi bilo nekako 10 osebnih avtomobilov skupaj. No, največ onasneževalcev pa je nam podobnih.
Žua d vivre...

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Sr avg 28, 2002 8:44 am

ravno v tem je problem ker vsak tako razmislja. "Ce bom samo jaz odstranil kazalizator..." takih ki tako razmisljajo ni malo. Ali pa tisto "dokler se bodo vozili z v8, yugoti in stoenke".

Tudi yugote bi menjali nekateri ce bi imeli denar. To je podobno kot ce si reces "pol Slovencev krade na veliko, zakaj ne bi se jaz".

Nikoli ne bo boljse dokler bomo(ste) tako razmisljali....
Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr avg 28, 2002 8:50 am

Je že kdo razmišljal kaj sploh naredijo z odsluženimi katalizatorji ??? Ker če jih vržejo na odpad, pol niso nič naredili
Slika

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Sr avg 28, 2002 10:08 am

Ker ste dokaj zabluzili s katalizatorji, bom jaz kar odgovoril na prvotno vprašanje: Ja, Clio 1 je fantastičen avtomobilček, sicer je mašina 1.2 že takrat bila za časom, a ker je avto dokaj lahek gre tudi s tisto mašinco kar lepo (kakega ultramodernega polo 1.1 (z auspuhom ali brez :)) stisne kot za šalo), kar se pa tiče 1.4 RT pa je komentar komaj potreben - avto leti. 75 konjev za tako majhno kištico - pošteno. Ja, pa tudi oprema je za avto tega razreda in tega letnika presenetljivo obsežna (referenca naj bo spet polo). Tako da če rabiš majhen in poskočen avto, ki je precej zanesljiv (mislim, da je glede tega nekje v sivem povprečju), je taka stvarca kar dobra izbira.

P.S. Jaz katalizatorja ne bi dal ven... mi tisti konj ali dva ne pomenita toliko.... je pa to samo moje mnenje

CybKnight
Novinec

Napisal/-a CybKnight Sr avg 28, 2002 11:50 pm

Hvala!
Dans sm nekaj saru po motorju, in sm pogruntal da kr slabo zgleda, se leti se skos tak kot naj bi na zacetku... Sam me pa zanima kolk bi me stala ena generalna motorja, pa kje mi to najbolj priporocate narest, pa kolk se bo kaj poznalo, a se splaca ...?

LP
Slika
CLIO!!!!

CybKnight
Novinec

Napisal/-a CybKnight Ne sep 01, 2002 9:52 pm

ša se neki :
Kaksna bi bila priblizen pridobitek na konjih ce bi zamenjal celotni izpusni sistem ,dal gor sportni katalizator in sportni zracni filter??
Zdaj ima 75 konjev ...

LP
Slika
CLIO!!!!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne sep 01, 2002 9:59 pm

Realnih je po moje okrog 85 - 90 konjev po predelavi, če bi bila stvar dobro narejena.
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po sep 02, 2002 6:00 am

90KM ni problem ...ce pod "cel izpusni sistem" stejes tudi izpusne kolektorje ...
Slika

CybKnight
Novinec

Napisal/-a CybKnight Po sep 02, 2002 8:44 pm

ja, pa kaj bi se dalo se nardit za ene 10 hp, brez kasnega prevelikega predelovanja?

LP
Slika
CLIO!!!!

CybKnight
Novinec

Napisal/-a CybKnight Po sep 02, 2002 8:46 pm

Pa rečmo, a so REMUS avspuhi res tolk dobri(ker dragi so ful)!! A so tud druge znamke tolk dobre, pa kaj cenejse???

LP
Slika
CLIO!!!!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po sep 02, 2002 10:02 pm

Ja mas se druge sportne avspuhe kot so supersprint,sebring,devito, slovenski izpuhi novak in laus...
Najboljs naj bi sugurn bil remus ampak je tud med tadrazjimi, mogoce se bi ti splacal nakup novaka ali pa lausa ker je cena bisteno manjsa.
Ce se ne motim na dvojni izpuh cena okoli 30.000.
No to bjo povedali pa tisti forumci ki imajo kaj takega!!!

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To sep 03, 2002 6:13 am

ni nujnoi da je remus lih najboljsi .. enkrat sem primerjal ene karakteristike pa malo poslusal (mislim da je bilo na prejsnjem avtosalonu v LJ) in me je sebring bolj navdusil kot remus ...
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To sep 03, 2002 7:12 am

Jst bi tut stavil na Sebring; je pa drugač pri teh hudih auspuhih, predvsem treba povedat to, da imajo zelo dolgo življenjsko dobo (materiali), ki precej prekaša tisto pri Lauših, Novakih,... Če misliš imet ta avto še dalj časa, potem se ti mogoče splača vzet kakšno bolj "opevano" znamko.
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To sep 03, 2002 9:21 am

povprasaj tudi malo v tehnoracin v kranju (technoracing-sp.si) ... oni dajejo izpusne sisteme delat nekam v italijo, kjer jih baje tudi za ferrarije delajo. Ime firme? Se ne spomnim vec.
Slika

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule To sep 03, 2002 11:38 am

Če kdo lahko kje dobi kakšnega remusa al pa sebringa al pa katerga druzga se da narediti kopijo. Poznam enga kolega ki dela kakršne koli izpušne sisteme. So pa v celoti narejeni iz rosfraj pločevine, torej iz nerjaveče pločevine.Garancija kakšnih 5 let. Izpušni lonci kot so remus, powrsprint za primerjavo niso iz rosfreja, imajo pač samo takšne nastavke.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov