Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Problem s športnim zračnim filtrom

Napisal/-a m.P. Sr avg 28, 2002 4:25 pm

Danes, ko sem hotel prekontrolirati nivo olja, sem opazil, da se mi je športni zračni filter iztaknil in skoraj da padel skozi luknjo v "mašini" ven. Predvidevam, da sem se tako vozil cca. 20km. Zdej me pa zanima kakšno škodo sem naredil motorju z vožnjo brez zračnega filtra?

Filter sem sedaj močno zategnil, čeprav v navodilih piše, da ne smeš preveč zategniti?!?
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Problem s športnim zračnim filtrom

Napisal/-a Pero Sr avg 28, 2002 6:19 pm

Če nisi vozil po prahu in makedamu verjetno ni nič hujšega in se ne bo poznalo na življensko dobo motorja.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr avg 28, 2002 7:47 pm

pa če bi kaj večjega not potegnilo, bi že slišal.
Slika

all4you2
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a all4you2 Sr avg 28, 2002 9:23 pm

Hello!
A maš ti mogoče prvi model puntota (glede na slikco pri tvojem postu)!
Ker jaz ga imam in imam probleme s športnim filtrom, ker noče stati na kolektorju! Zmeraj pade dol. Mi lahko nekako pomagaš?

Lp

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr avg 28, 2002 9:28 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Če avg 29, 2002 8:26 am

GFors, dej nama pol ti svetuj kako to namontirat da bo stal gor. Sej ga imaš pritrjenega samo z objemko, ne? Kolk si jo pa kej zategnil?

Kako si pa zrihtal dovod zraka? Maš slučajno to cel kit od K&N prou za tega puntota? Ker men tista cev ki je speljana pred hladilnikom ni čist nč všeč... že tko se mi avto ful greje (ventilator se kar pogosto oglasi), zdej se mi pa še bolj...

Aja pa še to... si tisto cev, ki pride iz mašine (odušek) napeljal v filter ali kam drugam. Jaz sem mel najprej speljano v filter pa mi ga je dvigoval (ker je tolk šlampast skonstruiran) ... zdej sm jo pa kr navzdol obrnu :)

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Če avg 29, 2002 1:44 pm

dej mu viagro pa bo stal gor! :D :D :D
Natakar Taxi Prosim!

G-4S

Napisal/-a G-4S Če avg 29, 2002 8:17 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Cihcy
Nov uporabnik

Napisal/-a Cihcy To sep 10, 2002 10:34 pm

Hello!

MatjazP, mogoce ti tole pomaga!

Jest mam isto Punto mk1 in mam K&N filter gor. Ker mi je isto dol padal, tko k teb, sem pustil tisto "štango" od original filtra gor, v filter pa sem zvrtal majhno lukno, da štanga pogleda skoz. Vse kar ti ostane je, da na vrhu daš eno matico pa je zadeva ucvrta.
Res, da ni najleps za pogledat ...ampak zihr je zihr.

...pomoje se ti splača probat.

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. Če sep 12, 2002 9:32 am

Cihcy hvala!

Verjeten bom res naredil tako kot si napisal, ker mi je ravn včeraj spet dol padu:( Zgleda je blo 140 čez tračnice mal preveč za filter :(

Sem že nekaj gledal in še ne vem točn kako bom dobil točno pozicijo luknenj, ki jih moram narest v filter. Kakšen nasvet? ;)

Cihcy
Nov uporabnik

Re: Re: Problem s športnim zračnim filtrom

Napisal/-a Cihcy Če sep 12, 2002 10:16 am

matjazp pravi:
Cihcy hvala!

Verjeten bom res naredil tako kot si napisal, ker mi je ravn včeraj spet dol padu:( Zgleda je blo 140 čez tračnice mal preveč za filter :(

Sem že nekaj gledal in še ne vem točn kako bom dobil točno pozicijo luknenj, ki jih moram narest v filter. Kakšen nasvet? ;)

Najprej našravbej štango, pol pa filter dej gor tko, k si ga mel prej (men napis K&N gleda mal v desno) pa fejst pritisni, pol se ti bo pa na notranji strani poznal oddtis od štange in skoz ta oddtis zvrtej lukno (v original filtru sta dve štangi. Kle zadostuje ena sama).
Kar se pa tiče odduška...jest mam namontirano tisto cev, k se uporablja v štromariji (oranžna), ker je mehka, pa tud če je fejst zavita se ne prepogne.
Pa veliko užitkov pri šravbanju!

m.P.
Novinec

Napisal/-a m.P. To sep 17, 2002 7:37 pm

Cihcy!

Sem naredil tako kot si predlagal :) in mislm, da zdej pa res ne bi smel več dol past. Sam upam, da med vrtanjem ni prišlo preveč opilkov v filter :(

Hvala!

Cihcy
Nov uporabnik

Re: Re: Problem s športnim zračnim filtrom

Napisal/-a Cihcy To sep 17, 2002 8:52 pm

matjazp pravi:
Cihcy!

Sem naredil tako kot si predlagal :) in mislm, da zdej pa res ne bi smel več dol past. Sam upam, da med vrtanjem ni prišlo preveč opilkov v filter :(

Hvala!

Jest sem za vsak primer filter kar posesal, če bi blo slučajno kej notr. Ampak pri tebi je že prepozno... :(

m.P.
Novinec

Re: Re: Re: Problem s športnim zračnim filtrom

Napisal/-a m.P. Sr sep 18, 2002 7:22 am

Cihcy pravi:
matjazp pravi:
Cihcy!

Hvala!

Jest sem za vsak primer filter kar posesal, če bi blo slučajno kej notr. Ampak pri tebi je že prepozno... :(

Tud jst sm to hotu narest... sam baje teh filtrov ni priporočljivo sestat/pihat...

Primoz81
Nov uporabnik

Napisal/-a Primoz81 Sr sep 18, 2002 10:47 pm

Jest sm mel tud fino izkusno s filtrom. Avto sm gonu iz Lj v Ajdovscino. Cel cajt je mel tok fajn zvok da sploh nism opazu, da je ratu se bl fajn. Sele k sm se ustavu, ugasnu avto, su na pijac on prsu nazaj, sm opazu, da je nekam globok zvok in da prej ni bil tak. K sm odpru havbo me je skor na rt vrgl. Filtra nikjer. No k sm mal bols pogledu je padu med motor in kabino na eno policko, pa delno na avspuh, tko da je spremenu obliko - ampak je se uporaben. Lepo sm ga prsravfu nazaj, seveda dost mocnej in odsel novim izkusnjam naproti. Od takrat se se zmer drzi motorja.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov