vilijem je napisal/-a:
Mene pa zanima, ali je tudi zanimanje in je ze kdo pocel tunanje avtomobila z obratnim namenom in sicer: z namenom znizanja moci, porabe, da bi se s tem servisni intervali povecali, vecja vzdrznost raznih sklopov motorja, manjse onesnazevanje, nizji izpusti......
Energetik81 je napisal/-a:Tole se pa dobro sliši. A pri N/A bencinarju se kaj takega ne da naredit oz. verjetno ni glih nekih hudih procentov? Mislm to, da bi krivuljo navora povečal pri manjših obratih, pri večjih pa jo ohranil.
Drocky je napisal/-a:nevem od kod to da če downgrade da majn troši. sicer ena neumesna ampak bom vseen napisal.
Na moji dedri 1.9td, se mi je poraba znižala povprečno malo več kot pol litra odkar mam bosch pumpo odprto. Je pa res da avto prej ni nič kadil neglede an to kolk je bil gas pedal pritisnjen, zdej pa včasih kr konkretno zakadi, ampak poraba je občutno nižja na istih relacijah in istim načinom vožnje. In ja tut js sem mislo da ni mogoče, ko sem opazil to, ampak očitno je.
Ziga'sLupo je napisal/-a:pri meni se že pri čipu od CHIPTUNING.SI pozna da manj pije, od pol litra do enega litra, seveda pri enaki umirjeni vožnji, kot je bila pred tuningom, pri priganjanju je pa seveda večja sj greš tut hitrej
Neyo-Neyo je napisal/-a:Jah daš avto predelat na plin pa je ni treba nobene tople vode odkrivat![]()
No ja usaj zlo hvaljo neki plin zadne čase sm ravno brav pret na netu mal![]()
kaj pravte pa vi a se splača predelat na plin[/code]
Ivan36 je napisal/-a:Neyo-Neyo je napisal/-a:Jah daš avto predelat na plin pa je ni treba nobene tople vode odkrivat![]()
No ja usaj zlo hvaljo neki plin zadne čase sm ravno brav pret na netu mal![]()
kaj pravte pa vi a se splača predelat na plin[/code]
Ja za do 500€ komplet ja 1500€ pa ne dam ker je že staro in lahko pol motor krepne pač za dokaj novo vozilo se pa splača tak do 2 let in ene 70 tkm![]()
Sem enga modela v NM videl je to v Bih namontiral na Felicio letnik 97 1.6 za 1100€ in 210000km prevoženih![]()
kaj je tu prihranil
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov