Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

športni katalizator

Napisal/-a ezzy To apr 01, 2008 10:12 am

Torej se da kje dobiti športni katalizator z (200cpsi) v SLO??

Lp!

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr dec 10, 2008 4:37 pm

Zanima me če bi zamenjal samo tale del http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=2675 (pri meganu 2.0T rs (165kW), ostali izpušni sistem je original, na motorju pa je samo šp. filter in blow off ventil, čipan ni nič), ali bi res dobil kaj več moči in kako je s tem na tehničnem?

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Sr dec 10, 2008 5:01 pm

lohka samo to zamenjaš, samo najdi nekoga, k i ti bo potem tehnični uredil ;)

z malo truda, se da takšen del namesto katalizatorja izdelati tudi doma
Slika
Slika
Slika
Slika

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr dec 10, 2008 6:14 pm

A moreš to homologirat? ker se skoraj ne vidi tega dela potem ko pride plastika pod motorjem?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 10, 2008 6:45 pm

dragon22 je napisal/-a:A moreš to homologirat? ker se skoraj ne vidi tega dela potem ko pride plastika pod motorjem?

sj nevem ce se da homologirat.ti ga kr gor daj sj cist fino zgleda.ko original.ce pa je pod plastiko kot pravis pa sploh ni problem.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Sr dec 10, 2008 8:05 pm

dragon22 je napisal/-a:Zanima me če bi zamenjal samo tale del http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=2675 (pri meganu 2.0T rs (165kW), ostali izpušni sistem je original, na motorju pa je samo šp. filter in blow off ventil, čipan ni nič), ali bi res dobil kaj več moči in kako je s tem na tehničnem?

Hvala za odgovore.

Če sešteješ ceno de-cat-a in delo (pri meganu je to kar velik zalogaj, ker je katalizator takoj za turbino pri požarni stezi, tako, da je potrebno veliko matrarije in zajebancije da ga dobiš ven.) potem je bolje če ga čipaš.Boš pridobil bistveno več Z samim de catom pridobiš pri meganu 8-10 KM z predpostavko, da ga optimiraš, saj drugače se osvetli kot božična jelka :).

P.S.
Če te zanima mapa za Megane RS mi pošlji PM.

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr dec 10, 2008 8:28 pm

Sokol je napisal/-a:Če sešteješ ceno de-cat-a in delo (pri meganu je to kar velik zalogaj, ker je katalizator takoj za turbino pri požarni stezi, tako, da je potrebno veliko matrarije in zajebancije da ga dobiš ven.) potem je bolje če ga čipaš.Boš pridobil bistveno več Z samim de catom pridobiš pri meganu 8-10 KM z predpostavko, da ga optimiraš, saj drugače se osvetli kot božična jelka :).

P.S.
Če te zanima mapa za Megane RS mi pošlji PM.

Imaš PM.
Kako si misli da bi optimiral decat? in zakaj bi se osvetlil, a se tok segreje? kaj pa če zamenjam še komplet izpušni sistem je potem kaj bolje?
Drugač sem pa mislil čipat motor in še zamenjat decat.

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Sr dec 10, 2008 8:55 pm

To sem mislil lučke na armaturni plošči. :).
Če odstraniš katalizator moraš prilagodit mapo drugače boš precej moči izgubil!!
Po mojem mnenju se ti ga ne splača odstranjevati, ker je že serijski precej dober.Do 300+ KM v tem primeru katalizator ni ovira.
Z izpuhom na meganu ne boš pridobil ničesar.Če se ti gre za zvok odstrani zanji lonec in napelji direkt cevi.Vendar srednjega pusti pri miru ,ker boš po odstranitvi izgubil nekje 7 KM !!
Karak naprej je menjava intercoolerja in mapiranje.To te pripelje na nekje 260 KM in 380 Nm navora vse ostalo je na tem avtu vstran vržen denar.

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov