Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Kraj: Horjul

športni filter+izpušni sistem

Napisal/-a šmeksy Če maj 01, 2008 3:05 pm

Zdravo!

Mene pa zanima, kateri športni filter in izpušni sistem bi šla najlepše skupaj? Za renault megane coupeja me zanima (1.6e 16v). Al bi lahko samo en ornk izpušni sistem dal brutalen zvok, ker men je bolj važno, da se sliši iz izpuha ne pa iz mašine.. Mak kdo kako idejo?

Hvala že vnaprej za odgovore!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če maj 01, 2008 3:23 pm

jaz imam na enakem motorju komplet kit športni filter od K&N (zajemalec, cev, filter) in pa zadnji lonec. izpuh sem montiral naknadno, prej pa sem imel samo filter. ker je cel komplet se je že s športnim filitrom imel super zvok, zadnji lonec mu je dal samo malo bolj globok zvok glasnosti pa skoraj nič, ker se glasnost zadnjega lonca ne more primerjati s športnim filtrom pri visokih obratih ( od 3500 obratov naprej).

imaš to 1.6 e ali 1.6 16v? 90 ali 110 konjev?

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Napisal/-a šmeksy Če maj 01, 2008 3:26 pm

Je napisan v oklepaju 16.e... Je pa 90km

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če maj 01, 2008 5:04 pm

šmeksy je napisal/-a:Je napisan v oklepaju 16.e... Je pa 90km

no saj zato sem vprašal, ker potem imaš zgoraj narobe napisano, to ni 16v motor

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Napisal/-a šmeksy Če maj 01, 2008 5:21 pm

Ja, ni 16v.. Kaj pa je pol e? :D nvm zato ker ga še nism kupu, je pa rezerveran tko da ne poznam še useh podrobnosti :D :P

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če maj 01, 2008 5:39 pm

malo za predstavo kako zadeva zgleda na podobni mašineriji :D fiat bravo 1,6 16V, dvojni konus sprint filter iz poliester vlaken in powerfull 2x76mm

slikca
Slika

pa še filmčki :D

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4118582816

http://video.google.com/videoplay?docid ... 6450412786

http://video.google.com/videoplay?docid ... 0097084914

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Napisal/-a šmeksy Če maj 01, 2008 5:44 pm

Hudo je tole :D Sm lih gledu za Powerful izpuhe pa očitn težko dobiš TUV?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če maj 01, 2008 5:45 pm

pa še to je treb vedet da taki avspuhi k se dajo homologirat niso tok glasn k tisti k se jih ne da :D
moj powerful se je dal homologirat, je pa res da se vsi ne dajo

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Napisal/-a šmeksy Če maj 01, 2008 5:51 pm

To je res... Ja men so najbolj všeč tisti, ki imajo dvojni nastavek al kako bi reku.. Naprimer tale od Powerfula
http://www.bolha.com/oglas3156469
Že tko mi je ful ušeč da ma športni zvok, po drugi strani ga bom pa mogu zamenat, ker je katalizator fuč. Zato je še en razlog, da kupm športni sistem. Kot sem pa že rekel, da mi je do tega, da se sliši iz auspuha, ne pa iz mašine. Tko da pomoje bom sam ceu sistem zamenu brez filtra..

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če maj 01, 2008 6:08 pm

šmeksy je napisal/-a:To je res... Ja men so najbolj všeč tisti, ki imajo dvojni nastavek al kako bi reku.. Naprimer tale od Powerfula
http://www.bolha.com/oglas3156469
Že tko mi je ful ušeč da ma športni zvok, po drugi strani ga bom pa mogu zamenat, ker je katalizator fuč. Zato je še en razlog, da kupm športni sistem. Kot sem pa že rekel, da mi je do tega, da se sliši iz auspuha, ne pa iz mašine. Tko da pomoje bom sam ceu sistem zamenu brez filtra..

zadnji lonec ni cel sistem :P

to so kolektorji, športni srednji in zadnji lonc ter športni katalizator oz. brez katalizatorja

če boš dal gor samo zadnji lonc si priporočam fabi power iz šempetra v savinjski dolini. jaz sem z loncem zelo zadovoljen, pri nizkih obratih se ga čist malo sliši potem pa je vedno glasnejši, ker sem tako hotel in mi ga je zato ful z rosfrei volno "nabasal"

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Napisal/-a šmeksy Če maj 01, 2008 6:11 pm

Nene to vem :D Ampak sem dal samo primer kako nej bi zgledu auspuh :D :D Am kaj se pol bolj splača, cel sistem al samo od katalizatorja naprej?

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Napisal/-a šmeksy Če maj 01, 2008 6:20 pm

A bi blo ql, če bi dau športni katalizator pa npr. Powerful auspuh?

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Če maj 01, 2008 8:42 pm

Jao važn da se sliš pa tud če negre.Šminkeraj za šminkerajem.Jst nevem kako enim dvigne potenco športni filter ter avuspuh da ga nima bedn večjega na vasi.
Ampak ajde....vsakmu svoje

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če maj 01, 2008 9:48 pm

fičfirič je napisal/-a:Jao važn da se sliš pa tud če negre.Šminkeraj za šminkerajem.Jst nevem kako enim dvigne potenco športni filter ter avuspuh da ga nima bedn večjega na vasi.
Ampak ajde....vsakmu svoje

ker brezvezen komentar, čist mim teme :P kot bi reku zakaj imaš alfo edini na vasi, da ti dvigne potenco? daj kup si renoja, ko ga ma vsak drug slovenc :D no na tak način je tvoj neumesen komentar

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če maj 01, 2008 9:53 pm

Srednji lonec ven, katalizator ven, fi50 cev do zadnjega ("spucanega") lonca, pa bo ropotalo, da se boš še isti dan naveličal ;)
Te pa opozarjam, da se na AC naješ tega ropotanja, vsaj jaz sem se ga. Pa verjamem, da nisem edini.

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Napisal/-a šmeksy Pe maj 02, 2008 11:47 am

Ma lejte men ni do tega da kr neki ropota kt da bi koza na pleh scala! Men se gre, da ma en konkreten zvok ne pa kr nek počen zvok. Če bi hotu en ropotanje bi sam u auspuh par lukn zvrtu! Pa prosim ne mi kr neki pisat, če se ne spoznam pa se mau zgledujte po savinjčanu k usaj hoče neki pomagat! Da pa eni pišete čist brezvezne komentarje samo da si poste nabijete je pa tut žalostn!

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe maj 02, 2008 2:23 pm

1: Hotel si brutalen zvok, pa sem ti lepo napisal kaj naredit.
2: Bi raje da bobni, poka, doni, prdi, tuli....
3: Vsaka ušesa imajo svoj avspuh
4: "športni" filter pride do izraza nad 3, 5 do 4 tisoč obratov, avspuh poje od 0 obratov naprej. Kakšen zvok bo dalo da bo tebi všeč, pa da vseeno gre čez tehnične, pa ne moremo vedet ;)
5: za zvok dirkalnika rabiš motor in avspuh dirkalnika. Glasen izpuh ni nujno športen izpuh. Če bi to držalo, bi Akrapovič še vedno v garaži za krose avspuhe krivil. Neke improvizacije z zadnjim loncem so sicer glasnejše, je pa tukaj, kot povsod kolikor €€€, toliko muzike. Če bi rad menjal cel izpušni sistem, pa da je približno vredu roba, bo vsaj 1000€.
LP
Martin

Uporabniški avatar
šmeksy
Nov uporabnik

Napisal/-a šmeksy Pe maj 02, 2008 2:36 pm

Hvala za obrazložitev, ampak post ni bil namenjen tebi, ampak fičfiruču k kr neki pametuje, ti si mi čisto normalno odgovoril :D

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K Pe maj 02, 2008 11:54 pm

martk je napisal/-a:Srednji lonec ven, katalizator ven, fi50 cev do zadnjega ("spucanega") lonca, pa bo ropotalo, da se boš še isti dan naveličal ;)
Te pa opozarjam, da se na AC naješ tega ropotanja, vsaj jaz sem se ga. Pa verjamem, da nisem edini.

Res je :lol: , ropatanja po AC se naješ.....to govorim za lonec.

Sam pa imam samo športni filter od K&N in spusti odličen zvok od 3500 naprej :D , po AC pa se ga itak ne sliši, kvečjemu je motor še bol tih, vsaj meni se je tko zazdelo. Mislim pa, da ne nič zgrešiš za dobr zvok, če montiraš športni filter + en dobr celotni sistem, seveda so tu spet €€€ :roll:

Lp

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales So maj 03, 2008 9:10 am

js mam športni filter od k&n in pa dtm izpušno cev in ti to med vožnjo tako boli(izraz da se izpušna cev čuje kot sam hudič:D) da ti ta zvok po enem cajtu že nažere.Ker če js do ljubljane pelam po avtocesti to tako boli da če nisi navajen te lahko glava boli...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov