Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

IC dodatno hlajenje

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 31, 2003 4:25 pm

No odlocu sm se dodatno hladit IC..nekako tako kot ma impreza..samo tam je samo na knof...
montiral bom posodo z vodo..in šrico pred ic...in ko bo gas do konca bo avtomatsko vklopilo motorček da bo šprical na ic...
kaj pravte a bo kej pomagal ?

P.S. ne pa nism zamešal une fore k ti vodo šprica v komoro..samo tist se mi too much zdi...
ampak če z vodo pošpricaš kasno stvar in jo postaviš na prepih...so močno ohladi !
V8 POWER

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne avg 31, 2003 4:30 pm

pomoje se ti bolj splača večji IC montirat. Sicer odvisno kakšnga maš zdej, ampak kakšno mini varjanto se splača zamenjat z enim ornk ICjem pa je stvar rešena.

Drugač pa pomoje voda pomaga. Sam je več problemov. Prvi je količina vode. Par litrov vode pomoje porabiš dokaj hitro. Če maš avto samo za dirkat pol je ok, drugač pa zna bit nerodno.
Pol je problem tudi temp. vode. Če bo kje blizu motorja se bo takoj segrela na 50+ stopinj. Če jo maš v prtljažniku bo imela v vročih dneh tudi verjetno okoli 30 ali celo več stopinj. Če je pa tolk topla voda se pa pomoje že ne splača.

Če boš pa poštimal zadevo me pa zlo zanima kako stvar deluje. Jaz sem tudi že razmišljal o tem, samo je večji IC cenejša in bolj enostavna varjanta.

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Ne avg 31, 2003 4:31 pm

kaj je to IC :?: :?: Sem bolj mesten otrok, kar se avtov tiče :(

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne avg 31, 2003 4:33 pm

intercooler

Punto_GT
Stalni uporabnik

Re: IC dodatno hlajenje

Napisal/-a Punto_GT Ne avg 31, 2003 4:43 pm

TechnoBoY je napisal/-a:No odlocu sm se dodatno hladit IC..nekako tako kot ma impreza..samo tam je samo na knof...
montiral bom posodo z vodo..in šrico pred ic...in ko bo gas do konca bo avtomatsko vklopilo motorček da bo šprical na ic...

P.S. ne pa nism zamešal une fore k ti vodo šprica v komoro..samo tist se mi too much zdi...
ampak če z vodo pošpricaš kasno stvar in jo postaviš na prepih...so močno ohladi !

Ma prou dosti ne boš pridobil, malenkost.

Tuki ti pa kaže kako naredit:

http://members.xoom.virgilio.it/fotodiario/intercooler.htm

Tko nekako si mislu, ne?

Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 31, 2003 4:45 pm

hmmm montaza rezervarja in motorcka ter stikala na gas... je FREE :)
večji IC mam.....samo...bom NOS montiral...tako da bo potrebn !...
samo večji IC pride upostev kvecen od integralke...
V8 POWER

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 31, 2003 4:47 pm

Punto_GT je napisal/-a:
TechnoBoY je napisal/-a:No odlocu sm se dodatno hladit IC..nekako tako kot ma impreza..samo tam je samo na knof...

Ma prou dosti ne boš pridobil, malenkost.

Tuki ti pa kaže kako naredit:

http://members.xoom.virgilio.it/fotodiario/intercooler.htm

Tko nekako si mislu, ne?

Slika

eem a nima ta na knof...jest sm mislu avtomatsko...ker ce skos voda spirca...se ne hladi...ko pospricas.... začne izhlapevat..pri tem se kovina ohlaja...
V8 POWER

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Ne avg 31, 2003 5:00 pm

Attivi il raffreddamento e si accende il led GIALLO!Sopra gli 0.8 Bar...si accende il VERDE!!

kadar uklopiš hlajenje se upali rumena ledica, preko 0,8 bara se upali zelena
Kar pomeni da preko 0,8 bara ti avtomatsko hladi.

Si moreš pogledat uno stran, peše vse lepo kako dela in kako nardit, je na izhlapevanje ja.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 31, 2003 5:02 pm

a ma kasne nacrte vezja... ker men ni nic italjansk jasn
V8 POWER

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Ne avg 31, 2003 5:05 pm

Tako shemo si mislu?

Slika

Ma najbulši da pogledaš še na to stran:
http://www.fabrio.it/puntogt/

Klikni na Tecnica, sej so tudi slikce boš že vidu.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne avg 31, 2003 5:34 pm

Kaj če bi na IC šprical alkohol ali kakšno drugo lahko hlapljivo tekočino ? :)

Btw...a maš ti še vedno yugota ? A si sam turbino gor montiral ? Maš kje opisane modifikacije.

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Ne avg 31, 2003 7:30 pm

če bi alkohol špricu al pa kej podobenga bi blo še boljš, sam a bi si upu ti s takim avtom sploh vozt :D :?: :?: Kot bi bencin zlivu na žerjavco pa upu da ne bo zagorelo :P :!: Treba bi blo pogruntat visoko hlapljivo snov, ki pa ni gorljiva ali eksplozivna :P :!:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 31, 2003 8:18 pm

iKst je napisal/-a:Kaj če bi na IC šprical alkohol ali kakšno drugo lahko hlapljivo tekočino ? :)

Btw...a maš ti še vedno yugota ? A si sam turbino gor montiral ? Maš kje opisane modifikacije.

huh tole z alkotom je pa huda :)
eem ja jugota prodajam.. mam pa uno turbo zdej
V8 POWER

Uporabniški avatar
RedTDI
Nov uporabnik

Napisal/-a RedTDI Sr sep 03, 2003 10:59 pm

Videl sem sistem na CO2, Intercooler dobesedno zaledi, ko CO2 brizga po njem, koneckoncev se mu tudi reče suhi led (saj veste tisti ki ste v gasilskih društvih) Pred IC se zmontira šobe, jeklenko z CO2 pa daš v prtljažnik, pa kakšen elektromagnetni ventil daš vmes da ti to vklaplja...
Mislim da je dosti boljša varjanta kot pa alkohol... ;)

GVX
Novinec

Napisal/-a GVX So sep 06, 2003 7:59 pm

Vem za boljšo varijanto, ki ne rabi polnjenja in je vedno na voljo!Imam IC od Mazde 323 gtx!Velik je cca kot 15 " monitor in po moje bi ga lahko kam stlačil poleg obstoječega!Dam ti ga za 10 jurjev in če te zanima, se javi pod zasebno!
L.P.
gvx

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc So sep 06, 2003 8:12 pm

ah mas to front mount al mas zraven kolesa monteran intercooler prvo
je ce ga ze nimas iz aluminija si takega umisli

vodno hlajenje pride pomoje v postev pri frount mount ..metodi ....
kar se pa vode tice je pa tko da je stos v tem da nej bi intercooler ti uhladil preden ti rabis vecji boost ce ti spricas sele ko bos mel do konca gas nav efekta zato k bos mel ti ze segret intercooler in ko bo voda zacela dejansko hladiti intercooler bos verjetno ze dol iz gasa ....

kar se tice tekokcine bi blo najbolj ali vodo ali vodo+alkohol s tem da je alkohola zelo malo notr al pa co2 ... (alkohol zelo lepo gori in jaz osebno nebi nic take spricu na masino ko je segreta bo se kej zagorelo pol )

da bi dva intercoolerja montiral en za drugega bos bolj slabega naredu kot dobrega das boljsega gor .... ker vsak intercooler dusi tako da turbina daje nek tlak ki pa je za intercoolerjem manjsi .. ce mas dva 2x pomanjsas tlak posledicno more turbina delati tok vec in ker tok vec kompresira je zrak ze tok bolj segret na zacetku sami slabi efekti

jaz bi to naredu tako da bi mel eno sondo na intercoolerju ki bi merla temperaturo drugo stikalo pa na gasu tako da bi zacel spricat samo v primeru da bi mel gas pohojen dovol pa da bi bil intercooler segret na tok pa tok .....

http://www.audiworld.com/tech/eng22.shtml mislim da je ta zadeva najboljsa za to
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne sep 07, 2003 7:46 am

ej, folk.... sem mislil da se samo zajeb.avate z alkoholom, pa se mi zdi da nekateri to resno vzamete.

ne se hecat s takimi stvarmi. Avto lahko zažgete v momentu! Alkohol full gori, sploh pa jaz nebi upareval alkohol da gre kasneje mimo ispuha, svečk, itd...

Pozabite na kakršnekoli varijante z alkoholom!!!!!!

GVX
Novinec

Napisal/-a GVX Ne sep 07, 2003 7:19 pm

Mihc je napisal/-a:
da bi dva intercoolerja montiral en za drugega bos bolj slabega naredu kot dobrega das boljsega gor .... ker vsak intercooler dusi tako da turbina daje nek tlak ki pa je za intercoolerjem manjsi .. ce mas dva 2x pomanjsas tlak posledicno more turbina delati tok vec in ker tok vec kompresira je zrak ze tok bolj segret na zacetku sami slabi efekti

Poglej malo po internetu in boš videl, da ima npr. audi tt s 180 km en IC, enak avto s 225km pa dva(poleg ostalih sprememb).Poleg tega je luknja v IC taka, da dobiš notri roko- ne mi o izgubah bluzit!
l.p.
GVX

Uporabniški avatar
ray
Nov uporabnik

Napisal/-a ray Po sep 08, 2003 11:45 am

AR 155 Q4 ima to serijsko vgrajeno v prtljažniku.Vreča z vodo 25 l in dve el.pumpi zaporedno zvezani pa napeljava do IC.Se pa stvar vklopi ko se pritisk poveča čez 1,2 bara.Kar pa pri normalnem avtu ni nikoli(o.7bar).Se pa po tovarničkih podatkih dobi cca.25% moči.

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Napisal/-a kr3mn1 Ne sep 14, 2003 12:06 pm

RedTDI je napisal/-a:Videl sem sistem na CO2, Intercooler dobesedno zaledi, ko CO2 brizga po njem, koneckoncev se mu tudi reče suhi led (saj veste tisti ki ste v gasilskih društvih) Pred IC se zmontira šobe, jeklenko z CO2 pa daš v prtljažnik, pa kakšen elektromagnetni ventil daš vmes da ti to vklaplja...
Mislim da je dosti boljša varjanta kot pa alkohol... ;)

ja, in ce si mal debla ti zmrzne ventil ko je odprt. pretoki so mal vecji kot pri kakem varilnem aparatu. kaj bos pa potem? gledal kak ti prazne bombo ali celo kaj odleti?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov