Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

srednji lonec

Napisal/-a pocesnkII Po jun 02, 2008 8:05 pm

rabim kako shemo ali sliko srednjega lonca na avtu kakot to zgleda od znotraj.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Ne jun 08, 2008 11:57 pm

Ponavadi so na enak način kot t.i. "športni". Preforirana cev naravnost skozi, obložena z izolaciskim materialom (stekleno volno).

Slika
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po jun 09, 2008 6:20 am

bom kr tole temo izrabu k smo lih pr srednih loncih :D
zanima me če je že kdo meru za kolk db se glasnost izpuha poveča v primeru da se odstrani omenjeni srednji lonec? kolk db je bilo pred in kolko po odstranitvi srednga lonca, ker pač niso so vsi izpuhi neako glasn :D

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Po jun 09, 2008 7:38 am

Jaz sem ga odstranil na calibri 2.0i 115KM pa je razlika komaj opazna...dočim pri nekaterih drugih avtih se pa kar pozna...tako, da je to od avta do avta različno

sem pa probal potem odsranit še katalizator, pa je bil avto nenormalno glasen...
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Po jun 09, 2008 12:45 pm

ce npr pri hondi odstranis sredni lonec se pojavi zvok imenovan 'scanje koze po plehu'' glasnost pa malenkost narase, najbol se pozna pri katalizatorju ali pa ce das zadnji lonec dirkt.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

cupra18
Nov uporabnik

Napisal/-a cupra18 To sep 22, 2009 2:14 pm

si bom kar to sposodu

Kakšna je razlika v glasnosti če pobereš vse iz zadnega lonca da je prazen?

lp

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To sep 22, 2009 3:14 pm

Bolj se ti izplača "navarit" lonec čez ravno, neperforirano cev in imas lonec le za kamuflazo ;)

LpF

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To sep 22, 2009 3:30 pm

Ah...seveda, saj izpuh je samo zato da duši zvok in jemlje moč, najboljše bo šel avto če se kar kolektor dol odšraufa, ane :roll:

Če hočeš zvok in performanco, vzami športni lonec primeren za tvojo mašino/kubaturo...če hočeš samo ropotat pa upam da te hitro pošljejo na homo ;)

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 Če jan 07, 2010 9:28 pm

si bom kar to temo izposodil. Na mojemu polo-tu 1.4 60km imam trenutno kat. namesto srednjega lonca kar ravno cev čez pa zadnji powerful DTM. Zadeva pa je taka, da pri določenih obratih se dere zapop. ker imam tega ropotanja že malo polno glavo bi rad prišel na drugo varjanto. Na misel mi je prišlo da bi odstranil katalizator pa da bi dal nazaj gor srednji lonc, zanima me kako se bi avto obnašal.
Kajti brez srednjega lonca je avto bolj poskočen, nebi pa rad izgubil tega, zato me zanima kako je če odstraniš katalizator?

lp

Uporabniški avatar
Zommby
Nov uporabnik

Napisal/-a Zommby Če jan 07, 2010 10:28 pm

fricko1 je napisal/-a:si bom kar to temo izposodil. Na mojemu polo-tu 1.4 60km imam trenutno kat. namesto srednjega lonca kar ravno cev čez pa zadnji powerful DTM. Zadeva pa je taka, da pri določenih obratih se dere zapop. ker imam tega ropotanja že malo polno glavo bi rad prišel na drugo varjanto. Na misel mi je prišlo da bi odstranil katalizator pa da bi dal nazaj gor srednji lonc, zanima me kako se bi avto obnašal.
Kajti brez srednjega lonca je avto bolj poskočen, nebi pa rad izgubil tega, zato me zanima kako je če odstraniš katalizator?

lp

Jst sm probal obe zadevi tut brez katalizatorja pa srednjega lonca (preveč glasno). Sedaj sem samo brez kat. ker bolj duši avto kot srednji lonc in je kr vredu avto ima malo bolj globok glas in ga manj duši. Edino kar boš občutil če boš zunaj avtomobila bo občutno bloj smrdelo po izpuhu. Drugače pa se zadeva fajn obnese. Poskočnost tut kr.
2 fast 2 rust

Uporabniški avatar
byfabiani izpuhi
Nov uporabnik

Kraj: Šempeter v Savinjski dolini

Napisal/-a byfabiani izpuhi Ne feb 07, 2010 10:54 pm

fricko1 je napisal/-a:si bom kar to temo izposodil. Na mojemu polo-tu 1.4 60km imam trenutno kat. namesto srednjega lonca kar ravno cev čez pa zadnji powerful DTM. Zadeva pa je taka, da pri določenih obratih se dere zapop. ker imam tega ropotanja že malo polno glavo bi rad prišel na drugo varjanto. Na misel mi je prišlo da bi odstranil katalizator pa da bi dal nazaj gor srednji lonc, zanima me kako se bi avto obnašal.

lp

če se ne bo obnesl s katalizatorjem, me lahko kontaktiraš, mamo športne srednje INOX lonce po želji ;)
Priponke
08072009192.jpg
ByFABIANI IZPUHI

IZDELAVA/OBNOVA/PREDELAVA IZPUHOV PO NAROČILU
IZDELAVA OKRASNIH KONČNIKOV
mobi:031/487-241, Matej
FACEBOOK pod imeno: Byfabiani Izpuhi
MSN:matej123@live.com
web:www.byfabiani.si
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3483974
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3483898

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po feb 08, 2010 1:08 am

fricko1 je napisal/-a:Kajti brez srednjega lonca je avto bolj poskočen

lp

Kolk ti pa pobere sredn lonc? 0,7 konja?

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Kraj: LJubljana

Napisal/-a Pro_Tuning Po feb 08, 2010 12:25 pm

Odvisno od konstrukcije. Ce so pretocni ne poberejo nic. Ce pa ima prekate se zna kaj poznati.
Nic ni nemogoce, vse se da sfrizirat
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov