Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
silikon
Nov uporabnik

kwp2000+ navodila za tuning?

Napisal/-a silikon Po sep 22, 2008 1:04 pm

Zdravo!
nabavil sem kwp2000+ za programiranje ecu preko obd priključka.
Avto (Golf 4 TDI) sem namreč pred 2 letoma dal sprogramirat iz 100 na 130 KM.(z uporabo kwp2000) Originalni prog iz ecuja še imam ( prečitan iz rač pred programiranjem ).

Sedaj bi rad povrnil staro stanje z tem originalnim fajlom. (hočem nekaj stestirat)
Spomnim se da je tisti, ko mi je izvedel čiptuning pred programiranjem izvlekel eno varovalko (mislim da od motornega rač). Je to vedno potrebno pred programiranjem?

Vag com in te zadeve mi niso tuje, le z čiptuningom se še nisem ukvarjal :oops:
Prosim za samo resne odgovore in ne neko nakladanje in teorijo. Rad bi izvedel postopek od nekoga ki se s tem zares ukvarja.

Lp
It's true

quattro_87
Nov uporabnik

Napisal/-a quattro_87 Po sep 22, 2008 7:04 pm

Odstraniti moraš varovalko za števec, mislim, da je to varovalka št 11.
Če hočeš programirat preko OBD-ja moraš pri tem avtu (golf 4, octavia, audi a3, leon...)vedno odstraniiti varocvalko.

avtotrend
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a avtotrend Po sep 22, 2008 7:14 pm

Kje si pa nabavil? Namreč tudi sam iščem nekaj podobnega ...

Uporabniški avatar
silikon
Nov uporabnik

Napisal/-a silikon To sep 23, 2008 10:06 am

ko bom zadevo stestiral, bom verjetno vmesnik prodal, ker se ne nameravam ukvarjat z tuningom.
hočem samo povrnit staro stanje in videt če bom s tem odpravil napako na motorju (obrati mi nihajo ko avto stoji). Na servisu pa niso ugotovili nič glede tega.
It's true

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Po sep 29, 2008 6:06 pm

mimogrede, ko boš potegnil ven varovalko št.11 ti bo potem gorela airbag lučka. Če si delal tuning pri zanesljivi firmi, potem to nikakor ne vpliva na delovanje motorja v prostem teku, razen če ti je to posnel kak "popoldanski tuner" iz kakega cd/dvd-ja z ebaya, potem je pa itak vse možno ;-)
avtoelektronika pika si

Uporabniški avatar
silikon
Nov uporabnik

Napisal/-a silikon To sep 30, 2008 6:52 am

Sem že porihtal, obrati so mi nihali zaradi slabo vpetega napenjalca jermena (naslednji dan mi je celo jermen preskočil za 1 zob :roll: -hvalabogu ni bilo škode ).
Zadevo sem pa potem tudi uspešno izvedel in kasneje tudi z vagcom-om pobrisal napake (airbag, ter še nekaj ostalih majhnih napak zaradi odklopa števca).

Lp
It's true
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost