Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

colda
Nov uporabnik

Okviren strošek montaže vzmeti

Napisal/-a colda Če dec 18, 2008 11:14 pm

Zdravo!

Ogrevam se, da bi mojega peugeota 206 nekoliko znižal. Ne vem, pa če mi bo finančno zneslo skozi.
Vzmeti dobim od prijatelja (eibach, -3,5cm) po ugodni ceni. Zanima me, koliko bi dal za montažo vzmeti in nastavitev torzije? Ali bi bilo potrebno nastaviti tudi optiko? Koliko bi me stala homologacija, če že imam kartonček?

Skratka, koliko stane montaža+homologacija vzmeti(+nastavitev torzije zadaj)? Vsaj okvirna cena.
Katere papirje potrebujem za homologacijo?

lp in hvala za odgovore.

chevy
Poznavalec foruma

Re: Okviren strošek montaže vzmeti

Napisal/-a chevy Če dec 18, 2008 11:20 pm

colda je napisal/-a:Zdravo!

Ogrevam se, da bi mojega peugeota 206 nekoliko znižal. Ne vem, pa če mi bo finančno zneslo skozi.
Vzmeti dobim od prijatelja (eibach, -3,5cm) po ugodni ceni. Zanima me, koliko bi dal za montažo vzmeti in nastavitev torzije? Ali bi bilo potrebno nastaviti tudi optiko? Koliko bi me stala homologacija, če že imam kartonček?

Skratka, koliko stane montaža+homologacija vzmeti(+nastavitev torzije zadaj)? Vsaj okvirna cena.
Katere papirje potrebujem za homologacijo?

lp in hvala za odgovore.

Pozdravljen.
Po montaži športnih vzmeti je potrebno vozilo peljat na optiko in za homologacijo potrebujete potrdilo o strokovni montaži in izpisek optike. Za vpis v kartonček niti sam nevem, ker vsak pove drugače...tam nekje 30 €.
Cena optike se giblje od 25-30€, montaža vzmeti: nekje sem zasledil 60€, nekje 80€...odvisno. Se pravi vse od papirjev za homologacijo potrebujete ustrezen TUV certifikat, kjer mora biti vpisano vaše vozilo noter, izpisek optike in potrdilo o strokovni montaži.

LP

colda
Nov uporabnik

Napisal/-a colda Če dec 18, 2008 11:27 pm

Primer: če dam vzmeti prijatelju, da mi jih zmontira zastonj (optiko napravim posebej)... je kakšna možnost da kje dobim potrdilo o strokovni montaži? Kdo lahko izdaja to potrdilo?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 18, 2008 11:29 pm

Rabiš pa tudi use papirje, da so vzmeti namenjene temu modelu avtomobila
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

colda
Nov uporabnik

Napisal/-a colda Če dec 18, 2008 11:30 pm

To imam.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če dec 18, 2008 11:30 pm

colda je napisal/-a:Primer: če dam vzmeti prijatelju, da mi jih zmontira zastonj (optiko napravim posebej)... je kakšna možnost da kje dobim potrdilo o strokovni montaži? Kdo lahko izdaja to potrdilo?

Misim, da ne. Držite se zgoraj navedenih mojih navodil in bo vse vredu :D Potrdilo izda vsaka mehanična delavnica/mehanik.
p.s. če sem kje kaj kiksnil, nam me kdo od poznavalcev popravi.

LP

colda
Nov uporabnik

Napisal/-a colda Če dec 18, 2008 11:33 pm

Aha.
Nekje so mi rekli, da je dovolj, če dobim samo račun, da sem vzmeti montiral v mehanični delavnici... da grem lahko s tem na homologacijo.
??
lp

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če dec 18, 2008 11:36 pm

colda je napisal/-a:Aha.
Nekje so mi rekli, da je dovolj, če dobim samo račun, da sem vzmeti montiral v mehanični delavnici... da grem lahko s tem na homologacijo.
??
lp

Ne.
- ustrezen TUV certifikat in notri mora biti vpisano vaše vozilo (znamka, motor, moč...)
- izpisek od optike
- potrdilo o strokovni montaži

LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 18, 2008 11:42 pm

chevy je napisal/-a:
colda je napisal/-a:Primer: če dam vzmeti prijatelju, da mi jih zmontira zastonj (optiko napravim posebej)... je kakšna možnost da kje dobim potrdilo o strokovni montaži? Kdo lahko izdaja to potrdilo?

Misim, da ne. Držite se zgoraj navedenih mojih navodil in bo vse vredu :D Potrdilo izda vsaka mehanična delavnica/mehanik.
p.s. če sem kje kaj kiksnil, nam me kdo od poznavalcev popravi.

LP

Nič nisi kiksnil, saj ti nemore kar nek mehanik kar use menjati in izdati papir-račun, Za take papirje moraš menjati fedre za take namene usposobljenem "mehaniku"

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Pe dec 19, 2008 12:15 am

am...mn je kr en mehanik menjo fedre, ki mu niso na prvem mestu fedre, ampak use ostalo, pa mi je napiso papirje za strokovno vgradnjo vzmeti! sj pa usak mehanik ko ma sp, ali d.o.o, je ubistvo strokovna oseba! zto ce ti napise potrdilo o strokovni vgradnji, rabis potem se samo tuv papir ter izpisek iz optike...ce poznas kakega mehanika, ko ma firmo, ti pac naj napise racun za vgradnjo, zmontira pa ti jih naj prijatelj! optiko bos pac moral placat, kot je blo omenjeno nekje od 20-30 €!
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

colda
Nov uporabnik

Napisal/-a colda Pe dec 19, 2008 12:19 am

Bi lahko kdo skeniral to potrdilo o strokovni vgradnji, da pokažem mehaniku, kako stvar izgleda in kaj naj mi napiše.

lp in hvala

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe dec 19, 2008 12:23 am

Obrazec ti bodo dali tam, kjer boš homologiral. Ta obrazec neseš do mehanika oz. strokovne osebe, ki obrazec izpolni, vdari svoj štempelj gor in to neseš nazaj.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 19, 2008 12:32 am

Mogoče ne sodi ravno sem, ampak kolega je imel Golfa l in je zanga dobil iz tovarne VW original predelavo zunanjosti v kit-car, ampak A testa pa ni naredil zaradi tega, ker so bili usi paperji in računi za predelavo nemšk, tako da nevem točno kako to gre, je pa res da je bilo to 4-5 let nazaj :?:

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe dec 19, 2008 1:15 pm

chevy je napisal/-a:

- ustrezen TUV certifikat in notri mora biti vpisano vaše vozilo (znamka, motor, moč...)
- izpisek od optike

LP

izpisek z optike ni potreben :idea:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe dec 19, 2008 3:53 pm

el_diablo je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:

- izpisek od optike

LP

izpisek z optike ni potreben :idea:

v mb na rti je.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe dec 19, 2008 4:00 pm

Dve leti nazaj sem ga tudi jaz moral prinesti na LPP v LJ. (izpisek optike)
Dvomim da so kaj spreminjali.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe dec 19, 2008 4:43 pm

no ja,jst sm pr Turnšku rihtal pa so oni vse poštimali,na optiko sm šu pa na amzs,ampak nism unga izpiska rabu pol nikamor nosit al pa pošiljat
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] Pe dec 19, 2008 5:06 pm

Jaz sem si vzmeti montiral sam! Potem sem dobo od a3m tuv ker ga nisem mel! Potem pa na optiko in k žonti v celje homologirat brez kakega potrdila o strokovni montaži!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe dec 19, 2008 5:21 pm

pr men je bla montaža okol 50€, če se dobr spomnem, optika 27€, homologacija pa tud okol 30€ (vpis v kartonček) okrog 310€ v glavnem z eibach fedri+montaža+optika+vpis v kartonček
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov