Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Športni izpuh - megane coupe

Napisal/-a en3rgie Ne jan 04, 2009 1:39 pm

Odlocu sm se da bo treba zamenjat izpusni sistem .. zdj me pa zanima ali pripomore kej da bi povecal fi cevi ?komplet mislm ... pa odstranitev katalizatorja bi blo tut fajn. zamislu sm si pa kej v tem stilu .. prilagam slikce. Je to vredu ? ma kdo kej tazga .. kaksen je zvok ? kako je s homologacijo
Slika

Evo pa se ena slikca:
http://www.bolha.com/oglas1494162

kinkyllama
Novinec

Kraj: ww

Napisal/-a kinkyllama Ne jan 04, 2009 1:48 pm

več stroškov kot koristi..na cesti se niti ne pozna KW več
brez katalizatorja ne moreš uradno čez tehničnega
za izpušni lonec ne potrebuješ homologacije, na tehničnih imajo napravo fonometer za merjenje zvočnega tlaka in to je to

če bi menjal potem uredi še dotok svežega zraka direktno v motor s kakšnim filtrom z nizkim zračnim uporom...to bo prispevalo še največ

VasjaS
Nov uporabnik

Kraj: Vrtojba

Napisal/-a VasjaS Ne jan 04, 2009 2:29 pm

kinkyllama je napisal/-a:za izpušni lonec ne potrebuješ homologacije, na tehničnih imajo napravo fonometer za merjenje zvočnega tlaka in to je to

Iz kje je pa to? Naj me kdo popravi če se motim ampak za izpušni lonec RABIŠ homologacijo!
Jaz sem nezmotljiv! Enkrat sem mislu da sem se zmotil, ampak sem se motil!

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Ne jan 04, 2009 3:24 pm

baje da rabs ja sam da se za univerzalnga neda homologirat ?

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne jan 04, 2009 3:52 pm

VasjaS je napisal/-a:
kinkyllama je napisal/-a:za izpušni lonec ne potrebuješ homologacije, na tehničnih imajo napravo fonometer za merjenje zvočnega tlaka in to je to

Iz kje je pa to? Naj me kdo popravi če se motim ampak za izpušni lonec RABIŠ homologacijo!

Seveda rabiš!

Za tehnični daš pa original katalizator gor, pa je!

Drugače pa če boš delal na tem, menjaj zadnji lonec (tudi sredinski športni obstajajo-amoak je to že €€€), odtrani katalizator in dvojni konusni športni filter v odbijač.

Potem pa, ni da ni huuud zvok!

Glede mož v modrem pa ne vem, kako misliš reševati.
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne jan 04, 2009 3:52 pm

Vse se da, če se mal znajdeš. Jaz sm mel Fabi power zadnji lonec, mi ga je naredu po meri in sm mel vse papirje pripravljene za homologacijo. Mal se moreš znajdit pa gre.

Zamenjaj zadnji lonec, ga homologiraj, ter nato odstarni katalizator. Druga nerabiš drmat. Z fijem zadnjega lonca reguliraš glasnost. Priporočam 50 ali 55.

Za več PM.

edit: Še video mojga izpuha za boljšo predstavo.

http://www.youtube.com/watch?v=h-7ehXei ... annel_page

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Ne jan 04, 2009 4:01 pm

za tehnicni se ne sekiram ker mi kolega zrihta. Naj katalizator odstranim predn grem delat homologacijo al po tem ? kej gledajo ce je katalizator ?
yugo_tuning kako misls s tem v odbijac ? da spelm cev od filtra do odbijaca .. da zrak dobi ?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne jan 04, 2009 4:38 pm

en3rgie je napisal/-a:za tehnicni se ne sekiram ker mi kolega zrihta. Naj katalizator odstranim predn grem delat homologacijo al po tem ? kej gledajo ce je katalizator ?
yugo_tuning kako misls s tem v odbijac ? da spelm cev od filtra do odbijaca .. da zrak dobi ?

Ne tupi ga z športnim filtrom. Z filtrom pridobiš samo mukanje, kar pa niti približno ni lepo. (raznčemašhondo.press)

Če pa že športn filter pa kupi vgradnega. Ga vstaviš v obstoječi box, pa se zadeva konča. Dobiš ga za slabih 50€.

Katalizator odstranjuj po homologaciji.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer Ne jan 04, 2009 4:42 pm

Katalizator odtrani po homologaciji.

Namesto katalizatorja pa samo eno ravno cev. Najdi en star katalizator ki ni več uporaben, pa uporabi isto dolžino, oba nastavka pa samo katalizator stran odreži in prišvasaj ravno cev (od kakega izpuha, ali pa če jo kupiš). Res da ni ekološko, ampak letel pa bo! :D

Glede filtra:
Ne namesti ga v bližino motorja! Kar jst vem ima megan dokaj smotano original filter montirano. Tisto škatlo ven pa čimbližje odbijaču. Še boljše bo, če bi cev poegnil izven karoserije za odbijač. Tisto bi bilo najboljša varijanta! Filer pa potem samo malo bolj pogosteje čistiš pa je to to!

Ker ,da bo bolj letel mora v motor prihajati čimmanj toplega zraku(iz okolice motorja).

Pa za cevi do filtra so najboljše aluminijeve (upam da se prav spomnim,naj me kdo popravi če nimam prav)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne jan 04, 2009 4:44 pm

Bistvo cevi je samo da dovajajo hladn zrak filtru. Nekateri pravijo da rostfrai cev do filtra doda neki poseben zvok, in to je vsa umetnost.

Čeprav moj glas gre vgradnemu.

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Ne jan 04, 2009 5:11 pm

s temi filtri se ne mislm vec j.e.b.a.t .. kupu ga bom v a3mu .. mam ze izbranga .. pa pride original za 1.6 16V motorje za renoja + cev za dovodni zrak dobim zravn. Nekje sm prebral da ce dam stran katalizator in srednji lonec da je grd zvok .. je to res ? al odstranim sam katalizator ?

Se ena stvar .. tale stvar pod odbijacm .. tole je za zajem zraka za sportni filter?! kje se to dobi ..
Slika

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po jan 05, 2009 11:42 am

To je intercooler za izmenjavo zraka od turbine. Če že je ponavad filter u desnem al pa levem kotu, namest meglenke.

LP

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] Po jan 05, 2009 11:49 am

Suljo20 je napisal/-a:To je intercooler za izmenjavo zraka od turbine. Če že je ponavad filter u desnem al pa levem kotu, namest meglenke.

LP

Suljo20 to je filter! Ki pa vidš še eno cev da bi zrak krožo čez njega!

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Po jan 05, 2009 12:15 pm

sm se ze pozanimal ja .. kolega mi prodaja od honde 1.4 tak filter .. baje da pride v trgovin nekje 300-350€ .. sam nvem kuk je tu kej ucinkovito

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer Po jan 05, 2009 1:27 pm

Ne splača se ti tole gor dajat!

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Po jan 05, 2009 1:59 pm

tole bi se lahko potegovalo za mesto med top 5 rižarskih dodatkov. Mislm kao en intercooler wanabee :roll: :roll:
ne dajaj tega gor, ker se ti bodo vsi samo smejali...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po jan 05, 2009 2:54 pm

en3rgie je napisal/-a:sm se ze pozanimal ja .. kolega mi prodaja od honde 1.4 tak filter .. baje da pride v trgovin nekje 300-350€ .. sam nvem kuk je tu kej ucinkovito

Panelni K&N za 40 eur bo lih tako učinkovit :lol:

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Po jan 05, 2009 2:54 pm

vem ja .. kao intercooler je to ja .. kr neki .. sam nevem kaksen je potem zvok k more bit cev ful dolga da prids do odbijaca.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po jan 05, 2009 3:04 pm

[KEKEC] je napisal/-a:
Suljo20 je napisal/-a:To je intercooler za izmenjavo zraka od turbine. Če že je ponavad filter u desnem al pa levem kotu, namest meglenke.

LP

Suljo20 to je filter! Ki pa vidš še eno cev da bi zrak krožo čez njega!

Ja sej sm vedu da je neki mankal sam nism biu tok pozorn na to. Se iskreno opravičujem za moje neznanje :oops:

LP

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Re: Športni izpuh - megane coupe

Napisal/-a cuteboy1988 Ne mar 01, 2009 7:08 pm

en3rgie je napisal/-a:Odlocu sm se da bo treba zamenjat izpusni sistem .. zdj me pa zanima ali pripomore kej da bi povecal fi cevi ?komplet mislm ... pa odstranitev katalizatorja bi blo tut fajn. zamislu sm si pa kej v tem stilu .. prilagam slikce. Je to vredu ? ma kdo kej tazga .. kaksen je zvok ? kako je s homologacijo
Slika

Evo pa se ena slikca:
http://www.bolha.com/oglas1494162

neki takega sm js mel na svojem, pa je luknja ratala, drgač pa mi je reku mehanik ko mi je noveg univerzalneg naštimal, da bi lohk ful kazni plačal menda.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov