jfast33 je napisal/-a:Najbol je pustit original ker drugače lahko gre hit ke narobe.
pskoda je napisal/-a:Blowoff ventil se da brez problema zmontirat in tudi športni filter, ki ga še posebno priporočajo če čipaš avto.
cr33p je napisal/-a:"120KM" verzijo se da čipat za ene 5-10KM, ker ima že serijsko precej več, kot 120KMNamerili so jih med 130 in 140KM, odvisno od avta. Brez drugih modifikacij (indukcija, izpuh) je kaj vec kot 145KM praktično nedosegljivo. Da se pa veliko narediti z večjo turbino. Od Abartha jih dobiš zelo ugodno od lastnikov, ki so vgradili SS kit in je ne rabijo beč.
cr33p je napisal/-a:"Na 120KM T-JETu je premajhna turbina za konkretno čipanje, tako da ti največjo moč prestavi dol na 4.800-5.000obr/min, v višjih vrtljajih turbina pač ne dohaja. Posledično je tudi navor pomaknjen zelo nizko in je v "špici", zato pri agresivni vožnji malo bolj trpi menjalnik in sklopka. Če pa znaš z gasom, potem pa lahko na račun tega navora veliko prišparaš pri porabi.
celje - portorož preobremenjena ter bi bila bolj uporabna rešitev menjava turbine
_Ozi_ je napisal/-a:Osebno bi ti priporočal GSR Induction kit in menjavo zadnjega lonca. Na UK forumih zelo hvalijo Ragazzonov zadnji lonec pri katerem bi naj bila opazna razlika po montaži. Za remap ti pa priporočam, da se obrneš na www.tuner.at , ki so zelo profesionalni in nudijo tudi garancijo na opravljeno delo. Po dogovoru oz. ko se nabere zadost kandidatov (mogoče tudi terminsko) pridejo tudi v SLO in remapajo
Pokaži kak graf before-after od Angel tuningAngel Tuning in GSR so prišli z samim remapom do 156hp in okoli 250Nm
pskoda je napisal/-a:Glede zadnjega lonca sem se pa jaz pozanimal z človrkom ki dirka z puntotom s1600 in mi je rekel da z zamenjavo zadnjega lonca ne bom skor nič dobil na moči, ker problem je drugje, samo občutek bo bolši ker bo bolj rulilo
cr33p je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Glede zadnjega lonca sem se pa jaz pozanimal z človrkom ki dirka z puntotom s1600 in mi je rekel da z zamenjavo zadnjega lonca ne bom skor nič dobil na moči, ker problem je drugje, samo občutek bo bolši ker bo bolj rulilo
Grski tuner je z menjavo komplet izpuha in sportnim katalizatorjem pridobil 3KM na T-JET motorju. Njihovo mnenje je, da se ne splaca, ker je ze original dober.
pskoda je napisal/-a:_Ozi_ je napisal/-a:Osebno bi ti priporočal GSR Induction kit in menjavo zadnjega lonca. Na UK forumih zelo hvalijo Ragazzonov zadnji lonec pri katerem bi naj bila opazna razlika po montaži. Za remap ti pa priporočam, da se obrneš na www.tuner.at , ki so zelo profesionalni in nudijo tudi garancijo na opravljeno delo. Po dogovoru oz. ko se nabere zadost kandidatov (mogoče tudi terminsko) pridejo tudi v SLO in remapajo
Glede zadnjega lonca sem se pa jaz pozanimal z človrkom ki dirka z puntotom s1600 in mi je rekel da z zamenjavo zadnjega lonca ne bom skor nič dobil na moči, ker problem je drugje, samo občutek bo bolši ker bo bolj rulilo
cr33p je napisal/-a:Pokaži kak graf before-after od Angel tuning Jaz ga namreč še nisem videl in dokelr ga ne vidim, rezultatom ne bom verjel. To je preprosta odločitev politike Fiata, da samo z remapom 120KM T-JET ne more biti hitrejši od Abartha. To se tudi lepo vidi na youtube filmčkih (re-map Sander z Italijanskega foruma vs. stock Abarth).
GSR ne dela map, ampak jih dela Red Dot RacingIn do podobne stevilke KM so prisli z menjavo induction kita in custom mapo. Pa verjetno tudi ves, koliko tezav so imeli, da so do te stevilke prisli.
Sicer pa še na njihovi domači strani piše:
1.4 T-Jet (120bhp)
Re-map only: Typical peak power increase is from 5bhp. Typical torque increase is 35+Nm.
Please call for more details.
£ 249.00 inclusive of VAT
cr33p je napisal/-a:Nekaj časa govoriš o GP, nekaj časa o BravotuKdo bi te zastopu
U glavnem, ko sem spraševal o remapu na UK forumu, mi je Oldschool povedal, da naj na 120KM GP T-JET kaj vec kot 145KM niti ne upam. Morda z menjavo izpuha in indukcije pridem do 150, a ne garantira. Zato sem tudi šel v nabavo turbine od Abartha.
Une filmcke tudi poznam, Sander dela kar dobre mape
cr33p je napisal/-a:Kar se grada tice, me zanima before-after od GP T-jet 120KM od angel tuningaMi ga najdes?
CupraR je napisal/-a:Pozabljate bistvo izpuha na turbačih: downpipe.
Če daš širšega in še do konca porihtaš se precej konjev pridobi. Srednji del, zadnji lonec da samo zvok..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost