Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Fiatfan
Stalni uporabnik

Katere amortizerje? plinske ali navadne?

Napisal/-a Fiatfan Če mar 19, 2009 7:31 pm

Ker bom moral na bravotu pred tehničnem zamenjat amortizerje, me zanima katere naj vzamem; plinske ali oljne? vsak prodajalec mi drugače reče, ima kdo kakšne izkušnje??

gledal sem pri teh prodajalcih: (če je kdo kupoval, vaše mnenje?)

http://www.amortizer.si/

http://www.sportline.si/

katere znamke amortizerjev? Raje bi imel športne(malo trše), ker imam tud fedre mal porezane?

(čimveč vaših predlogov)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če mar 19, 2009 7:57 pm

daj te, ki jih imaš zdaj gor, obnovit in tršat k amortizerju pa boš imel športno, sam škoda, ker si ga že zelo "zaJ", ker si šel fedre rezat, očitno ne veš kako vzmet deluje, to nikoli ni in nebo športno s takimi vzmetmi.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 19, 2009 8:17 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:daj te, ki jih imaš zdaj gor, obnovit in tršat k amortizerju pa boš imel športno, sam škoda, ker si ga že zelo "zaJ", ker si šel fedre rezat, očitno ne veš kako vzmet deluje, to nikoli ni in nebo športno s takimi vzmetmi.

ma nism jih js dau rezat,tak je že biu k sm ga kupu :D obnovit amortizerje?? a ni bolš nove kupit? ukol 120€ za oba.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Če mar 19, 2009 8:19 pm

Fiatfan je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:daj te, ki jih imaš zdaj gor, obnovit in tršat k amortizerju pa boš imel športno, sam škoda, ker si ga že zelo "zaJ", ker si šel fedre rezat, očitno ne veš kako vzmet deluje, to nikoli ni in nebo športno s takimi vzmetmi.

ma nism jih js dau rezat,tak je že biu k sm ga kupu :D obnovit amortizerje?? a ni bolš nove kupit? ukol 120€ za oba.

obnova cenejsa, drugac pa menjas vse 4 fedre za cca 200€...
Slika

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 19, 2009 8:22 pm

MatejW je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:

folk js sprašujem za amortizerje!!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če mar 19, 2009 8:27 pm

Amortizer ti bo sigurno dobr obnoil amortizerje, pa še brez računa se da kar dober popust dobit, sem imel na puntotu sporting (letnik2005) fedre eibach in v max stršane original amortizerje, 4 leta mi je brez problema držal, za naprej pa ne vem ker sem pred dvema mescema prodal avto

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če mar 19, 2009 8:32 pm

Še slika, spustil mi je še 1,5cm spodnjo šalčo

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Če mar 19, 2009 8:32 pm

Fiatfan je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:

sej ti pravim da je obnova cenejsa, kot kvalitetn nov amortizer!
samo bi rajsi za toti denar menjo fedre,...
Slika

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če mar 19, 2009 8:35 pm

gewinde kup prek ebaya ;)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 19, 2009 8:54 pm

MatejW je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:

sej ti pravim da je obnova cenejsa, kot kvalitetn nov amortizer!
samo bi rajsi za toti denar menjo fedre,...

zdj ste me pa mal zmedl glede tega :lol: :lol: v vožnji po kakšnih neravninah komaj obdržim volan, ker hoče avto po svoje, pa sem vprašal na amzs pa pravi da so to amortizerji zanič, ne pa fedre??? roke na podvozju so bile menjane,tako da ni druge možnosti kot amorziter ali pa fedre kot pravite?? kako bi zdj preveru kaj je zanič?

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Če mar 19, 2009 9:09 pm

Kupi plinske in imas mir.
Nic rezanja in trsanja....to je samo strosek in nikoli neves kako ti je model to naredil.
Bos sel v ovinek in stolku avto....zakaj....zato ker nisi hotel dat 200€ vec za amortizerje kot se spodobi. :)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 19, 2009 9:12 pm

zlarre_ je napisal/-a:Kupi plinske in imas mir.
Nic rezanja in trsanja....to je samo strosek in nikoli neves kako ti je model to naredil.
Bos sel v ovinek in stolku avto....zakaj....zato ker nisi hotel dat 200€ vec za amortizerje kot se spodobi. :)

mislim, da niso tolk dragi ukol 120eur sta oba pri sportline, plinska amor.
nevem zakaj mi pol drugi govorijo nej fedre menjam :shock: :lol:

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Če mar 19, 2009 9:17 pm

Fiatfan je napisal/-a:

mislim, da niso tolk dragi ukol 120eur sta oba pri sportline, plinska amor.
nevem zakaj mi pol drugi govorijo nej fedre menjam :shock: :lol:

govorim ti zato ker fedre se ne rezejo, nimajo vec take nosilnosti,...
govorim zarad varnosti,...
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če mar 19, 2009 9:18 pm

govorimo o rezanih vzmeteh in ne o rezanih amortizerjih :P

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če mar 19, 2009 9:19 pm

pskoda je napisal/-a:Amortizer ti bo sigurno dobr obnoil amortizerje, pa še brez računa se da kar dober popust dobit, sem imel na puntotu sporting (letnik2005) fedre eibach in v max stršane original amortizerje, 4 leta mi je brez problema držal, za naprej pa ne vem ker sem pred dvema mescema prodal avto

kakšna je bila cena brez računa in kakšna za nižanje šalčk, a šalče ti je nižal samo na enem paru ali na vseh amortizerjih?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če mar 19, 2009 9:22 pm

men je Amortizer strsau in obnoviu oba spredna amortizerja za 120€ ;)...in se avto cis dobr obnasa(kamor zavijem tam gre:))..

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Če mar 19, 2009 9:23 pm

pa kdo še sploh reže fedre :? to se je delalo včasih na jugičih :P
drugač pa, tut js sm za plinske. ;)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 19, 2009 9:24 pm

RejmiK je napisal/-a:men je Amortizer strsau in obnoviu oba spredna amortizerja za 120€ ;)...in se avto cis dobr obnasa(kamor zavijem tam gre:))..

veš za 120 dobiš nove plinske s 3letno garancijo se mi zdi, ne pa obnovljene k so itak še naprej stari.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če mar 19, 2009 9:27 pm

RejmiK je napisal/-a:men je Amortizer strsau in obnoviu oba spredna amortizerja za 120€ ;)...in se avto cis dobr obnasa(kamor zavijem tam gre:))..

to pa je orng drago, za vse štiri bi dal toliko, za dva pa ni šans.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost