Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Sportni filter za CLIO 1.4 (75KM) (letnik 99)

Napisal/-a Perica So sep 27, 2003 5:17 pm

Pozdrav vsem skupaj!
Mam Clio 1.4 (75KM, letnik 99)! Včerej sm kupu športn filtr K&N za 13000sit, pa sm čist razočaran!!! Zvok se ni skor nč spremenu!!! Mam brata, k si je dav filtr u Seat Cordobo (letnik 94, 90KM) pa mu avto zdej ropota tok, da se cev trese!!! Pr men se komej kdaj kej zasliš,pa še to komej!!! Jest mislm da vse skupi sam zato, k je biv originaln filtr u tisti velki plastični škatli na vrh mašine, zdej je pa ta škatla čist prazna,nov filtr je pa sam pr stran not utaknn!!! A mogoče kdo ve, kuko bi se to dal vsaj mal izbolšat, da bi vsaj mal zvoka iz sebe spravu??? A se da tisto velko plastično škatlo stran vzet pa filtr kuko drgač na tisto lukno u mašino monterat (direkt s kšno cevjo al pa kej tazga)??? Men se tko zdi, k da se u tej škatli vs zrk zgubi in zato ni nobenga zvoka!!!
Hvala za odgovor!!!

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Trigger So sep 27, 2003 5:35 pm

Ce sm te prou razumu si kupu zunanji konusni filter. Pr pezoju je tko da na vrhu skatle pelje ena plasticna cev v motor. Tisto cev odhakljas od skatle in nanjo nataknes filter-ponavadi je treba kupit kak podaljsek da se jo spelje proc od motorja da doteka cimvec hladnega zraku. Je pa od avta in njegove moci odvisn glas ne da pr useh enako.
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So sep 27, 2003 6:31 pm

Ja, sam men je un na A3M reku, da mi je lohka žov k si nism kupu Clio 1.2 (60KM), k nej bi mev s temu filtram hud zvok!!! Men to ni jasn!!! Zgleda da ma tale moj Clio prov bedn narjen vse skupi!!! Iz mašine mu pride lukna, k se pol zgorej razšer u to plastično škatlo, kjer je biv prej tastar filtr, iz te škatle gre pa pol una cev vn za dovod zraka!!! Jest sm to cev dol vzev in dav na tist mest, kjer je prej ta cev pršla u to plastično škatlo, športn filtr!!! Ampak ni niti omembe vrednga učinka!!!
Hvala ti za odgovor!!!

rockr
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a rockr So sep 27, 2003 6:38 pm

Serbus.
Po mojem bi ti moral odstranit skatlo v kateri si prej mel filter in direkt cev na mašino vezat, saj ce prav razumem si stari filter samo odstranil pol pa zunaj dal gor konusnega.
Tisti votli prostor, ki je ostal v škatli kjer je bil filter ti duši zvok. :idea:
Vsaj po moji logiki in izkušnjah...

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) So sep 27, 2003 6:40 pm

rockr je napisal/-a:Serbus.
Po mojem bi ti moral odstranit skatlo v kateri si prej mel filter in direkt cev na mašino vezat, saj ce prav razumem si stari filter samo odstranil pol pa zunaj dal gor konusnega.
Tisti votli prostor, ki je ostal v škatli kjer je bil filter ti duši zvok. :idea:
Vsaj po moji logiki in izkušnjah...

Kišto moraš vzet dol!
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So sep 27, 2003 7:30 pm

Ja, sam a je to kišto tko lahko dol vzet??? A nč ne vpliva na kšno drugo stvar u mašini??? Mene sam to skrbi, da nebi s tem kej mašine poškodvov, al pa da nebi "prov" delala pa to!!! Kašno cev bi pa to pol rabu, če bi kišto dov vzev pa filtr po u tisto lukno napelov???

A ma kdo kšno konkretno sliko takga Cliota k ga mam jest ( 1.4 letnik 99), pa da mo to narjen!!! Bi biv zlo hvaležn zanjo!!!
Hvala vsm!!!

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Trigger So sep 27, 2003 10:28 pm

Ti sam pazi da bo mela cev taprav fi pa bo in ne se sekirat ce mas filtr gor ni vazno a mas skatlo al pa ne motor dela enako sam mal vec zvoka bo lohk dau od sebe.
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika

Uporabniški avatar
Tipo-mania
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tipo-mania Ne sep 28, 2003 8:03 pm

Ciao ,mogoče mam jest rešitev za tvoj avto,sam si pogruntu zakaj ni zvoka,ta plastika je prevelka in filter res ne igra velike vloge,jest imam Tipota k ma podoben sistem kot tvoj clio,Filter za svoj avto boš našu u TECHNO RACING trgovini bliz Kranja,zadeva ma dobr zvok,vizuelno tut dobr zgleda in se čut tut na zmogljivosti,cena je okol 17.000,popraši mal pr njih,mislm da bo to taprava stvar.

DJ Jay :vrum
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov