Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Katalizator stran-adijo

Napisal/-a darkdog24 Po sep 29, 2003 9:12 pm

Zanima me če mi lahko kdo pove koliko moči,če jo sploh dobim kej če odstranim katalizator in sredinski lonec na Renault cliotu letnik 1995 motor 1.4 RT.Namest katalizatorja so mi rekli v eni priznani delavnici da bi mi dali nekakšen napoldušen katalizator da mi nebi avto ful bolu,sredinski lonec pa bi šel.Športni filter že imam pravtako pa tudi športni izpuh powerfull.

Lep pozdrav :wink:
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Po sep 29, 2003 9:20 pm

Ma nč ne boš pridobil, samo bol boš onesnaževal naravo :roll:

Če nimaš turbo motor nima smisla, pr turbo motorjih je dobro da vržeš dol kat samo da lepši "zadiha" turbina in da se manj pregreva.

Za navadn avto je brez veze, pa še navor zguš na niskih obratih

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po sep 29, 2003 9:25 pm

kakih 5km recimo!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po sep 29, 2003 9:52 pm

Dobi se sigurno 5-7 ps-ker katalizator zamori cist vsako masino. Preizkušeno tut na non turbo motorjih.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po sep 29, 2003 10:33 pm

Ja jaz sem prebral nekje da naj bi ti dal okoli 10KM poleg.Če pa je res pa ne vem.Sicer pa mam jaz tud namen to nardit sam moram prvo enga starega dobit pa spraznit da lahko pol pred tehničnim sam zamenjam pa dam tega nazaj gor kr zdaj bo sranje če bodo res začeli merit pline,

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby To sep 30, 2003 10:52 am

5hp ce odstranis samo katalizator, z menjanim celotnim izpuhom pa okol 10hp. Najvec bos seveda pridobil ce bos zamenjal izpusni kolektor s kaksnim sportnim (4-1), sam to je pa spet drag poseg.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen To sep 30, 2003 3:07 pm

Jaz na fiesti xr2i sem dosegel samo to da je metalo ogenj iz izpuha in da je bolj grmelo, na moci se ni poznalo cisto nic.
Made in Japan

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To sep 30, 2003 3:14 pm

Hmm tud jst sem se za to zanimal ksn mesc nazaj in baje ce ga das dol ( kar baje sploh ni tezko in ne potrebujes velik casa) ti da okol 5-7 konjev! frend je dal ze dol pa reku da se pozna! tko da ga bom tud jst v bliznji prihodnosti dal dol! sam pred tehnicnim ga mors nazaj dat zarad meritev izpusnih plinov...torej ce ga bos dal stran ga ne stran vrzt ampak ga prsparej. Tok jst vem o tem...
LP
:)

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

darkdog

Napisal/-a darkdog24 To sep 30, 2003 3:39 pm

Kar se tice narave vemo vsi kk je z onesnazevanjem.En moj mali prdec od auspuha brez katalizatorja pa res nebi smel povzrocit vecje ozonske luknje.Je dost drugih zjebanih avtov,avtobusov,starih tovornjakov pa da ne omenjam raznih tovarn....ki bolj onesnazujejo okolje kot pa js ko na leto nardim 10000-15000km!?
Ja to sm pa js tud cul da bi lahk dobu tam okrog 5 KM kar bi se kr poznalo glede na to da jih mam zdele 80.
Kaj pa glede zvoka?A bo fejst bolu auspuh?Pa glede unga ognja iz fieste :o a to se men lahk tud nardi???? :D :D
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To sep 30, 2003 3:41 pm

Menji komplet izpušni sistem !!!

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan To sep 30, 2003 3:56 pm

jest sm reku takole: mam tehnični januarja in če bojo takrat začel mert izpušne zadeve bom po vsej verjetnosti mogu kupit nov katalizator in ker mamo pr nas tako dobre bencine in ostale dobrine gre ponavadi katalizator u k**** po dveh letih, jest ga bom pa takoj po tehničnem dol dal in starega nazaj gor, seveda spraznjenga in v njemu cev, tako da če bo policaj kej bulu pod avto kat. tam bo, baje bojo pa ta plavi meli neko napravo ki jo bo nataknu na auspuh in v primeru da katalizator ne bo delu, poslal na tehnični in opet jovo na novo tega dol pa unga novega gor.

Če je to res da bojo take stvari mel policaji treba met čim večji auspuh da nebo mogu gor nataknt une piz*****.
Zadnjič spremenil PoLOdivjan, dne Ne okt 05, 2003 8:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To sep 30, 2003 4:53 pm

Dej bog, da bi nasi polcaji nabavl sondo za mert izpuh in da koncno iz prometa izlocjo vse vas, vaske dirkace, ki ste dol pobral katalizatorje, pa se une 17 let stare dizle pa ceske kamione in avtobuse!

Sej ni, da bo tvoj avto naredu vecjo lukno (ceprov jo bo), problem je v tem, ker so vsi isto "pametni" kot ti!

Ce hoces, da bo mel avto boljsi pospesek, ti jest pomagam. Ga dvignemo z zerjavom na 60 metrov pa ga spustimo na odpad na cesti dveh smetarjev. Bos vidu, pospesek od 0-100 km/h bos mel 2,78 s!!!

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan To sep 30, 2003 5:19 pm

ok vidm da mamo zagrizene zelene tuki, bom moj post zbrisu, hm čeprav kot jest vem okolje onesnažujemo na več načinov, recimo z zvokom zelo glasnim zvokom...
grosuplje 1 mesto itd....
Slika

fric
Novinec

Napisal/-a fric To sep 30, 2003 5:22 pm

Rjuhar je napisal/-a:Dej bog, da bi nasi polcaji nabavl sondo za mert izpuh in da koncno iz prometa izlocjo vse vas, vaske dirkace, ki ste dol pobral katalizatorje, pa se une 17 let stare dizle pa ceske kamione in avtobuse!

Sej ni, da bo tvoj avto naredu vecjo lukno (ceprov jo bo), problem je v tem, ker so vsi isto "pametni" kot ti!

Ce hoces, da bo mel avto boljsi pospesek, ti jest pomagam. Ga dvignemo z zerjavom na 60 metrov pa ga spustimo na odpad na cesti dveh smetarjev. Bos vidu, pospesek od 0-100 km/h bos mel 2,78 s!!!

Mislim, da sva že enkrat debatirala o tej zadevi... Ti pomojem še prdnat ne upaš, da se ne bi lukna povečala (ozonska, da ne bo pomote) :twisted:

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo To sep 30, 2003 5:27 pm

fric je napisal/-a:Ti pomojem še prdnat ne upaš, da se ne bi lukna povečala (ozonska, da ne bo pomote) :twisted:

OK LOL!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To sep 30, 2003 5:35 pm

PoLOdivjan je napisal/-a:ok vidm da mamo zagrizene zelene tuki, bom moj post zbrisu, hm čeprav kot jest vem okolje onesnažujemo na več načinov, recimo z zvokom zelo glasnim zvokom...
grosuplje 1 mesto itd....

Emma AMA 600+ je SQ kategorija, po decibelih pa ne bi niti tolk naredu verjetno, kot tvoj auspuh!

Ne me narobe razumet fantje, rad norim, rad bi mel mocnejsi avto, kot ga mam in pravzaprav si ga kupujem, ampak vse pod nekimi normalnimi pogoji. Enostavno mi pa ni sprejemljivo, da gre to na racun zraka bolj, kot bi bilo potrebno. In dajanje dol katalizatorja je ena od teh stvari. Druga je pa recimo metanje smeti med voznjo skozi okno, kar se recimo fricu (glede na najine dosedanje debate) zdi ful frajersko. Kaj je lepsega, ce vrecko od McDonaldsa, cipsa, skatlo od cigaret al pa kar uporabljen kondom vrzes na sredo ceste. Naj ljudje vidjo, kdo je frajer!

Verjetno sem ze prestar za na tale forum...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo To sep 30, 2003 5:46 pm

Ma nisi prestar... Sej men se tut zdi glupo že čigumi čez okno vržt :) Sm kaj ke mam v avtu vse tko pospravljeno, da niti papirčka ni v pepelniku :) Drgač pa... Katalizator sucks. Jst ga mam tut dost. Vrjem en kamion, ke gre v klanc pa piha črno vn, po možnosti še kurilno olje, dost bolj onesnažuje zrak kot en twingo (govorim o sebi). Mislm da bi lahko ene 100 twingotov brez kat. proti enmu tovornjaku dal, pa še dvomm kdo bi zmagou.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To sep 30, 2003 6:21 pm

Omelo je napisal/-a:
fric je napisal/-a:Ti pomojem še prdnat ne upaš, da se ne bi lukna povečala (ozonska, da ne bo pomote) :twisted:

OK LOL!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

tukaj spod pa se podpisem :)
lepo povedano fric!
Je pac scena da mores met mal j**c pri tuningu!
ce nimas si propusil!
Pa uzamite kot kompliment in ne kot zalitev!
lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To sep 30, 2003 7:57 pm

Stokat sm ze reku ce ste eni tok narvno osvesceni pol pes hodt. Tole je tunin g forum ne oa blodnje :lol: Jsat mam cist odprt izpuh z športnim kolektorjem in sm tut 100% da bom naredu test emisij-vazn da se pozna na zmogljivostih.

Uporabniški avatar
Jinxy
Novinec

Napisal/-a Jinxy To sep 30, 2003 8:34 pm

Jest sem spomladi dal cev gor namesto katalizatorja in sem pridobil predvsem navor v srednjih obratih, recimo 80-120 cajti so se v povprečju izboljšali za dobro sekundo! Zvok ni čisto nič drugačen, pa tud ogenj mi ne seka ven, hehe...

Na tehničnega (2 tedna nazaj) sem prišel kar brez katalizatorja in ni nihče nič rekel, tko da mi ga še za tista dva dneva ni blo treba nazaj šraufat :-P
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov