Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

runner88
Nov uporabnik

intercooler

Napisal/-a runner88 To maj 19, 2009 9:55 pm

motor mam 1.6 16v pa me zanima če ma kaj haska če bi gor dau samo intercooler brez turbine...
lp
Zadnjič spremenil runner88, dne Sr maj 20, 2009 9:54 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To maj 19, 2009 10:00 pm

lahko das. razrezes odbijac in das interkuler not ter ga privezes z zico. ker sluziv ti itak nebo nic
Slika

runner88
Nov uporabnik

Napisal/-a runner88 To maj 19, 2009 10:03 pm

ja oprosti no sam vprašam..sem pač mislil da bi mogoče melo kaki efekt ker bi mogoče bolj mrzel zrak vleklo...pa se ne rabiš norčevat...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To maj 19, 2009 10:06 pm

te zanima mogoce tudi BOV za tak motor....

vsaj kake osnove se lahko prej pozanimate predn take klate.
Slika

runner88
Nov uporabnik

Napisal/-a runner88 To maj 19, 2009 10:11 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:te zanima mogoce tudi BOV za tak motor....

:lol: :lol: :lol: :lol:
Zadnjič spremenil runner88, dne Sr maj 20, 2009 9:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To maj 19, 2009 10:59 pm

fant intercoolerja ne rabis ce nimas turbine.te dve zadevi sta medsebojno povezani,ic dovaja zrak v turbino.
vem da vprasas ker pac ne ves,ampak vseeno je smesno :lol:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To maj 19, 2009 11:05 pm

sejjaretun je napisal/-a:ic dovaja zrak v turbino.

Če bi šel zrak najprej skozi IC in se potem dovajal v turbino, IC ne bi imel efekta :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To maj 19, 2009 11:44 pm

W|zz je napisal/-a:
sejjaretun je napisal/-a:ic dovaja zrak v turbino.

Če bi šel zrak najprej skozi IC in se potem dovajal v turbino, IC ne bi imel efekta :)

Tako je saj je naloga IC-ja, da čim bolj ohladi zrak, ki se v turbini segreje. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To maj 19, 2009 11:47 pm

vem fantje,ni mi se dalo podrobno razlagat ce ne pozna osnove.vmes bi moral napisati mrzel zrak :)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr maj 20, 2009 6:38 am

lahk ga montiraš, samo zarad izgleda, nima pomena brez turbine, jest ti enga od supre lahko prodam, pa ga našraufi gor pa tko mal provizoriš cevi napelji pa bo..............sčasoma pa še turbino dodaš pa bo zadeva špilala :lol: .......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Sr maj 20, 2009 8:54 am

runner88 je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:te zanima mogoce tudi BOV za tak motor....

ja ti si tudi verjetno v kaki stroki v trdi temi ;) vsak ne ve vsega

tole je dokaj osnova...podobno kot če te bi v" medicinski stroki" nekdo vprašal a rabim očala kljub temu da vidim ok?
...ne smem kar želim...

runner88
Nov uporabnik

Napisal/-a runner88 Sr maj 20, 2009 9:20 am

glejte fantje...se bom gor namontiral itaq turbo ga ma en kolega bo mi ga prodal....pa na odpadu sn kupo rezervne kolektore da jih bomo priredili za ta turbič. intercooler pa tak mam doma ...pa vem kak deluje turbina pa na kaki način jaz sem pač mislo vprašat če bi se kaj poznalo če bi dau samo eno cev direkt na filter drugo pa neki ven da bi direkt pihal noter zrak..sem predvideval da če se bolj hitro pelaš da tišči mrzel zrak noter....samo zgleda da ste me vi narobe razumeli...aya turbo je od 2.5 tdi motorja in pride obnovljen ker ni glih v zlatem stanju....

lp

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Sr maj 20, 2009 9:22 am

sejjaretun je napisal/-a:fant intercoolerja ne rabis ce nimas turbine.te dve zadevi sta medsebojno povezani,ic dovaja zrak v turbino.
vem da vprasas ker pac ne ves,ampak vseeno je smesno :lol:

HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Zato mam rad avtomobilizem... Ker se folk k pojma nima dela norca iz ostalih k nevejo stvari ampak so raj prpravleni vprasat.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Sr maj 20, 2009 9:32 am

runner88 je napisal/-a:glejte fantje...se bom gor namontiral itaq turbo ga ma en kolega bo mi ga prodal....pa na odpadu sn kupo rezervne kolektore da jih bomo priredili za ta turbič. intercooler pa tak mam doma ...pa vem kak deluje turbina pa na kaki način jaz sem pač mislo vprašat če bi se kaj poznalo če bi dau samo eno cev direkt na filter drugo pa neki ven da bi direkt pihal noter zrak..sem predvideval da če se bolj hitro pelaš da tišči mrzel zrak noter....samo zgleda da ste me vi narobe razumeli...aya turbo je od 2.5 tdi motorja in pride obnovljen ker ni glih v zlatem stanju....

lp

sorry ampak ob tvojem pisanju bi reku da nimaš pol pike tunsta o tem kaj je turbo!
...ne smem kar želim...

runner88
Nov uporabnik

Napisal/-a runner88 Sr maj 20, 2009 9:38 am

zoranwagen je napisal/-a:
runner88 je napisal/-a:glejte fantje...se bom gor namontiral itaq turbo ga ma en kolega bo mi ga prodal....pa na odpadu sn kupo rezervne kolektore da jih bomo priredili za ta turbič. intercooler pa tak mam doma ...pa vem kak deluje turbina pa na kaki način jaz sem pač mislo vprašat če bi se kaj poznalo če bi dau samo eno cev direkt na filter drugo pa neki ven da bi direkt pihal noter zrak..sem predvideval da če se bolj hitro pelaš da tišči mrzel zrak noter....samo zgleda da ste me vi narobe razumeli...aya turbo je od 2.5 tdi motorja in pride obnovljen ker ni glih v zlatem stanju....

lp

sorry ampak ob tvojem pisanju bi reku da nimaš pol pike tunsta o tem kaj je turbo!

pa glej jaz se ne mislim tu prepirat z vami pametnjakoviči okej???

jaz v glavnem vem kako pa kaj bomo z kolegi skup naredli ker smo že delali gor turbino pa ic na opel manto...pa je zlo dobro šlo...zaaj pa vas prosim da ne pametujete več pa se raje zadržite ko pa pišete bv poste...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Sr maj 20, 2009 9:41 am

runner88 je napisal/-a:
zoranwagen je napisal/-a:

lp

pa glej jaz se ne mislim tu prepirat z vami pametnjakovii okej???

jaz v glavnem vem kako pa kaj bomo z kolegi skup naredli ker smo že delali gor turbino pa ic na opel manto...pa je zlo dobro šlo...zaaj pa vas prosim da ne pametujete več pa se raje zadržite ko pa pišete bv poste...

zakaj pa te kolege, ki so turbino pa IC na Manto gor dajali zakaj te nisi vprašal kk IC na tvoj avto spravit???

1.6 maš kaj to Golfa al kaj?
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr maj 20, 2009 9:42 am

No če ste taki strokovnjaki, kaj sploh sprašuješ??

runner88
Nov uporabnik

Napisal/-a runner88 Sr maj 20, 2009 9:45 am

CupraR je napisal/-a:No če ste taki strokovnjaki, kaj sploh sprašuješ??

zakaj sprašujem???obžalujem da sem kaj vprašal ker vidim da nia smisla nič vprašat....

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Sr maj 20, 2009 9:46 am

CupraR je napisal/-a:No če ste taki strokovnjaki, kaj sploh sprašuješ??

take teme ljubim...na saugerja IC montirat, kolektor na odpadu kupit in to vse na 1.6 montirat (še sedaj nimam pojma o kerem avto je debata...sumim nekak Golf II) aja pa turbino od 2.5 TDI obnovit (tak na oko bi reku prevlka za 1.6 res pa nevem iz glave kok vlke majo) pol pa gasa 320 uvjek in do konc življenja gre...pol si pa pametnjakovič če mal podvomiš
...ne smem kar želim...

runner88
Nov uporabnik

Napisal/-a runner88 Sr maj 20, 2009 9:46 am

polota mamo 1.6 16 v letnik 96
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost