Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Zacelo smrdeti iz zavor

Napisal/-a svizc Če maj 21, 2009 3:24 pm

Cca 5 mesecev nazaj sem zadaj na avtu menjal pakne in spredaj zavorne ploscice(diski so ostali isti). Do danes ni od avtomobila oz. natancneje od bremz smrdelo nic, zdaj pa opazam da lepse kot je vreme in bolj kot je suho ozracje, bolj mi smrdi od bremz. Sploh se zadeva zavoha ko moram kje sunkovito zabremzati, ali pa ce se peljem po klancu dol in dalj casa bremzam. Cudno se mi zdi zato ker prej(tudi stare pakne in ploscice) ni nikoli smrdelo od bremz, zdaj pa je kar naenkrat cudezno zacelo.

Gre pa za avto Peugeot 306

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če maj 21, 2009 3:31 pm

Ali se ploščice ne odvajajo dovolj, ali pa so enostavno predebele (napačne ploščice za ta avto, ki so debelejše). Bi še enkrat preveril, ker se je meni tudi že zgodilo da sem dobil napačne ploščice in simptomi so bili isti.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Če maj 21, 2009 3:54 pm

Ravno imam racun pred sabo in pise da naj bi bile kompletni material (spredaj zavorne ploscice in zadaj zavorne pakne) oz. R. Lagune, cilindri ki pa sem jih pravtako menjal pa od R. Scenic. Se kje na internetu da preverit katere ploscice in pakne so tovarnisko namescene na avto?

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Če maj 21, 2009 6:58 pm

Mislim, da ima P306 3 razlicne vrste ploscic in (vsaj) dve vrsti diskov (hlajeni, nehlajeni). Vsaj moj letnik (96). Samo bi morale biti drugacne oblike, za debelino pa res nvem, ce se kaksnem smo po njej razlikuje. Sporoci, kako si resil:)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če maj 21, 2009 9:24 pm

si očistil in namazal z mastjo batke na zavornem cilindru?? ponavadi radi malo zaribajo in se ne vračajo pravočasno, zato zna smrdet od zavor. ampak to pomeni tudi da so zavore lahko pregrete.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov