Pero je napisal/-a:brez zamere ampak se mi niti ne sanja po kateri teoriji bi dobil 20%
če boš kaj dosegel s tm hlajenjem bo kvečjemu kakšen procent, pa še to je vprašljivo in možno samo pri višjih zunanjih temperaturah.
kr3mn1 je napisal/-a:10 stopinj ohlajen zrak je 1 KM. 1!!!! se pravi ce ti kompresijski postopek segreje zrak na 150 stopinj in ti ga uspe shadit na 0 stopinj si pridobil 15 KM. o tem pa lahko samo sanjas. za normalne cestne avtomobile je to larifari, pozna se šele na visokozmogljivih motorjih. isto kot recimo napake na motorju. ko je normalna uporaba se jih komajda zazna in potrebujejo nekaj tisoč km da se pojavijo bolj izrazito, medtem ko bi na istem motorju izvajal tuning bi tudi le-te napake postale veliko hitreje razlog da bi se postavil na rob ceste. brez veze cajt trošite, oprema, teža, delo in denar pobere več kot pa da vse skupaj pod končno črto. ti v AR, technoboy v unoturbota. direkt pičeni ste. cel motor je prej za poštimat, toj samo da še zadnje procente KMjev vn dobite.
lucky je napisal/-a:Nekateri očitno niso razumeli bistvo tunninga in raznih predelav.
Za posameznike je več vredno dobit s vojim trudom 0.5KM in stiskat mozek kako kaj narest in sploh ugotovit kje se konji v motorju skrivajo kot pa si kupin neki megasuperfantastični stroj z 3xxKM in več in stiskat plin po avtocesti pa bit največji frajer v vasi.
Zoranwagen, kar tako naprej, imaš vso mojo podporo!!!
kr3mn1 je napisal/-a:itak ikst. 1 stopinja 1 konj.ne me smejat. tud okol 20 konj samo za en serijski avto z menjavo intercoolerja (ne recem ce ga ne bi imel) mi je mal preveč. in to je spet odvisno kak avto sploh je. enemu 5.0 v8 biturbo bi že kocka ledu na sesalnem kolektorju dala +50 KM.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost