Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

fuegoboy1
Nov uporabnik

Kraj: Šentjur

Megasquirt&Co

Napisal/-a fuegoboy1 Sr jul 15, 2009 6:43 pm

Pri swapu motorja je prišlo do težave z vezavo ECU-ja(':('). Prej je bil v avtu (gre za Renault Fuego 2.0) motor z vplinjačem in (skoraj) nič elektronike, sedaj pa sem motor zamenjal s Safranovim 2.2 12v, ki pa ima ECU in še in še kablov. Računalnik sem priklopil z vsemi senzorji, ki so na motorju, imam elektriko na vžigalni tuljavi, črpalka goriva je sicer zunanja, vendar dela normalno, pritisk goriva je tudi na letvici nad šobami, nikakor pa ne dobim signala za odpiranje šob.Lahko da je problem v zakodiranosti računalnika, saj ključavnice nisem zamenjal, prav tako sem odklopil ABS,Klimo,.. Zanima me ,če bi z uporabo standalone ECU-ja rešil ta problem, pa kdo se s tem ukvarja(okolica Celja,ker je avto nevozen) in približne cene za ECU in nastavitve? Vsak nasvet je dobrodošel!
LP,Sašo

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jul 15, 2009 7:35 pm

računalnik daj odkodirat .. mislim da so bile cene nekje okrog 150€
ali pa zmontiraj še daljinsko od safrana.. ker ima pomoje še tisti tip ko samo vergla če ga ne odkleneš prek daljinca.

fuegoboy1
Nov uporabnik

Kraj: Šentjur

Napisal/-a fuegoboy1 Sr jul 15, 2009 8:19 pm

Ko sem kupil avto,je bil IR senzor na stropu že odklopljen, avto je bil tudi brez akumulatorja in ko smo priklopli aku, je avto vžgal v prvo, brez daljinskega, potem ko sem vzel ven motor je bil ECU odklopljen kakšen mesec in sedaj ne vžge, samo vergla sliši pa se vklop ECU-ja. Ma pa pod armaturko škatlico in v načrtih piše da je to odkodirnik ECU-ja, sm ga poskusil priklopit na ECU, pa je isto! Mislim da je edina možnost en dober avtoelektričar al pa standalone.
LP,Sašo

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Če jul 16, 2009 6:05 am

Poklič Mitjata, pa ti bo naredil Megasquirt gor mimogrede da bo delalo pa še bolj šlo, pa še manj popilo .

Lp + #
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov