Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

KOMPLETNA Obnova Honda Civic 92HB (nasveti, izkušnje)

Napisal/-a HB_Honda_VTI Sr sep 02, 2009 5:35 pm

Prosim pomagajte mi vsi ki ste to že delali in kam naj peljem avto!

Imam Hondo Civica redek model 130 KM HB 1,6, in imam sledeče probleme:

1.Najprej z izpuhom nasploh:

PROBLEMI:

-Izpuh se zadaj nekje dotika in ob vibriranju (motor teče) spušča take zvoke kot če bi imel sejalnico pa traktor :)
-Na izpušnih ceveh pod avtom se vidi da je bil že varjen od prejšnjega lastnika!

NAREDIL BI (povpraševanje):

-Menjava izpušnega sistema celotno (Kdo ve kje v okolici pomurja dela kdo to, koliko stane)
-Namesto enega izpuha na koncu bi si dal kar dva da bi še bolj športno videlo
-menjava neke sonde in pa katalizatorja (je to veliko stroškov)?

--------------------------------

2. Obnovitev motorja nasplošno (tesnila, obročke, kake porabne dele)

Pri tej točki sem pa sem v temi! Prosim za vsak nasvet kdo se s tem bavi da je že dal narazen Motor od CIvica vti,prosim da pomagate!

--------------------------------

3. Menjava Hladilnika vode

PROBLEM:
-Segreje se prehitro ?

-Menjal bi hladilnik vode pa me zanima po kaki ceni se dajo dobiti za zgoraj navedeni model avtomobila

----------------------------------

4.Menjava Plastik pod blatniki (okoli koles)

PROBLEM:
-Spredaj so počene zadaj manjkajo in grdo se vidi (najbolj zadaj ko je zelo grdo ker je samo spojler/odbijač)

-Zadaj bi je naredil spredaj pa zamenjal (prosim za nasvet kje se to da dobiti)

----------------------------------

5.Vgradnja Centralnega zaklepanja SPY

PROBLEM:
-Kako najti kakšne vrste motorčkov imam na sovoznikovi strani da bi si kupil za voznikovega

-kako narediti da se tudi odklepa prtljažnik
-kako narediti v voznikovo stran motorček
-katere žice vzet in odkod
-kako splejati žice na smernike da ob odklepu zamigetajo

(POZNATE KATEREGA KI CENTRALNO BI MI VGRADIL)???

-----------------------------------------------

1. in 2. točka imata najvišjo prioriteto tako da sta najbolj pomembnivi, kakorkoli pa so tako ali tako vse pomembne!!!

Hvala za pomoč, ker nevem naprej!
Zadnjič spremenil HB_Honda_VTI, dne Pe sep 17, 2010 3:08 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Re: KOMPLETNA Obnova Honda Civic 92HB (nasveti, izkušnje)

Napisal/-a HB_Honda_VTI Sr sep 02, 2009 6:01 pm

Yoni je napisal/-a:
HB_Honda_VTI je napisal/-a:

Je tukaj mišljeno, da se motor hitro segreje na delovno temperaturo(90-95 stopinj celzija) ali se hitro začne pregrevat(nad to mejo)? Če je prvo, potem ni nič narobe, ampak je to celo pozitino.

-----
Ok sem se peljal na morje pa nisem ugotovil da bi šel čez, je pa problem da mi porabi ogromno olja! Razlog? 1l = 1000km :)
En prijatelj mi je rekel da je not od 1,5 motorja hladilnik not pa da bi bilo dobro da bi dal večjega, sam po moji logiki je tko dobro ker če se prej segreje, prej manj porabi ali?

Olje pa vlivam Castrol Magnatec 10w40 a3/b3 polsintetično, eni pravijo da je dobro drugi da ni. kaj vi pravite?

Pa dajte kaj na druge točke pomagat!

canis
Nov uporabnik

Kraj: vrhnika

honda civic

Napisal/-a canis Sr sep 02, 2009 8:11 pm

Zivjo.Kva mas za en stroj?Esi ali vti?Napisal si da ima 130km.Poglej v prometno pa napisi najprej tip motorja da se bo kej vec vedl.ajd.

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Sr sep 02, 2009 8:35 pm

evo ena slika avta
Priponke
DSC00033.JPG

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Sr sep 02, 2009 8:45 pm

hja to ni vti če ma 130KM ampak esi ali pa je neka omejena serija ki vem da je imela 130KM motorje!!

vglavnem k tvojim težavam!!

črne pikice na odbijaču so zato ker ti avto enostavno pokuri preveč olja kar je posledica da se ga je vrtelo v obrate ko avtomobil mrzel ali pa je prejšni lastnik bil voznikF1, normalna poraba je nekje 1,5l na 10000km, jaz sem v esija vlival aral bluetronic in se je odneslo zelo dobro majhna poraba tiho delovanje motorja ampak po napisanem te čaka generalka, strošek generalke je odvisen od iznajdlivosti jaz sem jo nardil za 500€ in avto še danes prede kot urica pa čeprav je menjal že kar nekaj lastnikov!!
te generacije so imele vse po vrsti premajhne hladilnike tako da zamenjava z debelejšim je nujna drugače se generalka dela brezveze!!

če te bilo kaj zanima lahko na pm pa ti pustim tel da ti pomagamo!!
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 02, 2009 8:48 pm

No prej ko se začne debata da honda ne crkuje se prosim zadržite takih komentarjev.

Za izpuh imaš v sl. bistrici dr. izpuha kateri naredi po tvoji željah za ugodno ceno....za številko poglej malo forumu je bilo ne dolg nazaj napisano....ali pa če jo kdo napiše jaz je žal ne vem na pamet.

Pikica na spojlerju imaš od olja....
Za mehanika ti žal ne znam svetovat, ker vse stvari popravljam sam. Tako da malo pokliči po lokalnih mehanikih in povprašaj....cena....hja glede na to da se bo delala generalka ne bo lih na pol zastonj....vprašanje kok se dobi after market delov in koliko bo kdo računal delo.....tko čez tipkovnico bi rekel 1000 evrov....

Za hladilnik vode poglej če ima kje kako oznako ali pa vsaj napiši mere današnjega hladilnika , da se znamo pogovorit ali je original ali pa je not res manjši....Verjetno bo kdo vedel razliko....Sicer ni mus da je slabo a vseeno...

Za koloteke povprašaj kje pri kakem lokalnem ličarju....lahko pa tudi v kaki avto trgovini...

Za centralno pa če nimaš lih dve levi roki bo po moje lahko vgradil sam....nabaviš komplet kjer imaš poleg vse kable in načrte.

Je pa tko....vse kar si napisal ni lih poceni šport....če misliš avto imet še dlje časa in če si kakorkoli navezan na njega ali pa ti je to hobi potem ja.....v nasprotnem primeru se ti ne splača.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Re: honda civic

Napisal/-a HB_Honda_VTI Sr sep 02, 2009 8:55 pm

canis je napisal/-a:Zivjo.Kva mas za en stroj?Esi ali vti?Napisal si da ima 130km.Poglej v prometno pa napisi najprej tip motorja da se bo kej vec vedl.ajd.

Evo:
-Tip motorja je: D16z ;;
-Avto je pa Honda, tip EG63

DA NEBO POMOTE v prometni piše 96kW tako da se nebomo prepirali glede moči pa tipov AMPAK POMAGALI PRI ZGORNJIH OPCIJAH!

Hvala
Zadnjič spremenil HB_Honda_VTI, dne Sr sep 02, 2009 9:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Sr sep 02, 2009 9:04 pm

[quote="lisko"][/quote]

No take uporabnike foruma rabim, ma kaj bi crkovala? 210 mu še zmerom piči po 17 letih in 260000 prevoženih. Mislim da nisi pogledal enega videa kako so delali z mašino pa je niso mogli dotolčti, z hamrom, z izpustom tekočin, ma še zmerom so še risali kroge, je pa res da je notranjost lepo ohranjena, in motorji so odlični le drugo je po tolkih letih dotrajano, to je pa itaq pri vseh avtih, upoštevaj da honde ne vozijo ljubitelji od 2000rpm pa do 4000rpm kot nemce, ampak se hondina zabava začne pri 4300 ko se vklopi vtec, torej velike obremenitve pa lepa starost, kaj bi pa drugega čakal? pa kaj se zmerom evropejci nekaj jezite na japane, saj pa vam nič ne delajo, pa napadate japonsko inženirstvo kot če bi bili smrtni sovražniki, mal si poglej kaj američani vozijo za avtov, in kake stroje imajo, kdaj si pa ti videl kdaj tam renaulta?

Avto je reflekcija moje duše, ma seveda da ga hočem nardit. Zato prosim nasvete, glede leve roke bi pa sam ti povedal za instalacijo da so načrti skopi ni pojasnil le skice pa še te površne, sem elektrotehnik glede tega nisem len, sam bi raje da mi nekdo naredi, da neom kaj zjebo, če je kdo z Murske Sobote ali okolice!

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Sr sep 02, 2009 9:19 pm

aleshondas je napisal/-a:hja to ni vti če ma 130KM ampak esi ali pa je neka omejena serija ki vem da je imela 130KM motorje!!

vglavnem k tvojim težavam!!

črne pikice na odbijaču so zato ker ti avto enostavno pokuri preveč olja kar je posledica da se ga je vrtelo v obrate ko avtomobil mrzel ali pa je prejšni lastnik bil voznikF1, normalna poraba je nekje 1,5l na 10000km, jaz sem v esija vlival aral bluetronic in se je odneslo zelo dobro majhna poraba tiho delovanje motorja ampak po napisanem te čaka generalka, strošek generalke je odvisen od iznajdlivosti jaz sem jo nardil za 500€ in avto še danes prede kot urica pa čeprav je menjal že kar nekaj lastnikov!!
te generacije so imele vse po vrsti premajhne hladilnike tako da zamenjava z debelejšim je nujna drugače se generalka dela brezveze!!

če te bilo kaj zanima lahko na pm pa ti pustim tel da ti pomagamo!!

esi nikjer ne piše da je... prejšnji lastnik in prijatli so rekli da je nek vti al nekaj, saj na forumih se večinoma samo na japonskem najde kaj ali pa v ameriki glede tega tipa motorja! ja saj pravim da je REDEK in ga zelo obožujem saj moj prvi avto!
ma še sam nevem, neka mešanica tipov.

Naj hladilnik eden kupim ali dva? je pametno kupit preko ebaya?

Kaj si vse naredil v generalki?

canis
Nov uporabnik

Napisal/-a canis Sr sep 02, 2009 9:35 pm

Uuu kera ostrina lisko.Clovk je lepo vprasal za pomoc..na forumu glede obnove honde civic.Vljudno je napisal kaj rabi.

canis
Nov uporabnik

honda civic

Napisal/-a canis Sr sep 02, 2009 10:01 pm

Hondas;glede tvoje obnove.Se prav mas esi-ja.Izpusni sistem ti naredi en tip po narocilu,oglas ima na avto.netu.Kolega ga je namontiral na 6gen vti-odlicno!Za ceno pa stev.ti jutri napisem.V Kopru maš firmo ki obnavlja katalizatorje tm cca 60€ ti tudi jutri posljem naslov. Original lambda sonda te kosta okrog 135evrov.Komplet tesnil s tefloni vred 150€.Filtri okrog 25€,obrocki okrog 200€,termostat pa benz pumpa pa vodna pumpa, se ksni kabli za vzig silikonski,obnovitev starterja 50€...Lej nism kupoval vse na enem mestu ampak me je prsl krepko cez 1000€!!!SM LJUBITELJ HOND IN AVTO DELA K SEIKO URA!!

canis
Nov uporabnik

honda civic

Napisal/-a canis Sr sep 02, 2009 10:17 pm

Aja pa se jermeni,hladilnika se pa dotikal nisem ceprav je tenak sluzi svojemu namenu.Edin ce ga bos pulu v obratih.Men se se ni nikdar pregrel ceprav je serijski hladilnik res svoh.Aja pa se plastika nad koloteki.Dobis jo na AVTODELI.NET,kosta pa tm nek okrog 30€ kos!Ja draga je!Zato jo pa raje sam namontiraj pa glej da bos na toplem upasoval to plastiko al pa segrej pred montazo,da bo sla lazji gor.Pa zih bos se kej najdu za zamenat...boh ne dej ksnih ojnicnih lezaj.Glede na tvoj post si navezan na ta avto.Pleh je zlo lep pa obrobe tud.

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Sr sep 02, 2009 10:22 pm

canis je napisal/-a:Komplet tesnil s tefloni vred 150€.Filtri okrog 25€,obrocki okrog 200€,termostat pa benz pumpa pa vodna pumpa, se ksni kabli za vzig silikonski,obnovitev starterja 50€

Je to faza obnovitve motorja ? mal mi porazdeli stroške na predele avtomobila in ne vsepovprek naštevat :)
Si razdelal že motor? Kok je z tem dela? Poznaš kerega ki bi rad zaslužil?

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr sep 02, 2009 11:23 pm

Jest poznam enega ki ima hondine motorje v mezincu in bi sigurno naredil tako kot se zagre.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če sep 03, 2009 12:10 am

lisko je napisal/-a:

No take uporabnike foruma rabim, ma kaj bi crkovala? 210 mu še zmerom piči po 17 letih in 260000 prevoženih. Mislim da nisi pogledal enega videa kako so delali z mašino pa je niso mogli dotolčti, z hamrom, z izpustom tekočin, ma še zmerom so še risali kroge, je pa res da je notranjost lepo ohranjena, in motorji so odlični le drugo je po tolkih letih dotrajano, to je pa itaq pri vseh avtih, upoštevaj da honde ne vozijo ljubitelji od 2000rpm pa do 4000rpm kot nemce, ampak se hondina zabava začne pri 4300 ko se vklopi vtec, torej velike obremenitve pa lepa starost, kaj bi pa drugega čakal? pa kaj se zmerom evropejci nekaj jezite na japane, saj pa vam nič ne delajo, pa napadate japonsko inženirstvo kot če bi bili smrtni sovražniki, mal si poglej kaj američani vozijo za avtov, in kake stroje imajo, kdaj si pa ti videl kdaj tam renaulta?

Avto je reflekcija moje duše, ma seveda da ga hočem nardit. Zato prosim nasvete, glede leve roke bi pa sam ti povedal za instalacijo da so načrti skopi ni pojasnil le skice pa še te površne, sem elektrotehnik glede tega nisem len, sam bi raje da mi nekdo naredi, da neom kaj zjebo, če je kdo z Murske Sobote ali okolice!

Narobe si me razumel....nisem rekel da je honda ali japonski motorji slabi.

Opozoril sem ostale....pač izkušnje ,da se take debate razvijejo v kreg kot, da so honde bog i batina...Res da so dobri motorji ampak vsak motor ali crkne ali pa ga je potrebno obnovit in tu ni debate.
Za inštalicijo tistih parih žičk ne vem kaj bi blo pojasnil.....5 žic do master motorčka ostali po dve...žica za signal žigavcev....hupa alarma.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če sep 03, 2009 7:52 am

Najprej naredi generalko motorja, šele potem menjaj katalizator in lambdo. Ker drugače ti ga bo olje spet uničilo. Do zamenjave obročkov itd pa poskusi tankat bolj viskozno olje, npr 10W-50, 15W-50 ali celo športno 15w-60 (drago). Tako ti ga bo malo manj požrl. Če se ti greje, zamenjaj termostat, hladilno tekočino in termostikalo za ventilator in zadeva mora delat normalno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

canis
Nov uporabnik

obnova motorja

Napisal/-a canis Če sep 03, 2009 9:24 am

Lej sam za motor te bo prav gotov prsl jurja pa vec!Tezko je napisat glede motorja kva vse rabis obnovit.Za ene stvari se ve ampak ko ti bo odpru bo zih se kej treba menjat.Mogoce kej okrog ventilov,mogoc ojnicni lezaji(jst jih nism menjal ker je reku mehankar da so ok.) itd.Velik dela je to in ti bo vsak v vsakem primeru primerno obracunul ure kar nanese.Jst sm placu v roku pol leta zih 2000€ ce ne vec.Sam za motor okrog 1300€.

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo Če sep 03, 2009 11:01 am

[quote="canis"].Pa zih bos se kej najdu za zamenat...boh ne dej ksnih ojnicnih lezaj.quote]

delat "generalko" in ne menjat ojničnih ležajev je bedarija

Uporabniški avatar
HB_Honda_VTI
Nov uporabnik

Napisal/-a HB_Honda_VTI Če sep 03, 2009 11:46 am

Valjo je napisal/-a:
canis je napisal/-a:.Pa zih bos se kej najdu za zamenat...boh ne dej ksnih ojnicnih lezaj.quote]

ta tvoja "generalka" kaj vse zajema? koliko stane? Kje se jo da najceneje naredit? in s kakšnimi metodami?

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo Če sep 03, 2009 12:15 pm

Valjo je napisal/-a:
canis je napisal/-a:.Pa zih bos se kej najdu za zamenat...boh ne dej ksnih ojnicnih lezaj.quote]

ta tvoja "generalka" kaj vse zajema? koliko stane? Kje se jo da najceneje naredit? in s kakšnimi metodami?

zamenja se kar je potrebno zamenjati. kaj je potrebno zamenjati pa se vidi ko je motor narazen. pri meni se je menjalo: komplet vsa tesnila, batni obročki, ojnični ležaji, porihtalo glavo (novi tefloni, nova vodila ventilov). če bi danes delu bi menju še ležaje glavne gredi, balansiru glavno gred in vrjetno menjal ojnice. brezveze je podret pol motorja pa napol neki zamenjat. al nared orng al pa nič
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost