Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Ibiza 1.3i, drugič

Napisal/-a fastfury Sr sep 25, 2002 11:29 am

Najprej se vsem lepo zahvaljujem za odgovre, sem bil prijetno presenečen, da ste mi tako hitro odgovorili. Predvsem so mi bili všeč naslednji predlogi:-če je blok motorja res isti kot za 1.6 motor, za povozje namreč vem, da je pripravljeno za močnejše motorje. Kako naj bi jaz to izvedu oz. bolje rečeno koliko bi to stalo vsaj približno-mam občutek, da bi me stalo več kot sem dal za avto
- sem melo razmišljal - škode felicia imajo isti injection motor pa dosežejo 68KM če preračunaš kW. A bi lahko jaz šou na škodin servis in tam nabavil čip za škodin motor in tako na najbolj enostaven način pridobil 68 konjev???
- pa še neki, ker mam športni filter tisti ta dober K&N, ki je direktno nad motorjem, a bi kaj dosti pomagalo, če bi naredil luknjo v havbo in nastavil ene tiste plastične dovajalce svežega zraka tako kot na primer imajo motorji z intercoolerjem??
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Ibiza 1.3i, drugič

Napisal/-a Pero Sr sep 25, 2002 4:16 pm

hojla... ustav' konje ;)

Felicija 1,3 ima še star Škodin motor ki izvira iz Favorita, ki je bil prej v... Torej če imaš VW motor je daleč od Škodinega!!! Felicia ima edino 1,6 in 1,9-diesel isti kot VW, ostalo je od Škode. Fabia ima pa nove motorje, ampak to ne dobiš poceni...

Koliko vem so pa VW motorji podobni od 1,1-1,8(8V) in bi se morda dalo kaj naredit.

Cena? Poglej po oglasih če je kje kakšen zbit pa še vedno z dobrim motorjem. Po moje da bi se dalo dobit 1,6 VW (75-90 KM) motor zelo poceni.

Glede menjave je pa treba pogledat. V nekaterih primerih se vse samo previjači v manjši blok, včasih je treba kaj pobrusit...Morda lahko greš za hec vprašat na a-test kaj bi rekli če bi vrgel not cel blok/menjalnik... od 1,6, itd.

[Sporočilo uredil/a Pero na dan 25.09.2002 ob 16:18 GMT]

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Sr sep 25, 2002 5:21 pm

Hja nisem vedu da to sploh ni ist motor. Res pa je, da ima moj šele 98000 km, kar je po moje za VW motorje praktično nč oz. ta mašina bi morala tečt vsaj še trikrat toliko. kaj pa tista zadeva z dovodom svežega zraka do filtra a bi se to kej poznal pr konjih al praktično nč??
Raje bi ostal pr takih posegih kjer se mi ne bo treba jajcat z tehničnim. Zanima me še kako je s tistim poliranjem kolektorjev - kaj to sploh je, kaj prnese pa kolk stane?
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr sep 25, 2002 5:34 pm

SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če sep 26, 2002 8:01 am

svež zrak se lahko pozna recimo par% Odvisno je tudi kako je sedaj narejeno.

Za poliranje je potrebno razstavit motor... če si že tam se da še zamenjat odmično gred, pa smo že pri stroških.

Magičnega dodatka ki bi ti poceni prinesel veliko kW ni.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če sep 26, 2002 12:36 pm

Ce res rabis vec KM in se nisi dosti vlozil v motor(zracni filtri in podobno) ti priporocam da si nabavis en drug motor.
Recimo od golfa2 1.6 75KM.
Ti motorji so zelo zdrzljivi pa se navit bi se ga pomojem fajn dalo.
Pa tud dobis ga za mal dnar.
Lp monster_d
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov