Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

vgradjni šp filter, v original škatlo filtra.

Napisal/-a xalfist Sr feb 24, 2010 8:46 pm

zamina me kako se obnesejo ti vgradni športni filtri ki jih daš v original škatlo od filtra, pri bencincu če da kak zvok motorji ali ni omembe vredno ali in se bol splača cev in navaden šp filter montirat? če ma kdo kake izkušnje ?

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Sr feb 24, 2010 9:02 pm

Panelni mislis ima enako funcijo kot sportni prepusti vec zraka ter dobiva svez zrak saj ima original air box dovod sportni pa ma se mukanje in ob nepravilni montazi je lahko samo sllabse saj vlece topel zrak

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Sr feb 24, 2010 9:06 pm

zarad zvoka si kupi navaden športni filter, ker vgradni ne da nič zvoka od sebe

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr feb 24, 2010 9:32 pm

jani.vuk je napisal/-a:Panelni mislis ima enako funcijo kot sportni prepusti vec zraka ter dobiva svez zrak saj ima original air box dovod sportni pa ma se mukanje in ob nepravilni montazi je lahko samo sllabse saj vlece topel zrak

a vejice in pike si pozabo v oš... ?? se vlece kot jara kaca...

sorry za off...

drugace pa pri vgradnem nebos pridobil na zvoku...mogoce na odzivnosti...odvinso od same voznje...

se pa prakticira rezanje spodnjega dela posode...da imas malo bolj mukajoc zvok... =)...tudi to sem ze videl...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr feb 24, 2010 9:55 pm

je že kdo mel to montirano? ne gre mi, da bi imel neko zelo mukanje, pač da bi dobila mašina malo bolj močn zvok, je pa problem da ima senzor pretočnosti zraka (ali nekaj takega v knjigi piše ko odklopim in se mi prižge lučka za sistem kontrole emisij) na ohišju in če montiram navadni šp filter morem še ta konektor v cev montirat. Torej zanima me če dobi mašina vsaj močnejši zvok?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 24, 2010 9:58 pm

Z vgradnim športnim filtrom ne boš dobil nobenega zvoka, če hočeš globok zvok zamenjaj zadnji lonec oz se poigraj z izpuhom

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če feb 25, 2010 11:50 am

Js mam u mojmu V6 K&N panelni filter pa se mogoče malenkost na zvoku pozna ampak res mal pa na odzivu tut mal. Za mukanje je treba kr filter kit gor namonterat pa še kkšn auspuh zraven

erc
Nov uporabnik

Napisal/-a erc Če feb 25, 2010 5:22 pm

pskoda je napisal/-a:Z vgradnim športnim filtrom ne boš dobil nobenega zvoka, če hočeš globok zvok zamenjaj zadnji lonec oz se poigraj z izpuhom

in tudi moči ne. Testiral sem ze K&N, apexi, sprintfilter, BMC in kitajski filter pa so bili vsi v rangu 1KM. To govorim o avtih, ki producirajo cca 100-200 konjskih sil. Vs kar se na avtih pozna je testiranje različnih dolžin in premerov cevi za zračni filter (alu cevi, gladkih), kjer se pri določeni dolžini najde efekt boljšega polnenja in z tem tudi več moči.

recimo en primer:

Slika
tstiranje je s serijskim filtrom in škatlo in pa takoimenovani cold air intake, narejen na valjih. Razlike so pa ponavadi od 5 do 15Km, odvisno od samega vozila. Kot sm povedal že prej, testiral sem veliko takšnih in drugačnih filtrov na koncu cevi pa ni bilo zaznati razlik večje od 1KM med najboljšim in najslabšim konusnim filtrom.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če feb 25, 2010 6:59 pm

hvala za odgovore, sem šel vprašat in pride 60€ in da ni efekta hvala lepa. ne gre mi za povečanje moči ampak hotel sem samo da ma motor lepši zvok tega pa ne moreš doseč z šp izpuhom ampak samo z filtrom, vsaj za moj okus ne. tako da bom kr cev montiro pa tis konektor za elektroniko gor naredim pa je toto

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če feb 25, 2010 7:04 pm

Ko ti centralni izpušni lonec zgnije ga zamenjaj s prazno cevjo. Je legalno, pa malenkost glasnejši postane avto.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če feb 25, 2010 7:12 pm

Blinder je napisal/-a:Ko ti centralni izpušni lonec zgnije ga zamenjaj s prazno cevjo. Je legalno, pa malenkost glasnejši postane avto.

a pol naj čakam še par let da mi zgnije hehe, pa da mi avto začne pit bol kot že , pa ni tak zvok kot pa če maš vrejo šp gor vsaj za mene ne

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če feb 25, 2010 9:28 pm

Suljo20 je napisal/-a:Js mam u mojmu V6 K&N panelni filter pa se mogoče malenkost na zvoku pozna ampak res mal pa na odzivu tut mal. Za mukanje je treba kr filter kit gor namonterat pa še kkšn auspuh zraven

tukaj se celo strinjam s tabo =P :lol:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe feb 26, 2010 12:28 pm

ve kdo kateri so cenejši ti panelni športni filtri od k&N pa kje se jih da dobit? od k&n pride 60€ pa če ni nekega efekta je še to preveč, zato me zanima če so kakšne cenejše verzije?

fleko
Novinec

Napisal/-a fleko Pe feb 26, 2010 4:45 pm

erc je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Z vgradnim športnim filtrom ne boš dobil nobenega zvoka, če hočeš globok zvok zamenjaj zadnji lonec oz se poigraj z izpuhom

in tudi moči ne. Testiral sem ze K&N, apexi, sprintfilter, BMC in kitajski filter pa so bili vsi v rangu 1KM. To govorim o avtih, ki producirajo cca 100-200 konjskih sil. Vs kar se na avtih pozna je testiranje različnih dolžin in premerov cevi za zračni filter (alu cevi, gladkih), kjer se pri določeni dolžini najde efekt boljšega polnenja in z tem tudi več moči.

recimo en primer:

http://i332.photobucket.com/albums/m337 ... 8_3045.jpg
tstiranje je s serijskim filtrom in škatlo in pa takoimenovani cold air intake, narejen na valjih. Razlike so pa ponavadi od 5 do 15Km, odvisno od samega vozila. Kot sm povedal že prej, testiral sem veliko takšnih in drugačnih filtrov na koncu cevi pa ni bilo zaznati razlik večje od 1KM med najboljšim in najslabšim konusnim filtrom.

Tut sam verjamem, da ti nepoveča filter tok moči kakor proizvajalec navaja, samo a je kdo kdaj probaval merit naprimer na cesti? Ker tam pomoje mal drugače ker če dobro narediš dovod hladnega zraka se kar pozna nwem če se peleš 100km/h al pa na valjih k piha un ventilatorček?

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe feb 26, 2010 8:23 pm

mr.ramo je napisal/-a:
Suljo20 je napisal/-a:Js mam u mojmu V6 K&N panelni filter pa se mogoče malenkost na zvoku pozna ampak res mal pa na odzivu tut mal. Za mukanje je treba kr filter kit gor namonterat pa še kkšn auspuh zraven

tukaj se celo strinjam s tabo =P :lol:

Haha usaj enkrat :lol: :lol:

PS poklič kej

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Pe feb 26, 2010 8:41 pm

Jaz sem prakticiral naslednje.

Zamenjal sem original filter z športnim nastavkom in odstranil plastično cev (označeno na sliki) pa je bilo tudi nekaj mukanja slišat.

Za poizkusit je......če ti ne paše lahko še zmeraj daš cevko nazaj noter. ;)

LP
Priponke
AIR BOX.JPG
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Sr mar 03, 2010 2:25 pm

pri VW motorsport trdijo da vgradni K&N filter napram originalu poveča moč motorja za 3hp, za golf 2 gti s k-jetom
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr mar 03, 2010 2:34 pm

js mam na svojmu bravotu vgradnega sprint filetr iz poliestra pa sm prdobo nekje med 15 in 20KM
hec hec
vglavnem da bi reku da je sploh kj razlike, pač mam ga da se reče nekej šport :lol:
pa ni ga treba menat kar je tud nekej vredno ;)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov