Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

kstelc
Novinec

VGRADNJA LAUNCH CONTROL(a) ZA DSG

Napisal/-a kstelc Če apr 22, 2010 12:55 am

Živjo!

Mam audija a3 z DSG menjalnikom in nimam Launch Control funkcije in me zanimam kako je kaj s tem!?Se da to mogoče naknadno vgraditi, kakšna je cena, kdo to dela...?

Hvala za informacije...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če apr 22, 2010 1:01 am

V USA so s flashem na servisu to vklopli, k jih dosti ni melo te funckije. Se pravi je bilo elektronsko, ne nekaj fizičnega kar bi nadgradil.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Re: VGRADNJA LAUNCH CONTROL(a) ZA DSG

Napisal/-a HaMzO Če apr 22, 2010 2:06 am

kstelc je napisal/-a:Živjo!

Mam audija a3 z DSG menjalnikom in nimam Launch Control funkcije in me zanimam kako je kaj s tem!?Se da to mogoče naknadno vgraditi, kakšna je cena, kdo to dela...?

Hvala za informacije...

še 1x ti povem, začni šparat za menjalnik če misliš to delat :lol: :lol:
lahko me maš za norca k ti skoz to omenjam ampak dejansko zaradi takih 'voženj' ali uporaba dsgja se največkrat pokvar.

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Če apr 22, 2010 12:45 pm

mislim d abi bil 6 stopenjski menjalnik od S3 boljša zadeva kto vsak DSG. Dsg je za mestno vožnjo za upokojence!!

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če apr 22, 2010 1:03 pm

pinjas je napisal/-a:mislim d abi bil 6 stopenjski menjalnik od S3 boljša zadeva kto vsak DSG. Dsg je za mestno vožnjo za upokojence!!

Zagotovo imaš obilo osebnih izkušenj s tem menjalnikom, tako da se enostavno moram strinjam s tabo...pravi dedec vozi avto z ročnim menjalnikom!!!!!!

:roll: :bonk :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če apr 22, 2010 1:23 pm

DSG je izvrsten menjalnik po konceptu, so pa ljudje imeli kar velike težave z nijmi:

http://abcnews.go.com/GMA/Story?id=8378724

VW je takole odgovoril:
http://abcnews.go.com/GMA/story?id=8378725

-Očitno je treba biti pozoren.

Drugače pa 6st DSG ima mejo navora pri 350Nm, 7st pa pri 250 Nm - predvsem ta podatek je pomemben pri čipiranju.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če apr 22, 2010 1:25 pm

HaMzO je napisal/-a:

Hvala za informacije...

lahko me maš za norca k ti skoz to omenjam ampak dejansko zaradi takih 'voženj' ali uporaba dsgja se največkrat pokvar.

sej ne mislem to delat zej, da zmeraj na semaforju po "špurih" speljem samo pač mislil sem, če je to recimo poceni bi pa rad imel....pa js drugače lepo vozim sam kdaj pa kdaj je pa treba mal pohodit sej nimam zej tega avta zato, da se vozim 50-90-130 non-stop, drugače bi si vzel 1.0 motor ne....A ti svojega GTI-ja nikoli ne goniš?skos lepo voziš?

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če apr 22, 2010 1:32 pm

pa spet se je začela tema kaj dela in kaj ne, pa čipanje pa vse(pa btw za max navor so v rsru, v SKN tuning in v avtoelektroniki rekli da je 400Nm čisto uredu da naj bi bil max 420Nm)...NAJ VAM PA POVEM DA MENE TO NE ZANIMA ampak sem lepo vprašal za launch control...tako da koliko časa more menjalnik delati in kolikšen je max navor itd. lahko pišete oziroma odprete drugo temo.....moj avto ima 160kkm, je čipan, vožnja je večinoma mestna in zaenkrat še lepo dela, ko oziroma če bo pa crknil pa jbg bomo na ebayu naročil za tistih 1500 evrov drugega ne ali pa pač popravil....nima pa to z mojim prvotnim vprašanjem nobene veze....

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če apr 22, 2010 5:03 pm

kstelc je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:

Hvala za informacije...

sej ne mislem to delat zej, da zmeraj na semaforju po "špurih" speljem samo pač mislil sem, če je to recimo poceni bi pa rad imel....pa js drugače lepo vozim sam kdaj pa kdaj je pa treba mal pohodit sej nimam zej tega avta zato, da se vozim 50-90-130 non-stop, drugače bi si vzel 1.0 motor ne....A ti svojega GTI-ja nikoli ne goniš?skos lepo voziš?

JA in PAMETNO ravnam z dsgjem. samo to nepomeni da vozim po omejitvah :)

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc Če apr 22, 2010 5:20 pm

no sej jaz tudi pametno ravnam z njim....tako da nevem kaj naj bi bil problem...launc control me je samo za info. zanimalo če se da to kako vgraditi in če bi bilo nekaj evrov bi si seveda dal nikoli neveš kdaj prav pride....mislim če se s kom postaviš, da malo podregaš ali kaj podobnega...

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Pe apr 23, 2010 6:23 pm

pinjas je napisal/-a:mislim d abi bil 6 stopenjski menjalnik od S3 boljša zadeva kto vsak DSG. Dsg je za mestno vožnjo za upokojence!!

Najprej 1x pelji DSG, pa ne bos hotu vec manual..kr neki na blef govorite vsi :evil:
AUDI S2, little modified

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 So apr 24, 2010 6:44 am

:rofl

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas So apr 24, 2010 9:12 am

greddy je napisal/-a:

Najprej 1x pelji DSG, pa ne bos hotu vec manual..kr neki na blef govorite vsi :evil:

semdodobra stestiral dsg in je super zadeva dokler je vse serijsko, čeprav tudi v tem primeru je bilo že nekaj okvar.

dBAss
Novinec

Napisal/-a dBAss So apr 24, 2010 9:34 am

greddy je napisal/-a:

Potem pa pelji PDK pa boš raje vozil ročnega kot DSG ;) Malo za šalo malo za res :)

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 So apr 24, 2010 11:03 am

pinjas je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:

semdodobra stestiral dsg in je super zadeva dokler je vse serijsko, čeprav tudi v tem primeru je bilo že nekaj okvar.

Se strinjam, okvare so možne povsod in DSG ni nobena izjema. Jest lahko rečem iz svojih izkušenj da je DSG :tomidelej: in da ne grem nikoli več na ročnega. :D

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc So apr 24, 2010 1:14 pm

scirocco12 je napisal/-a:
pinjas je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:

Se strinjam, okvare so možne povsod in DSG ni nobena izjema. Jest lahko rečem iz svojih izkušenj da je DSG :tomidelej: in da ne grem nikoli več na ročnega. :D

enako!

kstelc
Novinec

Napisal/-a kstelc So apr 24, 2010 1:15 pm

če pa crkne pa je... ga na ebay pa za 1500 evrov drugega;)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov