Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

gustaf91
Nov uporabnik

chip tuning clio 1.5 dci 48kw

Napisal/-a gustaf91 Če maj 06, 2010 2:11 pm

Pozdravljeni
Zanimam se za chip tuning mojega avta clio 1.5 dci 48kw. Na internetu sem ze gledal poundbe in videl da sta podjete Vizual iz Prekmurja(http://tuning.vizual.si/) in podjetje chip tuning name(http://www.chip-tuning.name) najcenejši. Verjamem da mi lahko stvar za bistveno nizjo ceno kot druga podjetja naredijo enako profesionalno ali celo bolse.
In sicer zanima me, če ima kdo od vas izkusnje z tema dvema podjetjima(ce je kdo pri njih cipal avte, itd.).

Ali je mogoče od vas ki ima isti avto kot jaz ze čipal in ali je sprememba ocitna? Se moč opazi ali ni bistvene razlike?

Zanima me še to. avto ima prevozenih 140000km. Ali lahko čipanje kako skoduje motorju ce je narejeno tako kot je treba in ali je prisotno bilo kakšno tveganje?

V naprej se zahvaljujem za odgovore in opravicujem da odpiram novo tem(vem da jih je ze veliko o tem, vendar sem na tem forumu popolnoma nov).

Lep pozdrav

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če maj 06, 2010 2:31 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 92c70452a8 - Če ga čipaš boš imel vse skupaj ene 100 konjev.Motorju nič ne škoduje če je narejeno tako kot se spodobi... poraba se pa ponavadi še zmanjša ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če maj 06, 2010 6:20 pm

nalcoq4 je napisal/-a:http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=71381&sid=9a56b007a06bd231a5874492c70452a8 - Če ga čipaš boš imel vse skupaj ene 100 konjev.Motorju nič ne škoduje če je narejeno tako kot se spodobi... poraba se pa ponavadi še zmanjša ;)

Iz 60 konjskega DCI bodo stisnili kvečjemu kakšnih 80-85KM. Tu je govora o najslabotnejši različici motorja, ki nima IC. Poznalo se bo sigurno na živahnosti in na porabi, prevelikega čudeža pa ne pričakuj.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če maj 06, 2010 7:33 pm

Itak da se bo poznalo a, zakaj se nebi :?:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če maj 06, 2010 8:41 pm

tristan01 je napisal/-a:
nalcoq4 je napisal/-a:http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=71381&sid=9a56b007a06bd231a5874492c70452a8 - Če ga čipaš boš imel vse skupaj ene 100 konjev.Motorju nič ne škoduje če je narejeno tako kot se spodobi... poraba se pa ponavadi še zmanjša ;)

Iz 60 konjskega DCI bodo stisnili kvečjemu kakšnih 80-85KM. Tu je govora o najslabotnejši različici motorja, ki nima IC. Poznalo se bo sigurno na živahnosti in na porabi, prevelikega čudeža pa ne pričakuj.

LP Tristan01

Osebno bi razmislil še o IC-ju ter šobah od močnejše različice...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Pe maj 07, 2010 8:28 pm

lenivec je napisal/-a:če jih že maš 140 nima kaj bit. ker je motor že dokazal da zna delat in bo delal še naprej

Tudi jaz sem bil tak ga mnenja... sedaj pa že en mesec stoji na sevisu :S
Ne priporočam modofikacij ! Razen če imaš 3k€ viška potem za popravilo... :? :evil:

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe maj 07, 2010 9:24 pm

in kaj je šlo narobe?

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Pe maj 07, 2010 9:33 pm

BB99 je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:če jih že maš 140 nima kaj bit. ker je motor že dokazal da zna delat in bo delal še naprej

Ne priporočam modofikacij ! Razen če imaš 3k€ viška potem za popravilo... :? :evil:

Jah seveda da se lahko zgodi...samo je to prej izjema kot pravilo. ;)

Bucko99
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bucko99 So maj 15, 2010 1:31 pm

nalcoq4 je napisal/-a:
BB99 je napisal/-a:

Jah seveda da se lahko zgodi...samo je to prej izjema kot pravilo. ;)

Tudi jaz sem bil tega mnenja.... :roll:

pinny -> http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 45#1321245

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So maj 15, 2010 2:20 pm

Tle je vprašanje če čipanje poveča verjetnost, da cedijo šobe. Ker če so čipani dci-ji, ki še laufajo bp in po drugi strani taki original in vzdrževani, pa jim crknejo šobe jaz ne vidim neke povezave med čipanjem in crkovanjem šob.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Bucko99
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bucko99 So maj 15, 2010 2:48 pm

Blinder je napisal/-a:Tle je vprašanje če čipanje poveča verjetnost, da cedijo šobe. Ker če so čipani dci-ji, ki še laufajo bp in po drugi strani taki original in vzdrževani, pa jim crknejo šobe jaz ne vidim neke povezave med čipanjem in crkovanjem šob.

Edina povezava je v priznavanji kakršne koli garancije oz. morebitni tožbi - kjer pogoriš po dolgem in počez... saj je to poseg v motor...

Sicer nisem strojnik, ampak kaj se ne poveča s čipanjem pritisk v šobah in posledično obremenitev črpalke ? Jaz sem s čipom prevozil cca 55k km...

modriDIRKAC
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a modriDIRKAC Ne maj 16, 2010 11:58 am

to ste sami telički....pojma nimate ocammon rail reno motorjih....
1.5 dci 60, 80 1n 100 km imajo identične injektorje...
tlak v sistemu (gorivo )je udvisen od obratov motorja in ne od programa v ecu-ju
šobe niso nič bolj obremenjene če je avto čipan le dlje časa so odprte
posledično je tlak v sistemu lahko le manjši zaradi večjega pretoka skozi šobe...
vsekakor bi bilo pa pametno vgraditi IC od80 km modela
kar se pa tiče crkavanja šob...ni pomembno kako se avto vozi in koliko km ima...dovolj je že en kestel slabe nafte pa grejo pa pa...problem s tem imamo pa samo v J evropi in na balkanu...Z evropa nima takih okvar...ker mamo pač pri nas bl slabo kvaliteto goriv...
tko da dec ti kr čipaj...nimaš kej falit
IMA SE...MOŽE SE...

dejko81
Nov uporabnik

rsr

Napisal/-a dejko81 Sr maj 19, 2010 2:53 am

Pozdravljeni!

Iščem "partnerja" za čipanje pri RSR. Kot je znano namreč ponujajo 30 % popusta na 2 vozila. Če je kdo zainteresiran naj se mi prosim javi.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov