Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Kraj: Beyond Realty

Športna Kulpunga

Napisal/-a Metal Sr okt 02, 2002 9:50 am

Ehm...zelo veliko sem se spraševal..če vsi tako radi tekmujete med samo a potem mate tudi športne kuplunge?
Zadnjič spremenil Metal, dne Pe jul 20, 2007 9:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Športna Kulpunga

Napisal/-a Sale Sr okt 02, 2002 10:48 am

Ponavadi nam je še navadna kuplunga prevelik strošek in vsak odlaša zamenjavo kokr se le da ;). Bo pa res treba začet razmišljat o kakšni bolj trpežni sklopki če bojo tile drag race-i bolj pogosti.

Edino v čemer se ne morem popolnoma strinjat s teboj je glede tega, da niso drage - če hočeš met hudo zadevo ni dost, da zamenjaš samo lamelo ampak je tuki še košara, potisni ležaj,... kar pa nanese precej $$$. Pa še poanta športnih kuplung niti ni tok, da zdržijo ne vem kako dolgo ampak, da lahko "obvladujejo" ponavadi zelo olajšan vztrajnik in se take sklopke menjajo že po nekaj štartih.

No seveda se pa dobijo še t.i. performance sklopke za katere bi pa lohk reku, da so za nas čist primerne in tut ne tako zelo drage.

Evo tok z moje strani, pa še slikce za zanimivost: Slika

Slika
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr okt 02, 2002 10:55 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Sr okt 02, 2002 11:21 am

a seza jugo 55dobi ? :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: Športna Kulpunga

Napisal/-a Sale Sr okt 02, 2002 11:34 am

TechnoBoy pravi:
a seza jugo 55dobi ? :)

Jst mislim, da bi se dal dobit. Sam poiskat je treba mal bolj kot za druge avte. Drgač pa speljevanje s tako sklopko (npr. sintermetalno) ni praznik in se jo je treba kar precej navadit - pa še moteče lahko postane za vsakdanjo vožnjo (odvisno od varijante sklopke).

Še en posrečen link kako deluje sklopka: http://www.howstuffworks.com/clutch2.htm (čeprav vem, da že vsi veste ;) )

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 02.10.2002 ob 11:47 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr okt 02, 2002 8:19 pm

kok te pol sploh pride ena taka, fajn sportna sklopka? Cirka... samo material.. ;)

pa kaka firma al pa kej...

morem zacet delat listo stroskov :D

Uporabniški avatar
AnDrO__
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a AnDrO__ Sr okt 02, 2002 8:53 pm

Med najboljšimi proizvajalci je Nemškaa firma Sachs.majo ful vredu zadeve in so dobavitelji tud velikonemškim tunerjem (npr.MTM).Glede cen pa nebi vedel samo včasih maš take zadeve cenejše od originalov.Naprimer sem gledal da me pridejo od brembota diski z zavornimi ploščicami polovico ceneje kot originlni.Pol pa se človek vpraša.
Guter Sex ist nur ein Vorspiel fur fahren mit BMW.

AnDrO

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr okt 02, 2002 8:58 pm

hum, mene so novi (original) diski pa kopija ploscice prsli skup z delom 5 jurjev pa drobiz :D

to je pa tko, ce mas struznco doma, das disk dol, postruzis, pa je lepsi kot nov ;)

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Sr okt 02, 2002 10:51 pm

DrSergioDJ pravi:
hum, mene so novi (original) diski pa kopija ploscice prsli skup z delom 5 jurjev pa drobiz :D

to je pa tko, ce mas struznco doma, das disk dol, postruzis, pa je lepsi kot nov ;)

in tanjši...;)
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Re: Re: Re: Športna Kulpunga

Napisal/-a Serđo™ Sr okt 02, 2002 10:59 pm

bravura pravi:
DrSergioDJ pravi:

in tanjši...;)

itak!

a ne ves, da jst vs, "neuporabni" material zavrzem iz avtomobila? Vse, sam da je lazji!! Prvo sm airbage vn vrgu, zdej sm si se diske zozu, ker so pol 5,78g lazji (x 2, ker sta 2 spredaj!).

Se mal, pa bom za celo kilo olajsu moj avto :D

in potem bom imel 10,98 do 100, namesto tovarniskih 11 :D

No, zdej pa resni del posta...kukr sm vidu..je se na izi za vsaj 2-3x tok postruzit..tko da zaenkrat ostajajo tele gor...pol bomo pa ze ;)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr okt 02, 2002 11:03 pm

...pol bomo pa že...Brembo diske gor dal pa 6 cilindrske zavorne čeljusti - sej si to mislu, a ne :D ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr okt 02, 2002 11:48 pm

ma..ne vem, me je Vseved dost na Tarox napalil..pa se tok dragi niso tile diski (Tarox G88 - 200 evrov par)

;)

sej..bomo ze ;)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če okt 03, 2002 12:22 pm

No sej zadnje čase je Tarox kar in - pomoje ne more bit slabo. Bi blo dobr koga dobit, ki jih že ima pa ga mal povprašat kako se obnese. A Vseved jih ma - se ne morem spomnit?
Slika Slika

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Napisal/-a Metal Pe okt 04, 2002 8:04 am

:)
Zadnjič spremenil Metal, dne Pe jul 20, 2007 9:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe okt 04, 2002 8:27 am

A to je ta ista firma Borbet, ki dela tut lita platišča? Ja sej prehude bremze pa tut ni dobr imet. Sploh zadaj ni treba, da preveč primejo (se lahko še kje zavrtiš) - se pa da tut tko narest, da kar med vožnjo reguliraš razmerje jakosti bremzanja med sprednjimi in zadnjimi zavorami.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Pe okt 04, 2002 8:48 am

4Sale pravi:
No sej zadnje čase je Tarox kar in - pomoje ne more bit slabo. Bi blo dobr koga dobit, ki jih že ima pa ga mal povprašat kako se obnese. A Vseved jih ma - se ne morem spomnit?

Ja, Vseved jih ma v navezi z enim ploščicami na "p" se mi zdi (bi mogu prevert), pa je reku, da so fenomenalne ;)

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Napisal/-a Metal Pe okt 04, 2002 9:09 am

BREMBO - To podjetje je specijalizirana za BMW-je.
Zadnjič spremenil Metal, dne Pe jul 20, 2007 9:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe okt 04, 2002 9:51 am

Vseved ima mogoče Pagid ploščice - no to so res hude ploščice (obstajajo ene dirkalne Pagid Blue, al neki tacga, in tist tok prime, da rabiš 6 točkovni varnostni pas, da ne letiš čez šipo :D - seveda potem ko se segrejejo ;) ).

Jah Brembo so itak hude zavore!!!
Slika Slika

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Pe okt 04, 2002 10:05 am

4Sale pravi:
A to je ta ista firma Borbet, ki dela tut lita platišča? Ja sej prehude bremze pa tut ni dobr imet. Sploh zadaj ni treba, da preveč primejo (se lahko še kje zavrtiš) - se pa da tut tko narest, da kar med vožnjo reguliraš razmerje jakosti bremzanja med sprednjimi in zadnjimi zavorami.

4Sale, pa bi imel taksne na svojem avtu? NO, kar zelim povedati je: a bi placal toliko denarja za komplet taksnih zavor?
Kar me zanima je to, kaksne bi bilo najboljse kupit za nek normalen denar (da ne bodo zavore vec vredne od avtomobila) ;)

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe okt 04, 2002 10:30 am

Ne vem čist točno na kaj misliš. Če si mislu na ta "regulator", ki sem ga omenjal, potem je odgovor ne, ker ga ne potrebujem (pride bolj v poštev za dirkalnike). Sem ga samo tok omenil kot zanimivost. Drgač pa to ni glih kakšna zelo draga ali pa komplicirana zadeva. Če si pa imel v mislih Brembo zavorni sistem, je pa odvisno od avta in zakaj bi ta avto sploh imel (seveda tut od $$$). Sem pa glih dost usekan, da bi me lahko zagrabil in bi zmetu čist vse prihranke za kaj tacga ;).

Jst osebno bi se v trenutni situaciji odloču za kakšno bolj komercialno varijanto (Tarox, OMP,...), ker pač nimam tok keša in se mi tut zdi da ne rabim takih hudih performans - se mi pa po pravici povedano gre tudi za izgled (luknjasti diski pač tut hudo izgledajo, ne samo zavirajo).
Slika Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov