vojkostar je napisal/-a:tega motorja se zaenkrat ne da čipat, varjanta je edino box, ki pa da zaljše časovno obdobje ni primeren (avto bol kadi, kar pri navadnemu chip tuningu NE)
tako da raje 2.0 TDi mašino nabavi, ne kuri dosti več +6 brzin pa je poraba celo ista, pa še tuning je možen
Jerch_ je napisal/-a:to da je kar enako vse in drugačna elektronika je bluzi bluzi.. katere radi prodajajo tisti ki čipajo.
tudi jst sem čipal avto in se zavedam kaj sem s tem naredil. in niti slučajno ne mora biti popolnoma enak motor, ker potem ta s 110konji nebi imel primernih vitalnih delov oz. optimalno izkoriščenih. to je tako, kot da vprašaš če je golf TDI enak motor pri 90, 110, 130 in 150konji. ja je popolnoma enak in iz 90km se lahko čipa direkt na 170, tako kot tistega iz 150 na 170.. če verjameš v dedka mraza
hippo je napisal/-a:vojkostar je napisal/-a:tega motorja se zaenkrat ne da čipat, varjanta je edino box, ki pa da zaljše časovno obdobje ni primeren (avto bol kadi, kar pri navadnemu chip tuningu NE)
tako da raje 2.0 TDi mašino nabavi, ne kuri dosti več +6 brzin pa je poraba celo ista, pa še tuning je možen
Pravilno nastavljen box ne kadi bolj kot običajno.
Da ne bomo spet odpirali iste teme...
vojkostar je napisal/-a:nism najdu niti enga ustreznega boxa za normalno ceno, kjer bi recimo z potenciometrom lahko uravnaval več nastavitev (kanalov). Na žalost so taki boxi samo sanje...
Jerch_ je napisal/-a:to da je kar enako vse in drugačna elektronika je bluzi bluzi.. katere radi prodajajo tisti ki čipajo.
tudi jst sem čipal avto in se zavedam kaj sem s tem naredil. in niti slučajno ne mora biti popolnoma enak motor, ker potem ta s 110konji nebi imel primernih vitalnih delov oz. optimalno izkoriščenih. to je tako, kot da vprašaš če je golf TDI enak motor pri 90, 110, 130 in 150konji. ja je popolnoma enak in iz 90km se lahko čipa direkt na 170, tako kot tistega iz 150 na 170.. če verjameš v dedka mraza
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov