Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

vezuv
Novinec

Airride

Napisal/-a vezuv To nov 16, 2010 4:30 pm

Lp
Zelo se zanimam za nakup airrida za golf IV karavan letnik 2004.Nekaj ponudb sem ze pregledal.Cene pri nas se gibljejo od 2500 evrov naprej.Zanima me ce mi lahko svetujete,ce bi to stvar lahko kje dobil mogoce ceneje.Rabil pa bi tudi,da mi nekdo pove kako je z voznjo,vzdrzljivostjo zracnih mehov itd..Za vse nasvete in komentarje se vam vnaprej zahvaljujem.
Lp Andrej

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Airride

Napisal/-a CockroaC Sr nov 17, 2010 12:00 am

Homologirat nebos mogo, avto se pelje za en falus in cez cas zacnejo blazine nekje puscat ...
Slika

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Sr nov 17, 2010 10:46 am

Ravno to sem hotel tudi slisati,ker so mi vsi ljudje,ki jih prodajajo zatrdili,da je nemogoce,da bi mehi zaceli spuscati,pa tudi,da je voznja po avtobanu do nekje 160km na uro zadovoljiva.Skratka tudi homologirati se da to in sicer tudi uradno.Zdaj ne vem mogoce si to stvar ze imel ali pac govoris iz drugih izkusenj.Ne me narobe razumet rad bi se le 100 procentno preprical o tej zadevi,da ne bi slucajno kupil macka v zaklju.Ce pa si to stvar imel me pa zanima ce mi mogoce lahko malo bolj podrobno razlozis kake tezave si recimo imel ti.Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr nov 17, 2010 1:08 pm

vzemi v zakup, da če ti se en "meh" oz. blazina uniči, da boš moral menjati vse 4 hkrati.

no vsaj tako je pri mercedesu.

pri mercedesu zdržijo cca. 160.000-180.000km.

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Sr nov 17, 2010 4:48 pm

Ce te prav razumem,to pomeni,da kar dosti zdrzijo.Kaj pa vzdrzevanje in ostalo kar sem napisal in bi rad se zvedel.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Sr nov 17, 2010 5:17 pm

uporabnik Courage bo najbolj vedel o dotičnih zadevah.njega kontaktiraj....

Bambi158
Novinec

Napisal/-a Bambi158 Sr nov 17, 2010 5:19 pm

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Sr nov 17, 2010 5:29 pm

Nisem imel, sem pa nardil par kilometrov v enem zloglasnem avdiju :D
Saj ne da se nebi mogo vozit z avtom, isto se pelješ kot z avtom s pokvarjenimi amortizerji ... saj gre če maš voljo, ampak za vsak dan zame to ni.Vzdrževanja nekega pa zadeva ne zahteva ...(v primeru da se ne reši samo) tu pa tam menjaš kaki žlauh al pa T komad :lol: ... žakli pač imajo sovje omejitve kar se tiče starost, pač staranje gume ...
Na kratko .. če se hočeš vozit kupiš gewinde, če se hočeš preseravat ... air ride :D
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr nov 17, 2010 5:33 pm

moj bratranc je uradni zastopnik za G.A.S. za slovenijo. zrihta tudi papirje, če se ne motim.

tukej ga najdeš:
http://www.luftfahrwerke.de/

številko lahko posredujem na pm

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr nov 17, 2010 7:37 pm

adis je napisal/-a:vzemi v zakup, da če ti se en "meh" oz. blazina uniči, da boš moral menjati vse 4 hkrati.

daj ne mešaj nahbau airride sistemov z original zracnimi vzmetenji prosim.

Drugace pa, ce ze kupujes, kupi drazjo varjanto. G.A.S je ena izmed top firm, drugo je bolj kot ne samo sminka, ki jo bos cez cas hotel zabrisati iz avta.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr nov 17, 2010 7:45 pm

V čem je pa fora, prednost tega airridea?
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr nov 17, 2010 8:40 pm

Jah, kaj pa je tukaj za razlagat.. :) Maš nizek avto v tistem trenutku ko hočeš in imaš visok avto v tistem trenutku ko hočeš. Ideja sama je men super in zelo uporabna..
Men se zdi problem sam to, da je vožnja z navadnimi fedri dost bolj kvalitetna (kakor sem slišal), drugače bi si pomoje tudi sam to omislil :)

lp

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Sr nov 17, 2010 9:04 pm

Kolk pa kosta drazja varianta,pa kok je sploh teh variant pa v cem se razlikujejo med seboj?Gre se mi pa zaradi vse vec postavljenih lezecih policajev pri nas,pa tudi zaradi lepega izgleda avta,ko je spuscen v poden.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Če nov 18, 2010 11:05 am

W|zz je napisal/-a:Jah, kaj pa je tukaj za razlagat.. :) Maš nizek avto v tistem trenutku ko hočeš in imaš visok avto v tistem trenutku ko hočeš. Ideja sama je men super in zelo uporabna..
Men se zdi problem sam to, da je vožnja z navadnimi fedri dost bolj kvalitetna (kakor sem slišal), drugače bi si pomoje tudi sam to omislil :)

lp

Aha no sej to me je zanimalo, kaj dela ta airride.

tnx.
Slika

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) To nov 23, 2010 9:18 am

Fantje pri air rid-u je pač tako,da drži tisti slovenski rek ( MALO DNARA MALO MUZIKE ) !!!!!
Ko kopuješ air ride glej da bodo blazine od ContiTech-a,good year-a,.. in podobnih znamk,kompresor obvezno VIAIR in ventile od SMC in air ride bo delal kot je treba!
Toplo priporočam firmo BagYard airride z katerimi tudi sam sodelujem in so edina firma na svetu katera mi je upala dat garancijo da njihove blazine nebodo sputile na audiju a6 quattro!!! Še G.A.S ni upal dat garancije pa je tudi zelo dobra firma!
Pri poceni sistemih je pač tako da že na oko vidiš razliko na blazinah,ker je blazina debela 2-3mm in ima en sloj vlaken not in so posledično blazine zelo mehke ko jo stiskaš se napihuje kot balon!Pri boljših blazinah je pa stena debela od 5-7mm in ima min. 3 sloje vlaken v gumi! Blazina pa seveda ponavadi najprej spusti na spoju,kjer je priterjena na alu ohišje,ker je preslaba objemka in tam popusti če blazina prej ne poči kar se pri teh poceni varjantah večkrat zgodi!

Tako upam da bolj po kmečko nisem mogo razložit! :lol:
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To nov 23, 2010 9:47 am

Courage™ je napisal/-a:
adis je napisal/-a:vzemi v zakup, da če ti se en "meh" oz. blazina uniči, da boš moral menjati vse 4 hkrati.

daj ne mešaj nahbau airride sistemov z original zracnimi vzmetenji prosim.

Drugace pa, ce ze kupujes, kupi drazjo varjanto. G.A.S je ena izmed top firm, drugo je bolj kot ne samo sminka, ki jo bos cez cas hotel zabrisati iz avta.

nič jaz ne mešam lahko pa začnem mešati če bom sam tako želel.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 23, 2010 11:26 pm

mater si naduvan odkar si moderator.

od kje tebi podatek da moras menjati vse 4 blazine, ce se ena unici ? Zavajas ljudi, stekas ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr nov 24, 2010 2:00 am

pri E500 je takole.. do 200.000 sta crknile že 2 blazine. ena stane 1200eu. menjalo se je v paru spredaj.
avto je po ovinkasti cesti začel s svetlobnimi in zvočnimi znaki opozarjat, da je prenizek. pogosto je bil na parkirišču zjutraj čisto natleh na eni strani itd..
vsekakor nebi nikomur priporočal nakupa rabljenega takega avta s precej kilometri.. kako je pa z nachbau pa nevem. upam pa, da če narediš, naredi pošteno ali pa pač gewinde in si pozimi dvigneš, da ne plužiš. za enak denar dobiš kar ti srce poželi

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr nov 24, 2010 8:11 am

Courage™ je napisal/-a:mater si naduvan odkar si moderator.

od kje tebi podatek da moras menjati vse 4 blazine, ce se ena unici ? Zavajas ljudi, stekas ?

naduvan? :lol:

kot prvo se je to zgodilo pri S classi in so OBVEZNO menjali vse 4 blazine.

kot drugo, če imaš kaj za pripomnit glede mene uporabi pm in verjemi, da se bova vse zmenila.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr nov 24, 2010 8:17 am

Je to hin airride al ne?

Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov