Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Chip Tuning

Napisal/-a CyberMatrix To okt 08, 2002 11:41 pm

Chip tuning za skorajda vse bencinske, diesel in motorje v kombinaciji s turbinskim polnilnikom. Skorajda vse znamke in modeli, tudi presižne kot Mercedes AMG, Porsche, Ferrari.

Hkrati pa tudi za študentske bencinarje in znosnih cenah za večje užitke na cesti.
Od najmanjših motorčkov pa do velikih kubatur.

Za CommonRail diesel motorje ponujam tudi opcijo Power-Box za 220,-EUR. Z regulacijo "izhodne moči". Pa si obremenjujte mašince po vaši vesti, je pa vse v mejah proizvajalcev.

Skratka pravi chip tuning ali power-box za tiste ki imajo radi fleksibilnost in zadevo želijo odstraniti kadarkoli kar sami.

Povprašajte preko zasebnih sporočil!
Zadnjič spremenil CyberMatrix, dne To dec 30, 2008 12:15 pm, skupaj popravljeno 5 krat.

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Re: Chip Tuning

Napisal/-a cresh Sr okt 09, 2002 5:08 am

no recime da te ne poslušam pa te vprašam recimo ...... kolk moči in kolk dnarja za Megana 1.6E faza 1, recimo tko iz radovednosti, al pa Golf3 2.0 16V(tm okrog '96). Kuk pa kej pri hondah pridobiš, recimo pri VTI mašini.
my ride
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Sr okt 09, 2002 6:19 am

CyberMatrix pravi:
Ce bi kdo zelel dobivati informacije - ko te pac bodo - ali pa bi zelel kaksne odgovore na temo chip tuning naj mi pise na email

andrej.vidmar@siol.net

Obvescal vas bom o ugodnih ponudbah chip tuninga, odgovoril pa tudi na vasa vprasanja na to temo.

Aja pa chipe imam za skoraj vse znamke - tud za Ferrarije ipd. Pac stvar dogovora.

Samo ne sprasujte za majcene bencinske motorcke ala Clio,Twingo,Golf IV 1.6,Seat 1.6, in pa za avtomobile starejse od 5 let ker ne boste pripravljeni placati kolikor bo treba - vem iz izkusenj. Najbolj primerni so TDI in nasploh motorji s turbinskim polnilnikom in pa morebiti kaksni mocnjesi navadni bencinski motorji.

LP,
Andrej

[Sporočilo uredil/a CyberMatrix na dan 08.10.2002 ob 23:42 GMT]

[Sporočilo uredil/a CyberMatrix na dan 08.10.2002 ob 23:42 GMT]

Pa te bom vseeno vprašal za Renault Twingo letnik 99. Sem pripravljen odštet za čip, ker ga že dolgo iščem in ga nikjer ne dobim. No torej, se bo dalo kej zmenit?

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr okt 09, 2002 9:02 am

mene pa zanima kaj si dosedaj že mehansko predelal in stestiral na avtu.

Copy/paste je simpl, ampak treba je vedet kako motor deluje.

Praksa? Tuning? Rezultati? ...? ? ? ?

Uporabniški avatar
Diesel
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Diesel Sr okt 09, 2002 8:01 pm

Prosim ne s takimi da folk ni pripravljen plačat toliko denarja, ker jih najdem vsaj ducat ki bi dali za glavo konja celo premoženje.
Slika

CybKnight
Novinec

Napisal/-a CybKnight Sr okt 09, 2002 8:41 pm

No mene tud mal zanimajo izkusnje, ... kar je pero prej reku! Pa kolk bi dejansko pridobil z cipom na mojem cliotu 1 RT 94 letnik? Pa kolk bi stalo? Sem pripravljen kar nekaj denarja odstet...

Hvala

LP
Slika
CLIO!!!!

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Pe okt 18, 2002 5:34 pm

Ja mene pa za Fiesto xr2i 1.8 letnik 93
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

iztok
Nov uporabnik

Napisal/-a iztok Po okt 28, 2002 2:07 pm

imam Octavio 2,0 z 115 KM - zanima me kako je možno povečati moč in navor z chip tunningom, firma iz ljubljane mi je rekla, da nimajo za ta motor, imajo pa za turbi dizle 1,9

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Re: Chip Tuning

Napisal/-a MGsax Po okt 28, 2002 7:17 pm

kako je kaj za SEAT LEON 1.6 16V (105 km)
kaj se da narediti z chip tuningom?
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To okt 29, 2002 1:10 am

matr ste ga napadli:):):):)
Slika

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix To okt 29, 2002 1:53 am

Pa te bom vseeno vprašal za Renault Twingo letnik 99. Sem pripravljen odštet za čip, ker ga že dolgo iščem in ga nikjer ne dobim. No torej, se bo dalo kej zmenit?

Obstaja ena varianta - beri spodaj ker velja za vse enako.

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix To okt 29, 2002 1:55 am

dCi pravi:
Mene pa zanima chip za Clio dCi 80, letnik 2002.
Cena, moč, koliko škode narediš za mašino?

Na trgu jih sicer nisem se zasledil. Obstajajo zaenkrat samo za dTi Cliota. Ampak beri spodaj ker obstaja se ena varianta kako priti do cipa.

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix To okt 29, 2002 2:02 am

Pero pravi:
mene pa zanima kaj si dosedaj že mehansko predelal in stestiral na avtu.

Copy/paste je simpl, ampak treba je vedet kako motor deluje.

Praksa? Tuning? Rezultati? ...? ? ? ?

Veliko ne. Je pa chip tuning uspesno prestal BMW serije 3 E46 320d. Ta je sel iz serijskih 136 konj na 170 konj. Deluje se vedno, ze po enem letu popolnoma brezhibno. Navor visji, poraba ista oz. celo manjsa!

Golf 4 z TDI 90 konjskim motorjem. Na 120 konj -> brez tezav.

Kar se tice cipov jih lahko dobim za skoraj vsak avtomobil. Sam ne zapisujem nanje ampak imam vir v Avstriji od firme z vecletnimi izkusnjami oz. bolje povedano imam veze (znanca) ki mi robo rihta.

Kmalu pa verjetno na nobenem vozilu ne bo vec potrebno fizicno posegati (lotati) cip in bo slo vse preko posebnega aparata. Vsega skupaj mogoce 3 minute dela.

RSR motorsport v LJ/Crnuce ima ze nekaj casa tako pripravo, ampak imajo tudi oni samo za tocno dolocene modele vozil. Svoje lastne optimizacije programa za krmiljenje ne delajo (ker potem bi teoreticno lahko izboljsali skoraj vsako elektronsko krmiljenje za skoraj vsa vozila).

Lahko pa poskusim spraskati kaksen popust ce bi se vas vec odlocilo za nakup naenkrat!

Beri spodaj.

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix To okt 29, 2002 2:02 am

CybKnight pravi:
Pa kolk bi dejansko pridobil z cipom na mojem cliotu 1 RT 94 letnik? Pa kolk bi stalo?

Beri spodaj

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix To okt 29, 2002 2:03 am

hemingway pravi:
Ja mene pa za Fiesto xr2i 1.8 letnik 93

Beri spodaj

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMatrix To okt 29, 2002 2:03 am

iztok pravi:
imam Octavio 2,0 z 115 KM

Beri spodaj

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Re: Re: Re: Chip Tuning

Napisal/-a CyberMatrix To okt 29, 2002 2:04 am

MGsax pravi:
kako je kaj za SEAT LEON 1.6 16V (105 km)
kaj se da narediti z chip tuningom?

Beri spodaj.

Uporabniški avatar
CyberMatrix
Nov uporabnik

Stanje oz kako bi se dalo...

Napisal/-a CyberMatrix To okt 29, 2002 2:28 am

Pozdravljeni vsi skupaj,

Ok, glede na vasa vprasanja je stvar taka:

Ker vas vecina povprasuje za starejsa oz. sibkejsa vozila vam moram kat takoj povedati, da kaj veliko vnaprej sprogramiranih cipov ne boste dobili na trgu. poleg tega ne pricakujte nekih grozno velikih dodatkov konjskih moci, ker iz 1.2 motorja ne moremo delati cudezev, razno ce dogradite turbinski polnilnik - pol pa lohk tud 100 konj vec. :))

Lahko pa se cip naredi za vsako vozilo individualno. Tako se s posebnimi aparati vozilo testira in istocasno se optimira "krmiljenje motorja", kar je nam bolj znano kot cip tuning. Potem se pa tako optimiran program shrani na cip.

Kar lahko storim za vas je, da pri podjetju, ki ima te aparate (in to NI RSR motorsport v LJ/Crnuce) povprasam za vozila, ki vas zanimajo in morebiti poskusam celo za vse skupaj dobiti cipe VKLJUCNO Z MONTAZO z nekim dodatnim popustom.

Tako "od oka" bi bila cena nekje med 60 do 70.000 SIT, mogoce tudi manj za bolj sibke motorje in mogoce tudi malce vec za mocnejse motorje, recimo nad 1800 cm3.

Ce bi se vas skupinsko odlocilo vec bi se verjetno dalo zmenit za kaksen vecji rabat, ampak moram najprej vedeti kdo vse izmed vas bi bil zainteresiran za to.

Nekaj primerov tako optimiranih vozil je:

- Fiat Punto 60, ki je po optimizaciji presel iz 60 konj na 70 konj, navor pa se je povecal iz 110 Nm na cca 125 Nm

- Honda Civic 1.6 Si, EX, ki je presla iz 120 konj na 135 konj, navor pa se je povecal iz priblizno 105 Nm na 125 Nm.

Skratka nekako velja nepisano, da vecja ko je kubatura vec se lahko potegne iz motorja. Ce je dodan se turbinski polnilnik, so pa razlike res kar zavidljive. ;)

Skratka kogar zanima taksna skupinska akcija naj mi se javi kar tule na forumu, pa nadalje predebatiramo detajle. :)

LP

[Sporočilo uredil/a CyberMatrix na dan 29.10.2002 ob 02:29 GMT]

bobetko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bobetko To okt 29, 2002 2:43 am

Zanima me cena za FIAT BRAVO 1.6 16v(103KM).Kolk se pridobi s čipom in kolk z odmičnima gredema.Če si iz LJ bi se lahko dobila in malo bolj podrobno "podebatirala" o tem.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov