Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Potrdilo o strokovni vgradnji vzmeti

Napisal/-a xsara Ne mar 06, 2011 8:37 pm

Pozdravljeni

Zanima, me kje bil lahko dobil potrdilo o strokovni vgradnji vzmeti za katere imam tuv papirje, opravljeno imam
tudi optiko, vendar sem vzmeti sam montiral, zdaj pa, da nebi bilo treba še enkrat peljat nekam, da mi sam razstavi fedre in
nazaj skupaj sestavi in računa seveda zato, rabil bi samo potrdilo za strokovno vgradnjo, pozna kdo kakega mehanika, katrega
vgradnja je priznana za homologacijo, pa da mi samo pregleda avto oziroma vzmeti in izda potdilo?

hvala za pomoč, lp..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Potrdilo o strokovni vgradnji vzmeti

Napisal/-a tristan01 Ne mar 06, 2011 9:24 pm

Zadevo bi znali narediti v vsaki avtomehanični delavnici. Druga težava pa je, kateri mehanik bo za tvoje delo zastavil svoje ime. Treba je izdati račun, ki pomeni garancijo. S tem si mehanik na glavo dve težavi: Prva je povsem tehničnega vidika, saj z računom jamči za tvoje delo. Druga pa je davčna, saj izda račun za storitev ki je ni opravil. Kaj takega storiti za neznanca pa je precej nespametno dejanje. Ampak poskusiti ni greh.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne mar 06, 2011 10:11 pm

Kaj če bi dejansko izpolnil kraj bivanja? Sicer pa lahko dobiš potrdilo (vsaj za apex-e) pri Avtokliniki v Novem mestu (Peterlin al kako se piše tist mehanik) oz. vsaj naj bi se dalo.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Po mar 07, 2011 6:55 am

LinuxFuter je napisal/-a:Kaj če bi dejansko izpolnil kraj bivanja? Sicer pa lahko dobiš potrdilo (vsaj za apex-e) pri Avtokliniki v Novem mestu (Peterlin al kako se piše tist mehanik) oz. vsaj naj bi se dalo.

hvala, no točno za apex-e tudi rabim, a to je kakšen mehanik zraven Avtoklinike, ali je v okviru same firme Avtoklinika d.o.o.?
sicer pa res ni enostavno kar izdati račun za nekaj, kar nisi sam vgradil......še kdo kakšen namig?........

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Po mar 07, 2011 2:30 pm

Je kar v sklopu avtokliknike.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Po mar 07, 2011 3:04 pm

Sam imel podoben primer ko sem iz tujine kupil avto s športnimi vzmetmi. Vuga, za 60€ pregleda če so vzmeti pravilno montirane in ti izda potrdilo o strokovni vgradnji.
http://www.pirs.si/Subject/Profile/6940 ... a-miran-sp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Po mar 07, 2011 3:49 pm

TommyGun je napisal/-a:Sam imel podoben primer ko sem iz tujine kupil avto s športnimi vzmetmi. Vuga, za 60€ pregleda če so vzmeti pravilno montirane in ti izda potrdilo o strokovni vgradnji.
http://www.pirs.si/Subject/Profile/6940 ... a-miran-sp

aha fino hvala lepa, točno to sem rabil, seveda naj mehankar pogleda kako so vgrajene vzmeti in rade volje plačam, ker vem, da sem sam dobr poštimal menjavo vzmeti, ne pa, da mi dol montira in potem nazaj in, da ga čakam cel dan in še plačam za brez veze, mogoče še kdo kakšnega pozna bližje v ljubljani ali pa okolici, sam sem iz ljubljane, ni mi pa tudi težko iti do gorice, pač malo stroškov za benz, bolj me daje, da zlepa ne dobim dopusta, sploh tako za en dan..........

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Po mar 07, 2011 4:04 pm

kaj pa tukaj:
http://www.avtomehanika-dolinar.si/opis ... prva-stran

Meni so, sicer je tega že 4 leta nazaj pregledali in izdali potrdilo o vgradnji h&r vzmeti. Montiral mi jih je en mehanik, katerega potrdilo za lpp ni bilo ok, pa so mi potem pri Dolinarju dvignili avto, pregledali, nekaj sem takrat plačal in dobil potrdilo. to je to.

Uporabniški avatar
tad23
Nov uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a tad23 Po mar 07, 2011 4:53 pm

Pred 3 leti sem kupil vzmeti h&r v a3m v lj, vgradil sem jih sam in potem odpeljal avto nazaj na "pregled", kjer se je mehanik samo sklonil, pogledal in rekel da je ok. Plačal sem 5€, če se prav spomnim, za potrdilo o strokovni vgradnji.
Aja pa računa o str. vgradnji ne potrebuješ za homologacijo. Dovolj je tuv vzmeti, potrdilo in pa izpis optike.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To mar 08, 2011 7:01 am

tad23 je napisal/-a:Pred 3 leti sem kupil vzmeti h&r v a3m v lj, vgradil sem jih sam in potem odpeljal avto nazaj na "pregled", kjer se je mehanik samo sklonil, pogledal in rekel da je ok. Plačal sem 5€, če se prav spomnim, za potrdilo o strokovni vgradnji.
Aja pa računa o str. vgradnji ne potrebuješ za homologacijo. Dovolj je tuv vzmeti, potrdilo in pa izpis optike.

ooo super ste fantje, hvala še enkrat za pomoč, sicer pa, a res ne potrebuješ potrdila o strokovni vgradnji vzmeti ?.....jest sem slišal ravno nasprotno, ker vse ostalo: optiko, tuv-certifikat, ter seveda tuv vzmeti že imam.........sicer pa se bom na lpp sam pozanimal, hvala za hitro pomoč...........lp

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF To mar 08, 2011 7:19 am

Je sigurno, da potrebuješ potrdilo o strokovni vgradnji? Jaz ko sem homologiral pred 1 letom, potrdila nisem imel, ko je vprašal kdo je montiral sem povedal da sam, pa ni rekel nič.
Potreboval sem le TUV in izpis od optike.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To mar 08, 2011 7:28 am

Kje ni potrebno imeti potrdila? na LPP-ju v lj brez tega potrdila ni mogoče homologirati vzmeti..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To mar 08, 2011 7:50 am

a_sist je napisal/-a:Kje ni potrebno imeti potrdila? na LPP-ju v lj brez tega potrdila ni mogoče homologirati vzmeti..

ja prav za lpp sem slišal, da je potrebno potrdilo o str. vgradnji, za druge pooblaščene izvajalce ne vem, če ve kdo za kakšnega izvajalca homologacij
pri katerem ne potrebuješ potrdila, naj prosim pove?..........hvala, lp.........

Uporabniški avatar
tad23
Nov uporabnik

Napisal/-a tad23 To mar 08, 2011 10:22 am

Napisal sem, da ne potrebuješ računa od mehanika za opravljeno storitev (se pravi vgradnjo vzmeti), ker je bilo nekaj govora o tem na začetku teme. Potrdilo o strokovni vgradnji pa kolikor vem je potrebno imeti.
Jaz sem homologiral vzmeti v Postojni (Avto-Krka) in sem potreboval: tuv, izpis optike in potrdilo o strokovni vgradnji.

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST To mar 08, 2011 10:34 am

Točno tako kot je napisal tad23, enake papirje sem potreboval pri Avto Krka (Krško) in je vse urejeno, homologiral sem pa v decembru...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To mar 08, 2011 12:23 pm

tad23 je napisal/-a:Napisal sem, da ne potrebuješ računa od mehanika za opravljeno storitev (se pravi vgradnjo vzmeti), ker je bilo nekaj govora o tem na začetku teme. Potrdilo o strokovni vgradnji pa kolikor vem je potrebno imeti.
Jaz sem homologiral vzmeti v Postojni (Avto-Krka) in sem potreboval: tuv, izpis optike in potrdilo o strokovni vgradnji.

Nagradno vprašanje zate:

Kako naj katerikoli mehanik izda potrdilo o strokovni vgradnji, brez računa? Davčna že tako skuša loviti vse mogoče prekrške. Potrdilo o strokovni vgradnji se izda za vgrajene dele. In mehanik, ki je izdal tako potrdilo s tem prizna da je opravil storitev montaže. Če za to storitev ni izdal še računa je zadeva jasna - govora je o opravljanju storitev brez računa (čeprav storitev ni bila opravljena). Davčna bo jasno tako dejanje sankcionirala....

Vse to početi in zaslužiti za eno pivo, ob tem pa tvegati tisočaka ali več kazni in temeljito revizijo poslovanja... Noben razumen tega ne bo naredil kar tako.

Če že, je pametno tako potrdilo izdati na podlagi strokovnega pregleda vozila. Tako se ima tudi za davčno osnovo na kateri je izdal potrdilo. Konec koncev je potrdilo o strokovni vgradnji nekaj podobnega kot garancija - zagotovilo, da so vgrajeni deli pričvrščeni na vozilo skladno z zahtevami proizvajalca.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tad23
Nov uporabnik

Napisal/-a tad23 To mar 08, 2011 2:03 pm

Kar se tiče računa strokovne vgradnje sem jaz govoril o tem, da računa samega, kot dokazilo, ni potrebno predložiti v postopku homologacije, ampak samo potrdilo o strokovni vgradnji. Kako do tega potrdila prideš, je pa druga stvar. Nikjer nisem zapisal, da se ga da dobiti brez računa.

Opisal sem tudi, kako sem jaz prišel do njega...in sicer sem avto zapeljal tja, kjer sem kupil vzmeti na "strokovni pregled", ki je trajal pičlih 30 sekund. Avto mi je mehanik pregledal kar na parkingu pred delavnico. Potem so mi samo še na blagajni poštemplali potrdilo o strokovni vgradnji, jaz pa sem plačal 5€ :)

Razumem kaj si hotel povedati s svojim postom. Vendar praksa je po mojih opažanjih taka, da pregled, ki ga plačaš malokdo dejansko opravi ampak samo poštempla papirje in veselo kasira.

Lep dan še naprej :)

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 To mar 08, 2011 2:55 pm

Tristan kaj dobim za nagrado, zelo si jo zelim!!

joj ste loleki, na rtiju imaš dokument v katerega se vpišejo tvoje ime in ime podjetja ki je vgrajeval preko samo še stisne štempl in j eto to!

http://www.rti.si/index.php?option=com_ ... 39&lang=sl

OBR-RTI-760

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Sr mar 09, 2011 9:33 am

no nekaj sem se že pozanimal, potrdilo se bo dalo dobiti, zdaj imam pa še eno težavo, avto je letnik 93 in prva reg v slo 1993, kateri mesec, trenutno ne vem, ker nimam prometne pri sebi, problem je v tem, da nimam homologacijskega kartončka, kako zdaj naprej, malo sem brskal na a.com, vendar je kar nekaj deljenih mnenj eni pravjo od 94 letnik naprej, eni od 95 letnika naprej............na lpp se itak noben ne javi ne telefon...........če bom potreboval homolo. kartonček, kam naj se obrnem na uradnega uvoznika za moj avto (Fiat Uno turbo) ali na koga?.................ne moreš verjet koliko enih birokratskih ja.c zaradi štirih fedrov.............. :roll:

hvala, lp........

pravkar sem se pozanimal na Interservice d.o.o. na Letališki v Ljubljani, tudi tam urejajo vse v zvezi z homologacijami, in tudi kartonček za homologacijo izdajo oni, tako, da grem raje tja kot pa na Lpp, kjer se še na telefon ne znajo oglasit, gno.i jedni :evil:

BoBeR52
Novinec

Napisal/-a BoBeR52 Če mar 10, 2011 7:33 am

Potrdilo o strokovni vgradji moraš imeti za vsak del ki ga hočeš homologirati, ne le za fedre.
100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov