Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Chip Tuning v Sloveniji

Napisal/-a Pugi Če dec 11, 2003 10:24 pm

Eto klele neki od mene za vas.

Predpogoj za branje tega članka je, da za sabo nimate slabega dneva, ker potem raje pojdite na www.teeniefiles.com.
Prosim tudi da članek preberete od začetka do konca in da so vaši komentarji konstruktivni in ne neko nabijanje v kontro. Vse naj temelji na lastnih izkušnjah in ne na osnovi pripovedke frenda, ki je slišal, da je od soseda žena mela sodelavca, ki je mel tuning in baje ni dobr.
V prejšnji debati chip tuninga ste se kregali zarad dyno testov in nevarnosti poškodb motorja, zdej bom pa probov mal razjasniti zadeve.

OKEJ, dragi bralec - beri dol napisan pergament

Dones sm mel priložnost preizkust dva različna "sistema".
1.) Prvi me je presenetil že v ljubljani. Gospod Rapide (nick) je pred menoj vozil s klijotam 1.5dCi z 80 konji. Ravno sem opazoval nekaj zelenega v znaku dCi, ko je model pohodil gas. Prva misel: A sm jst farbnblint, da ne ločm zelene pa rdeče... Napaka! Ta motorčič je pospeševal približno tako kot moj pugec z 1.6 16V in 110KM! Kasneje sem zvedel, da za ta motor sploh še ni softwara in da uporablja unega od 1.5 z nevem kolk - okol 60KM... Se pravi, da ima ta avtoček okoli 100KM (recimo zarad manjše mase). Kasneje sem se peljal z njim in noter je mel modul, s katerim si vključil petardo. Ko je pohodil gas pri izključenemu piškotku je vleklo, potem pa sem vključil gizmota in glej no glej - kdo me je brcnil v hrbet. Pomislite kako se to pozna pri 110 KM dizlu, ki ga navijejo na 140KM. Kar se dimnosti tiče - ko je pohodil, se je komaj kaj pokadilo ven...

2.) S povprečno porabo 6,7 sem prišel iz Kr v Sg. Tam mej je pričakal en izjemen stručko, ki mu elektronika ni ravno tuja. Js bi reku, da se je rodil z njo.
Mojemu pugecu smo razstavili možgane (by Bosch) in mu odstranili chipek. Na konektorčke je gospod Elektronika nataknil ene 3 napravce, na konc pa še leptop. Za vsak avtoček se lepo naloži programček. Vmesnik je relativno "user frendly", samo vam povem, da je tipček delal z tipkami kot bi klavir igral. Še med vožnjo. No uglavnem - damo računalnik nazaj u avto, kabl skoz okn v kabino in laptop not. Moj računalnik je sicer tak, da smo mogli nastavitve delat pri ugasnjenem avtu, vendar se pri drugih da tudi med vožnjo. Že ko sem vozil 3 ljudi sem si rekel - tkole pa potegne ponavad ko sem sam v avtu... Poj pa reče, da more še mešanco nastavt. OK. No uglavnem men je že takrt dogajal. Pridemo nazaj, spravmo stvari v red, zapremo, sedaj pa vožnja v dvoje: jes pa pugi!

žlajfžlajfAAAA,žlajfžlajf AAAAAAAAAAAA, žlajfAAAAAAAAAAAA, AAAAAAAAAAAAAAAAA, iiiiiiiiibremze in tko naprej. Stvar res uleče! Čez celo območje vrtljajev je čutt kr ornk izboljšavo. Zj pa še posladek: Pospešek do sto: prva, druga....100, 105, 110! Točne številke nism vidu, k je blo vse tko hitr... Res je, da ga nam zdj tišov vsak tedn do 7250rpm (prej 6500), sam je pa dobr vedt, da se je po mojmu filingu cajt do 100 zmanjšal za debelo sekundo najmn. (brez prestavljanja v 3. pri 90km/h).
Kričal sem v avtu (sam) od veselja!

Odrinem nazaj proti Kranju: povprečna poraba 8.4. Bila bi 12 če bil lep vreme :) Ampak ne zarad kej druzga ampak zato ker sm skoz bremza-gas kombinacijo nabijov. Na avtocesti je bil naliv, zato ga nism mogu pikat, sam loh povem, da sm na eni ravnini dal gas in je v dežju (1cm vode na cesti) brez problema dosegel 190 in bi jo gladko presegel, če nebi mogel bremzat zarad ovinka (gume drgač UG6 205-55-16).
Prej se je avto pri 190 ponavad že tko vlekel in na koncu ostal malo pod 200, zdej je pa v dežju šel cagar pri 190 tko kot prej pri 170. Pomoje bi šu ene 210 zlahkoto. Ne vem, bom probov, ko bo dež ne in bo cesta prazna ja.

Sklep: 1.)Glede na uporabljeno metodo napiljenja motorja ne more priti do kakšne okvare, edin če si nalijete cel tank bencina in ga skoz v prvi pikate do blokade (7250). Pa še to ne vem če bo kej, ker ma vsaka mašina kar precej rezerve, sploh ta moja...
2.) Zadeva vam nariše nasmeh na obraz v trenutku in če bi se temu odpovedali samo zato, ker ste slišali, da je to nemogoče, vam ne morm pomagat. Js sm izjemno srečen. :noro :vrum
3.)Kar se tiče dyno testov: Js sm bil prisoten pri merjenju P206 v Italiji v Torinu. V dveh dneh so dobl dve različne meritve z razliko 3KM.
Res je, da bifolk bol verjel, če bi prinesel sliko iz testov, samo zakaj bi hodil na test, če se napredek čuti na prvi pogled. A ni to bl važn od tistega papirja. Pospešek do 100, končna. Ko j**e une teste, važn da je men kul. Res je folk smešn zarad tega.

Pa na koncu.. Ne mislt, da delam kšno reklamo al pa kej tazga. Tole pišem zato, ker sem vesel, ker mi je kul šut u hrbet in predvsem zato, ker po forumih bolj ali manj kritizirajo tole.

Folk, Prepričejte se na lastne oči, ušesa in hrbet predn lapate nekej na pamet!!!!!

Če mi najdete eno 1.6 mašinco k me strese v golf razredu, dam za pir! Edina, k mi zdj mrbit loh dela konkurenco je alfina 120KM, pa še ta mi bo pomoje zdle auspuh jedla!
Ahhaaha! :twisted:

LP, Pugi :vrum
Zadnjič spremenil Pugi, dne Sr dec 17, 2003 1:29 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če dec 11, 2003 10:38 pm

Kul!
Kok $$$?

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Če dec 11, 2003 10:44 pm

Hmmmmmmm.

No jaz ti verjamem, dobesedno, ker tudi sam močno premišljujem da bi šel v SG na chip tuning ker det baje res obvlada elektroniko.

Pugi a nisi reko da boš posegel po chipu naslednje leto? :lol:

Upam da zadeva resnično vredu deluje, ker me po vsej verjetnosti lahko pričakuje!!!
Slika

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Če dec 11, 2003 10:51 pm

$$$$$$$$$$

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Re: !Chip Tuning By Pugi!

Napisal/-a Viper123 Če dec 11, 2003 10:53 pm

Pugi je napisal/-a:Če mi najdete eno 1.6 mašinco k me strese v golf razredu, dam za pir! Edina, k mi zdj mrbit loh dela konkurenco je alfina 120KM, pa še ta mi bo pomoje zdle auspuh jedla!
Ahhaaha! :twisted:

Civic 1.6 VTi :wink:

In da civic je v "golfovem" razredu. :P :D :D

LP :pivo
Slika

Uporabniški avatar
GIMI - PUG
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a GIMI - PUG Če dec 11, 2003 10:56 pm

PUGI, sem se mogoce zlagal da je tip stručnjak in da 206S16 leti kot p*****a?

No le eden ki je sam to občutil!!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Clio el futura:)

Napisal/-a darkdog24 Če dec 11, 2003 11:11 pm

Mislim da bo darkdog moral obiskat tega strica elektroniko.Na začetku je bil malo skeptičen zdej pa ne več.Moj clio pa 100km.Sanje :D :D
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Xman24
Nov uporabnik

Napisal/-a Xman24 Če dec 11, 2003 11:13 pm

Pugi to se teb sam zdi da avto bol vleče. Ta tip baje nima pojma o ničemer... :lol:

To so men govorili po tistmu ko sem bil pri njemu.
Zdaj vidiš si da je vse kar sem govoril o tem tipu res.

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če dec 11, 2003 11:16 pm

Ja na mobisuxu je bla ena tema da tip goljufa in nateguje...
Pugi mogoce si pa tok pricakoval da zdej mislis da se res ful cut...

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Če dec 11, 2003 11:28 pm

A da kaj garancije na predelavo? :?:

LP
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če dec 11, 2003 11:30 pm

Ce da garancijo grem pa se jest sprobat

Uporabniški avatar
Xman24
Nov uporabnik

Napisal/-a Xman24 Če dec 11, 2003 11:30 pm

HaBBkE je napisal/-a:Ja na mobisuxu je bla ena tema da tip goljufa in nateguje...
Pugi mogoce si pa tok pricakoval da zdej mislis da se res ful cut...

JAJA pomoje bo to, tudi njemu je verjetno prodal samo občutek.
Tako govorijo na zgoraj omenjenem forumu.Sam kaj še hočeš v tej Sloveniji, favšija ne pozna meja.Zato gremo v EU da jih res ne bo (mej)!!!

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy Če dec 11, 2003 11:31 pm

PUGI verjamem kk ti je da si full vesel pa vse! tud jaz sem bla kr presenečena ko je tip sedel zraven men z računalniku v roki pa delu! In tud sama sem zelo presenečena nad njegovim delom in zadovoljna z njim in z svojmu avtu!

Zdj pa kr :vrum

GIMI-PUG kako pa ti veš kk gre avto? Sj si se sam zraven vozu v bistvu ti je kolega povedal, da mu gre kao bolš, ker je on čipal avto ne ti!!
Če maš pa ti avto, pa si ga ti čipal, pol te pa vabim na drag proti SG, da vidim če me res šolaš, ko si tk glasen bil!!
Pa ne rečt bratu za avto!

Lep pozdrav vsem
Jasmy

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy Če dec 11, 2003 11:35 pm

Viper123 je napisal/-a:A da kaj garancije na predelavo? :?:

LP

Seveda jo da. Eno leto je garancije!

Uporabniški avatar
Xman24
Nov uporabnik

Napisal/-a Xman24 Če dec 11, 2003 11:36 pm

HaBBkE je napisal/-a:Ce da garancijo grem pa se jest sprobat

Eno leto na elektroniko.
Sam brez olja ne smeš ostat pa bo. :D

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če dec 11, 2003 11:39 pm

Kaj pa proba?

Uporabniški avatar
Xman24
Nov uporabnik

Napisal/-a Xman24 Če dec 11, 2003 11:47 pm

Glede tega ne vem ker sem bil ful zadovoljen in mi ni blo treba mislit na to.
Pokliči tipa pa ga vprašaj.

Matjaz Vidrih - service engineer
MIKROTEHNIKA SERVICE
Industrial & Automotive electronics
DIMENSIONE SPORT - Assistenza tecnica
Mobile: +386 40 715 715
Phone: +386 2 87 87 082

Mi je pa ful čudno da ma tip tolk prometa če res tok slabo dela.
Naj se folk raje mal zamisli in naj bo glasen šele ko bo nekaj na lastnem avtu preizkusil.

Uporabniški avatar
GIMI - PUG
Nov uporabnik

Napisal/-a GIMI - PUG Če dec 11, 2003 11:48 pm

JASMY nazalost imam smolo ker imam tak racunalnik v avtu da se v tem trenutku ne da narest chip tuninga, vendar tudi to nebo vec problem, cez 2 meseca ...ja nazalost res ni moj avto, sej ves kk je to ce si student. Mam pa tako srečo, da imam full vredu brata pa mi zaupa avto vedno kadar si to zaželim. Bo pa ta avto prišel v mojo last nekje drugo leto, pa se bova potem pogovarjala o avtomobilih, a velja?

A kak pa to vem? Dost sem se vozu s cliotom 1.6, da vem kako je prej vlekel in kako potem ko je bil avto stunan, enako pa velja tudi za 206 S16, tako, da to ni nič mi je prijatelj reku, ampak sem sam občutil, pa če jaz nebi tega omenil tudi ti ne bi imela tuninga.

Sem pa videl, da si zelo veselo vabila brata na drag, vendar si skrivala da imaš narejen tuning, ko ti je pa brat rekel dan preden si naredila vso zadevo da bi šla, pa kar naenkrat ni bilo časa oz. so bili neki ne najbolj pojasnjeni razlogi zakaj ne, kljub temu da si ti bila izzivalka.

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če dec 11, 2003 11:51 pm

Kaj ti pa potem na servisu pokaze ko ti avto prklopjo na racunalnik, se to vid?

Uporabniški avatar
GIMI - PUG
Nov uporabnik

Napisal/-a GIMI - PUG Če dec 11, 2003 11:52 pm

JASMY nazalost imam smolo ker imam tak racunalnik v avtu da se v tem trenutku ne da narest chip tuninga, vendar tudi to nebo vec problem, cez 2 meseca ...ja nazalost res ni moj avto, sej ves kk je to ce si student. Mam pa tako srečo, da imam full vredu brata pa mi zaupa avto vedno kadar si to zaželim. Bo pa ta avto prišel v mojo last nekje drugo leto, pa se bova potem pogovarjala o avtomobilih, a velja?

A kak pa to vem? Dost sem se vozu s cliotom 1.6, da vem kako je prej vlekel in kako potem ko je bil avto stunan, enako pa velja tudi za 206 S16, tako, da to ni nič mi je prijatelj reku, ampak sem sam občutil, pa če jaz nebi tega omenil tudi ti ne bi imela tuninga.

Sem pa videl, da si zelo veselo vabila brata na drag, vendar si skrivala da imaš narejen tuning, ko ti je pa brat rekel dan preden si naredila vso zadevo da bi šla, pa kar naenkrat ni bilo časa oz. so bili neki ne najbolj pojasnjeni razlogi zakaj ne, kljub temu da si ti bila izzivalka.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov