Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

gasolinedream
Uporabnik

Izboljšava lege?

Napisal/-a gasolinedream Sr avg 03, 2011 1:17 pm

Lep pozdrav!

Torej, zanima me kako izboljšati lego pri Opel Vectri B 2.0. Gume so 205/60r15 (Vredestein sportrack), vzmetenje in platišča pa original. Avta nočem spuščat preveč v tla. Kaj mi potem preostane? Strut bar, tršanje amortizerjev? Zanima me tudi kaj je treba pri avtu prilagodit pri nižanju za max 3cm (fedre), tršat amortizerje, kaj drugega?

lp, M.

drmocar
Stalni uporabnik

Re: Izboljšava lege?

Napisal/-a drmocar Sr avg 03, 2011 2:44 pm

Druge vzmeti in zadnji stabilizator. Smo montirali od whiteline-a zadnji stabilizator in se super obnese. ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr avg 03, 2011 3:00 pm

Če hočeš boljšo lego se začne vse pri nižanju (da znižaš težišče) in športnejših amortizerjih. Kake H&R Sport Spirng Kit ali Eibach ProKit vzmeti + športni amortizerji (Koni (FSD, Sport, STR.T), Eibach (ProDamper), ali pa držaji Bilstein (B6, B8),...), ali pa celoten komplet Eibach ProSystem (fedri+amortizerji), ali pa še cel kup cenejših in manj priznanih firm. Potem so na vrsti trši oz. debeljši stabilizatorji pa mogoče kakšne powerflex puše. Temu pa dodaš še 17 colska platišča + nizkoprofilne gume z ojačanim bokom priznane firme. Vsa ostala modrovanja so polovičarksa in raje ostani kje si. Pa ne menjuj samo vzmeti, ker če kupiš športne vzmeti rabiš tudi športne amortizerje. Strut bar pa je namenjen ojačanju karoserije, se pravi se bo ta mad zavijanjem in čez luknje manj zvijala, mogoče boš zaznal da je volan malenkost bolj odziven.

Predpogoj vsemu pa je da imaš podovzje zrihtano, torej da nikjer ni zračnosti (roke, končniki,...).

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po nov 14, 2011 9:27 pm

Pri svoji sem dal na zadnjo havbo spojlerček in je avtomobil dosti bolj ubogal pri menjavi smeri v višjih hitrostih - na zadnjih amortizerjih imaš en nosilec na karoseriji ki ti dovoli spustiti še za kak cm vozilo - dvigneš nosilec na notranjih blatnikih zadaj . Prema spredaj lahko nastaviš negative 1,5 stopinj in prednji par koles rahlo odpreš spredaj 2-3 mm ... kolo se ti bo v ovinku zaradi sil na kolo poravnalo in boš imel boljšo geometrijo in boš posledično lepše speljal ovinek - ta vozila imajo veliko medosovinsko razdaljo in se tudi zato lepo peljejo skozi ovinke ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

SR20DEh
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SR20DEh Sr nov 16, 2011 1:45 pm

Mad je napisal/-a:Pri svoji sem dal na zadnjo havbo spojlerček in je avtomobil dosti bolj ubogal pri menjavi smeri v višjih hitrostih - ...

To govorimo o vsak danji voznji al trackdayinh na grobniku in podobno ? Bi zelo rad videl za spojlercek.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr nov 16, 2011 3:12 pm

Jaz sem napisal za konkretni model avtomobila, da ne bo pomote. :)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov