Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

vladek
Stalni uporabnik

Podvozje, firme

Napisal/-a vladek Pe okt 18, 2002 8:37 am

ok, ene par bolj znanih in boljsih firm baje ...

rabim razvrstitev po kvaliteti ...kaj je boljse kaj slabse ...

OMP podvozja, KW podvozja (to so ponavadi kompleti) potem eibach, apex, bilstein. Zaenkrat mi ne gledat na ceno ...samo na kvaliteto, s katerim podvozjem bi se avto najlepse peljal ...aja .. pridejo v postev tudi nastavljiva podvozja (visin + trdota).

LP
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Podvozje, firme

Napisal/-a Sale Pe okt 18, 2002 10:11 am

Od teh, ki si jih naštel, po kvaliteti izstopata: eibach in bilstein. Potem se mi pa zdi (nisem tak hud expert), da sledijo: KW, Apex in OMP. No pol je pa še cel kup drugih, ki najbrž niso slaba so pa več ali manj še neuveljavljena.

Jst osebno bi se odločil za kombinacijo Eibach vzmeti + Bilstein Amortizerji, če ne bi gledal na denar. Seveda nastavljivo po višini (po trdoti se mi ne zdi tok nujno). Aja, mogoče sem mal pristranski - točno tako kombinacijo mam namreč na Mazdi in je res ql. Tole k je po višini nastavljiv je ful zakon. :)

Če sem se kaj zmotu, bom vesel vsakega popravka (resno) ;).
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe okt 18, 2002 10:14 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: Podvozje, firme

Napisal/-a Sale Pe okt 18, 2002 10:32 am

GFors pravi:
A ti maš Eibache gor? Kdo bi si mislu, glede na to da so rumeni. Al sm spet jst kej zabluzu.

Drgač je pa men KW zakon.

Jap, Eibachi so - sem se prav extra pozanimal (piše na njih ;) :D ). Zgleda da so ena chicken izvedba :D :D. Eh, pa sej sploh niso rumeni če zdele dobr premislim. Se mi zdi da so kar črni oz. temno modri.
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe okt 18, 2002 10:35 am

ful cudno ..jes sem slisal da sta OMP in KW veliko pred apexom, pa tudi eibachom in bilsteinom ... vsaj kar se nastavljivih podvozij tice ...

OMP baje za formulo dela ...?

ma ne vem vec nic vec!
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe okt 18, 2002 10:42 am

Za KW je čist možno (ne poznam tok dobr, priznam) - mislim pa da jih pr nas na dirkah fura Zupančič v Astri (a so ble KW ?, Gfors) tko, da že ne morejo bit slabe ;) :D. Za OMP pa dvomim, da posekajo omenjene firme - lahko da se motim. Mah sej tut jst že ne vem več, sem mal bolj konzervativen in pol valjda ostaneta Eibach pa Bilstein ;).

Bi blo fajn kakšnga experta slišat kako točno je s tem.
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe okt 18, 2002 11:56 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe okt 18, 2002 12:04 pm

Sem šel tut jst že pogledat na un link :D. Bom pogledu, ko bom doma - sramota, da tkole ne vem na pamet, sam si me čist zmedu. Zdej se mi že zdi da so zadaj rumeni pa spredaj črni. AAAARRRRGGGHH Slika, sploh že ne vem več Slika.

Drgač ma pa Gfors prav. Oni furajo samo top quality stuff, tko da je tele KW treba mal pod drobnogled vzet ;).
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe okt 18, 2002 12:20 pm

uh ...pol ce dobim nov podvozje nastavljiv KW za 200k SIT je to nekako ql a ne ?
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe okt 18, 2002 12:28 pm

Pomoje se s KW ne moreš zaj****. Edin za cene nimam pojma kakšne so, tko da tuki pa nimam kakšne ideje. Kar se pa KW-jev tiče bo pa pomoje res ql (še lepi so :D). Če maš pa možnost še kakšno info. dobit pa tut ne bo škodilo ;).
Slika Slika

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh So okt 19, 2002 7:40 am

mam rieger katalog pa bom pogledu kakšne so cene sam meine deutsch ist nicht so gud. to da bomo vidl.
my ride
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: Podvozje, firme

Napisal/-a Sale So okt 19, 2002 5:02 pm

GFors pravi:
NaProdaj: Sam a niso tvoji fedri rumeni. Vsaj tko se mi zdi iz une slikce na Gorjancih, katere link več ne dela GRRR, tko da se nism mogu prepričat, zato se pa ti pod avto ulež pa poglej.

Me je tok matral, da sem šel prav posebej pogledat kakšne farbe so fedri. Skor sem rodil, da sem jih sploh lohk vidu (brez zajebancije), ker je avto tok v tla "zabit". Pa se mi je vseen nekak ratal splazit in pogledat. Rezultat: spredi so črne barve zadaj pa: Slika torej rumeni.

No upam, da boste sedaj tudi vi lažje spali, ker jst sigurno bom :D :D :D.
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po okt 21, 2002 5:52 am

zdej pa me zanima ce kdo ma ksnve veze v italiji za eibach fedre pa bilstein amortizerje ...baje da ful cenej kot pri nas.

K pridejo pri nas ravno toliko kot recimo apexovo nastavljivo podvozje ...ali pa KW ....
Slika

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Ne nov 03, 2002 8:04 pm

zakaj pa bi mogu met veze??????????????????????????????
ce jih dobis u it,jih gres iskat sam...sej sm ze dost stvari prpelu gor...:D :D
Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Ne nov 03, 2002 9:04 pm

veze, ne zato ker ne bi mogel dobit ampak zato ker hocem cim ceneje se pravi da ima trgovec cim manj dobicka :)
Slika

soru81
Nov uporabnik

Napisal/-a soru81 Ne nov 03, 2002 9:06 pm

Jaz sem imel KW Variante2 na leonu in sem bil zelo zadovoljen, tako da bo tut sedanji avto enkrat videl nekaj takega. Samo najprej se moram znebit starega podvozja, ker sem ga moral zaradi nizje cene pri prodaji avta odmontirat. Takole pa zgleda:
link

[Sporočilo uredil/a soru81 na dan 03.11.2002 ob 21:07 GMT]
lp.soru.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po nov 04, 2002 7:27 am

soru81: nehej mi zdej to pisat ko sem se ze odlocil ;) ;) se vedno se bolj nagibam k eibach+bilstein kot KW ...zakaj, ne vem ... mogoce zaupam kolegu ki dirka na rallyju ...
ok, iscem se koga ki ima kombinacijo bilstein+eibach ..oz nekoga ki je mogoce sprobal se KW :)?

4sale, a tvoj fotr kej ve?

LP
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po nov 04, 2002 8:30 am

Vladek, sej sem ti že napisu, da mamo na Mazdi kombinacijo Bilstein + Eibach (ja nanjo prisega tud moj fotr ;) ). Sam so eni čudni modeli nekih kao "ojačanih" in po višini nastavljivih amortizerjev, fedri so pa spredaj ERS 200-60-100 N/mm, zadaj 150-60-110 N/mm (če komu to kaj pove :D). To naj bi se štelo že za kar hudo podvozje :).

Drgač bi pa jst osebno tud KW-je mogoče vzel - zdej sem ti pa res olajšal odločitev, hehe :D. Drgač pa vse skupaj izgledat tko na oko, skoraj čisto enako kot ta komplet na Sorujevi sliki.
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po nov 04, 2002 9:34 am

aaaa zadavu te bom 4sale, zakva bi ti raj KWja vzel ? pa ne mi na ceno gledat :)

ma ku?ac, tvojga fotra mam raj k tebe :) nekak se se vedno k eibach/bilstein nagibam :)
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po nov 04, 2002 10:27 am

Mah moram priznat, da še sam ne vem zakaj. Po moje zato, ker imam take izkušnje da pravi racing program (v katerem nekako prednjači Eibach/Bilstein) včasih ni vedno najbolj optimalen za "road use" (pa čeprav se gre za performance road use ;) ). Pazi!!! To je moje laično mnenje - da me ne boš pol ganjal, k ti bo avto na KW-jih poskakoval ko kakšen lowrider :D :D. Skratka jst nič kriv, verjamem pa da si v dilemi, ker bi bil jst tud :).
Slika Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost