Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

KlemenP
Novinec

Vzmetenje

Napisal/-a KlemenP Po apr 30, 2012 8:54 am

Pozdravljeni,

Glede na to da o avtomobilih nimam narejenega doktorata, me zanima naslednje.

Rad bi si na svojem avtomobilu Polo 6R nekoč nekdaj dal vzmetenje, pri katerem bi imel na voljo SPORT in COMFORT opcijo, ker trenutno imam t. i. "športno podvozje" in je malce trdo, kar me itak ne moti (ker nisem še v letih) ampak vseno bi bilo lepo če bi imel možnost, da takrat ko ne vozim agresivno imel bolj udobno opcijo na voljo.

Zanima me samo če obstaja taka zadeva, sem prepričan da obstaja ampak nevem kaj točno gledat in iskat.

http://www.bilstein.de/en-uk/products/s ... olreg.html

Ali je to brca v pravo smer?

Rad bi imel avto čim nižje, z opcijo da se pri raznih ležečih policajih dvigne (v stilu air ride, najbrž je kakšna možnost s hirdravliko, nevem...). Najbrž že malo preveč fantaziram :D

Za vse morebitne odgovore se zahvaljujem!
KlemenP

robi 328i
Novinec

Re: Vzmetenje

Napisal/-a robi 328i Če maj 03, 2012 7:00 pm

Air ride ali pa gewinde.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe maj 04, 2012 8:26 am

robi 328i je napisal/-a:Air ride ali pa gewinde.

Kaj od tega je pa boljše? K air ride sm po youtubu zasledil da jim pokajo une blazine al kako bi temu reku in je pol totaln lowrider :D sicer je logično da jih je treba na vsake tok časa menat sam vprašanje na kok let :P

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 04, 2012 8:39 am

mal prevec fantaziras ja.ampak cist mal prevec.
gewinde so nastavljia podvozja.sepravi si lahko nastavis visino vozila,ampak ne kaz iz vozila ampak mores avto dat na dvigalo pa fizicno "navoje posraubat" boljse gewinde majo tut nastavitecv trdote pa odzivnosti,po mas pa se to kar si ti limal,kar so tudi gewinde sam se da nastavit trdoto iz vozila.
air ride pa vrjetn ves kaj je.
sam po meni znanih info air ride ni za dirkanje oz za zlo agresivno vozno.prva oz najvecja pomankljivost je to da ko je avto nizji je bolj mehek ko je visok je bol trd,glih obratno kot bi moralo biti..
Ni vse res kar napišem

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe maj 04, 2012 10:09 am

abbe je napisal/-a:mal prevec fantaziras ja.ampak cist mal prevec.
gewinde so nastavljia podvozja.sepravi si lahko nastavis visino vozila,ampak ne kaz iz vozila ampak mores avto dat na dvigalo pa fizicno "navoje posraubat" boljse gewinde majo tut nastavitecv trdote pa odzivnosti,po mas pa se to kar si ti limal,kar so tudi gewinde sam se da nastavit trdoto iz vozila.
air ride pa vrjetn ves kaj je.
sam po meni znanih info air ride ni za dirkanje oz za zlo agresivno vozno.prva oz najvecja pomankljivost je to da ko je avto nizji je bolj mehek ko je visok je bol trd,glih obratno kot bi moralo biti..

ja vem da fantaziram, sam pač iz firbca me zanima kako pa kaj bi to zgledal :) nažalost znam stvari zakomplicirat v ... :D

sj fora je sam to da bi meu avto rd čim nižje cesti med relacijami itd., za ležeče policaje ipd. bi meu pa gumb k bi avto dvignu od tal da ne bi lih nasedu (ala hidravlika pomoje je to edina opcija, če že?)

sam tut če bi se že dal bi najbrž to stalo še pa još :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 04, 2012 10:12 am

kaksna hidraulika?to ma samo citroen se.vsi ostali majo to na zrak narejeno(neke vrste air ride)
to je edina moznost ki jo imas ce hoces na gumb dvigovat podvozje.zna bit zadeva precej draga ce bos kupoval kvaliteto,pa se v prtlazniku bos mel manj placa zaradi kompresorja in posode..
pa se vprasanje ce se trenutno na trgu dobi kaj za tvoje vozilo ki je se zelo novo.
Ni vse res kar napišem

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe maj 04, 2012 10:24 am

abbe je napisal/-a:kaksna hidraulika?to ma samo citroen se.vsi ostali majo to na zrak narejeno(neke vrste air ride)
to je edina moznost ki jo imas ce hoces na gumb dvigovat podvozje.zna bit zadeva precej draga ce bos kupoval kvaliteto,pa se v prtlazniku bos mel manj placa zaradi kompresorja in posode..
pa se vprasanje ce se trenutno na trgu dobi kaj za tvoje vozilo ki je se zelo novo.

ja sj zato so bolj al manj fantazije :P ampak vsen me zanima kaj pa kako, tako da hvala za odgovore! :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 04, 2012 12:25 pm

Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zakelj
Nov uporabnik

Napisal/-a zakelj To jun 05, 2012 9:14 pm

Zdravo.... Imam polo 1.9 tdi 2004 letnik na njem so gume 205/45/16 zanimam se za nižanje avtomobila...naj mi kdo malo bolj razjasni to stvar..in kaj svetuje....spuščau bi za 35-40mm.....plastika ki ščiti karter...to je problem...bi bilo prenizko? ali koliko bi vi svetovali spustit zaradi plastike?

zakelj
Nov uporabnik

Napisal/-a zakelj Sr jun 06, 2012 3:18 pm

prenos (3).jpg

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr jun 06, 2012 3:49 pm

KlemenP

Ti verjetno želiš nekaj takega KW HLS
Ampak ne obstaja za tvoje vozilo, cena pa od 4500eur naprej.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr jun 06, 2012 4:26 pm

Doche je napisal/-a:KlemenP

Ti verjetno želiš nekaj takega KW HLS
Ampak ne obstaja za tvoje vozilo, cena pa od 4500eur naprej.

Ma ja sj predrago za tak avto :D Ampak sj bl me je firbc matru če kj tazga obstaja, hvala!

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr jun 06, 2012 8:47 pm

Najbolj poceni je po vsej vrjetnosti lowrider varjanta ,če lahko ma to vsaki tretji čnec preko luže v Harlemu montirano vrjetno ne stane kaj dosti tud glede na to kak to zgleda vse skupaj ni vredno več kot par sto dolarjev.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov