Elektro je napisal/-a:Sem jih vprašal in dobil ta odgovor:
Spoštovani,
Tega računalnika ni mogoče čipati na obd,ima namreč antituning zaščito.
Tudi če bi obstajal OBD postopek, ga na servisu vidijo in garancija ne velja.
Računalnik zabeleži vsa pisanja preko obd porta in vračanje nazaj na originalen program tega ne izniči.
Očitno bo treba računalnik res odpirati
Kaj pa če namesto igračkanja z garancijo vložiš malce več v tuning in kupiš ABT-jev čip? Pri tistem pa ostane tovarniška garancija, saj je ABT hišni tuner.
106 je napisal/-a:Kaj pa če namesto igračkanja z garancijo vložiš malce več v tuning in kupiš ABT-jev čip? Pri tistem pa ostane tovarniška garancija, saj je ABT hišni tuner.
Mislim da se mora tukaj plačevat nek dodatek za garancijo v višini 300€ in več na leto šele takrat ti velja polna garancija ......torej recimo ABT 1400€ za chiptuning in pol še dodatno vsako leto +300€ malo hecno vse skupaj samo tak je v Nemčiji mogoče pri nas ne ne vem.
tristan01 je napisal/-a:106 je napisal/-a:Kaj pa če namesto igračkanja z garancijo vložiš malce več v tuning in kupiš ABT-jev čip? Pri tistem pa ostane tovarniška garancija, saj je ABT hišni tuner.
Mislim da se mora tukaj plačevat nek dodatek za garancijo v višini 300€ in več na leto šele takrat ti velja polna garancija ......torej recimo ABT 1400€ za chiptuning in pol še dodatno vsako leto +300€ malo hecno vse skupaj samo tak je v Nemčiji mogoče pri nas ne ne vem.
Kako točno je z garancijo nebi vedel. Je pa dejstvo da ABT je hišni tuner in tovarniška garancija znotraj VAG koncerna velja. Za podrobnosti pri nas pa je najbolje direktno vprašati pri zastopniku.
http://www.abt-sportsline.de/no_cache/en/dealer-locator/continent/europa/country/SVN/
LP Tristan01
airmike je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:106 je napisal/-a:Kaj pa če namesto igračkanja z garancijo vložiš malce več v tuning in kupiš ABT-jev čip? Pri tistem pa ostane tovarniška garancija, saj je ABT hišni tuner.
Kako točno je z garancijo nebi vedel. Je pa dejstvo da ABT je hišni tuner in tovarniška garancija znotraj VAG koncerna velja. Za podrobnosti pri nas pa je najbolje direktno vprašati pri zastopniku.
http://www.abt-sportsline.de/no_cache/en/dealer-locator/continent/europa/country/SVN/
LP Tristan01
Mhm in kaj oni naredijo? Odprejo ECU pa nalotajo tuning box noter. Za 1500€?
vojkostar je napisal/-a:samo pri nas je tuning 400€ + doplačaš za NSA garancijo (150-250€?) v nemčiji pa 1400€.
Če se prav spomnim na servisu ne vidijo da je bil avto tunan v primeru da je bil odprt računalnik, se pa pozna na računalniku da je bil odprt. tudi sam sem imel postopek z odpiranjem in zgleda malce mučno, ampak zaenkrat dela...in na servisu še niso zatežili glede česarkoli
vojkostar je napisal/-a:samo pri nas je tuning 400€ + doplačaš za NSA garancijo (150-250€?) v nemčiji pa 1400€.
Če se prav spomnim na servisu ne vidijo da je bil avto tunan v primeru da je bil odprt računalnik, se pa pozna na računalniku da je bil odprt. tudi sam sem imel postopek z odpiranjem in zgleda malce mučno, ampak zaenkrat dela...in na servisu še niso zatežili glede česarkoli
abbe je napisal/-a:vojkostar je napisal/-a:samo pri nas je tuning 400€ + doplačaš za NSA garancijo (150-250€?) v nemčiji pa 1400€.
in razlika je samo v ceni an?mapa je verjetno enaka?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov