Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Elektro
Nov uporabnik

Čipanje novega VW 2,0TDI CR

Napisal/-a Elektro Ne jun 24, 2012 10:30 am

Živjo,

Pregledal sem forum, pa nisem našel nobene info glede čipanja novega Passata 2,0TDI 140PS - eden od priznanih SLO tunerjev bi mi rad odpiral računalnik in zamenjal nek čip ter dolotal upore. Glede na to, da je avto nov, se mi zdi to precej invaziven ukrep (garancija?), zato me zanimajo vaše izkušnje. Se ta motor sploh da čipat klasično, prek vmesnika? Do sedaj sem tako dal čipat tri avte, vsi 1,9 TDI in še danes dobro delajo...

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Re: Čipanje novega VW 2,0TDI CR

Napisal/-a ejsim Ne jun 24, 2012 10:32 am

Mislim, da se ne da drugače. Za moj avtomobil so mi navedli tudi podoben postopek. Od garancije pa se lahko posloviš tudi v primeru OBD čipanja, razen če na servisu koga poznaš. Ostane namreč sled, da se je delalo na računalniku. Seveda, če se sploh spuščajo v to - v primeru kake okvare. Sicer pa v 90% niti ne opazijo.

Sam sem v podobni dilemi kot ti :) Nisem se še odločil.

Uporabniški avatar
Bmw.
Novinec

Napisal/-a Bmw. Ne jun 24, 2012 4:21 pm

Pri passatu ne gre drugače eni ga pošiljajo v avstrijo na dunaj lp

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jun 25, 2012 8:40 pm

nevem zakaj bi bil 2.0 CR problem tunat, scirocco ima enako mašino, problem so siemens elektronike katere se odpre in preprogramira, sem pa moral tudi mojo edc16 letnik 2011 (bosch) odpret
drugače pa 2.0 tdi cr...
Slika

Elektro
Nov uporabnik

Napisal/-a Elektro To jun 26, 2012 3:26 pm

Sem jih vprašal in dobil ta odgovor:

Spoštovani,

Tega računalnika ni mogoče čipati na obd,ima namreč antituning zaščito.
Tudi če bi obstajal OBD postopek, ga na servisu vidijo in garancija ne velja.
Računalnik zabeleži vsa pisanja preko obd porta in vračanje nazaj na originalen program tega ne izniči.

Očitno bo treba računalnik res odpirati

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jun 26, 2012 7:20 pm

Elektro je napisal/-a:Sem jih vprašal in dobil ta odgovor:

Spoštovani,

Tega računalnika ni mogoče čipati na obd,ima namreč antituning zaščito.
Tudi če bi obstajal OBD postopek, ga na servisu vidijo in garancija ne velja.
Računalnik zabeleži vsa pisanja preko obd porta in vračanje nazaj na originalen program tega ne izniči.

Očitno bo treba računalnik res odpirati

Kaj pa če namesto igračkanja z garancijo vložiš malce več v tuning in kupiš ABT-jev čip? Pri tistem pa ostane tovarniška garancija, saj je ABT hišni tuner.

http://www.abt-sportsline.de/en/vw-tuning/passat/passat-from-1110/warranty/

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 To jun 26, 2012 7:54 pm

Kaj pa če namesto igračkanja z garancijo vložiš malce več v tuning in kupiš ABT-jev čip? Pri tistem pa ostane tovarniška garancija, saj je ABT hišni tuner.

Mislim da se mora tukaj plačevat nek dodatek za garancijo v višini 300€ in več na leto šele takrat ti velja polna garancija ......torej recimo ABT 1400€ za chiptuning in pol še dodatno vsako leto +300€ malo hecno vse skupaj samo tak je v Nemčiji mogoče pri nas ne ne vem.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 To jun 26, 2012 11:35 pm

106 je napisal/-a:

Mislim da se mora tukaj plačevat nek dodatek za garancijo v višini 300€ in več na leto šele takrat ti velja polna garancija ......torej recimo ABT 1400€ za chiptuning in pol še dodatno vsako leto +300€ malo hecno vse skupaj samo tak je v Nemčiji mogoče pri nas ne ne vem.

Kako točno je z garancijo nebi vedel. Je pa dejstvo da ABT je hišni tuner in tovarniška garancija znotraj VAG koncerna velja. Za podrobnosti pri nas pa je najbolje direktno vprašati pri zastopniku.

http://www.abt-sportsline.de/no_cache/en/dealer-locator/continent/europa/country/SVN/

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr jun 27, 2012 9:27 am

Že dolgo nisem tega bral pa sem malo pozabil kak gre vse skupaj je pa tukaj vse razloženo je pa itak najboljše vprašat kak je to pri nas :)

http://www.motor-talk.de/forum/abt-tuni ... 77238.html

:)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr jun 27, 2012 5:17 pm

tristan01 je napisal/-a:
106 je napisal/-a:

Kako točno je z garancijo nebi vedel. Je pa dejstvo da ABT je hišni tuner in tovarniška garancija znotraj VAG koncerna velja. Za podrobnosti pri nas pa je najbolje direktno vprašati pri zastopniku.

http://www.abt-sportsline.de/no_cache/en/dealer-locator/continent/europa/country/SVN/

LP Tristan01

Mhm in kaj oni naredijo? Odprejo ECU pa nalotajo tuning box noter. Za 1500€?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Sr jun 27, 2012 7:04 pm

airmike je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
106 je napisal/-a:

LP Tristan01

Mhm in kaj oni naredijo? Odprejo ECU pa nalotajo tuning box noter. Za 1500€?

Kaj naredijo nimam pojma, sem pa prepričan, da je zadeva precej bolj na nivoju kot pri lokalnih matadorjih tuninga. Če drugega ne poteka razvoj v sodelovanju in z blagoslovom matične tovarne, posledično so tudi garancije (kar je med drugim glavno vprašanje te teme).

LP Tristan01

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr jun 27, 2012 9:41 pm

samo pri nas je tuning 400€ + doplačaš za NSA garancijo (150-250€?) v nemčiji pa 1400€.
Če se prav spomnim na servisu ne vidijo da je bil avto tunan v primeru da je bil odprt računalnik, se pa pozna na računalniku da je bil odprt. tudi sam sem imel postopek z odpiranjem in zgleda malce mučno, ampak zaenkrat dela...in na servisu še niso zatežili glede česarkoli

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jun 27, 2012 10:19 pm

vojkostar je napisal/-a:samo pri nas je tuning 400€ + doplačaš za NSA garancijo (150-250€?) v nemčiji pa 1400€.
Če se prav spomnim na servisu ne vidijo da je bil avto tunan v primeru da je bil odprt računalnik, se pa pozna na računalniku da je bil odprt. tudi sam sem imel postopek z odpiranjem in zgleda malce mučno, ampak zaenkrat dela...in na servisu še niso zatežili glede česarkoli

in razlika je samo v ceni an?mapa je verjetno enaka?
Ni vse res kar napišem

Elektro
Nov uporabnik

Napisal/-a Elektro Če jun 28, 2012 10:05 am

vojkostar je napisal/-a:samo pri nas je tuning 400€ + doplačaš za NSA garancijo (150-250€?) v nemčiji pa 1400€.

Si zraven vzel (doplačal) še garancijo? Kolikor vidim, imajo različne pakete teh garancij - glede na trajanje. Koliko km po čipanju si že naredil, je vse OK? Ti kaj pokadi?

Daj prosim prilepi dyno graf pred/po čipanju, da vidimo razliko.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe jun 29, 2012 7:48 am

abbe je napisal/-a:

in razlika je samo v ceni an?mapa je verjetno enaka?

mapa je takšna kot jo naredi tuner oziroma taka kot si jo zaželiš :) če misliš da je neka generična iz neta - NI, prebere jo in modificira, kolk so zdej mape dobre oziroma slabe verjetno čas pokaže.

grafi so na tej strani: viewtopic.php?f=8&t=71381&start=360

dodatne garancije nisem uzel, imam tovarniško (še 8 mescov) po tuningu imam prevoženih 20 000 km, zaenkrat je avto v enem kosu, vozim pa itak normalno, edin za prehitevanje mi tuning fino fajn pride, avto sicer ne kadi.
prejšen pežo 206 mi je po tuningu kadil 2/3 manj kot pred tuningom. Ta ima itak FAP filter tako da ne pride kj dost vn
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov