Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

bomo
Nov uporabnik

Racechip Nasvet

Napisal/-a bomo To jul 31, 2012 9:28 pm

Imam škodo Yeti 1.2 TSI star komaj 2 meseca. Zasledil sem sledečo zanimivo stran http://www.racechip.de/racechip-chiptun ... 993-r.html. Najbolj me zanima kako je z garancijo vozila se pravi če pred rednim servisom vozila odstranim napravo ali bodo to na servisu lahko z VCDS ugotovili spremembe? Drugič kar me tudi zanima je tudi sam efekt le te uporabe ali je taka sprememba po vgraditvi da te na rit vrže ali je minimalna. In kot zadnje kako ali je biti potrebno kaj posebno previden pri vožnji, da se motor ne pokvari kaj hitreje. (Na njihovi internetni strani piše vse lepo in obetajoče).

Vsem sodelujočim se lepo zahvaljujem za vse izčrpne odgovore.

LP,
matko

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Racechip Nasvet

Napisal/-a TrijoAdijo To jul 31, 2012 11:32 pm

Sem že pisal ravno o Racechipu v eni temi na tem forumu. Na kratko: Zadeva je za en falus. Tko kot vse ostale temu racechip identične ali podobne škatlice. Na fordu so bile zaradi tega rejskrša težave z vžigom. Raje tiste peneze investiraj v redne servise, mogoče tapravi tuning, ne pa za ta krš (in zaradi mene se lahko določeni zagovorniki in dilerji na tem forumu mečejo na trepalnice ampak bom še vedno trdil, da so te škatlice en velik ničvreden krš).
aja, btw: Ne, na servisu ti ne more opazit, da si imel ta rejskrš zmontiran.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr avg 01, 2012 9:03 am

Na tle si mal preber https://slo-tech.com/forum/t496715#crta
je pa tako da ljudje tudi če se ne spoznajo trdijo, da so tej boxi slabi.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr avg 01, 2012 1:41 pm

pusti škatle, tudi konjev ne bo tolk kot piše, mogoče 5-10 več, lahko si marsikateri video prispevek nemških TV ogledač (nekje na forumu je nek link v eni od tem)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 01, 2012 5:56 pm

vojkostar je napisal/-a:pusti škatle, tudi konjev ne bo tolk kot piše, mogoče 5-10 več, lahko si marsikateri video prispevek nemških TV ogledač (nekje na forumu je nek link v eni od tem)

Vojko, saj če bi prebral vse kar piše na tisti strani bi videl da že sam proizvajalce opozarja da navedeni prirastki moči so največi doseženi... Nato pa v naslednjem stavku zavaruje svojo rit z izjavo, da so možna odstopanja zaradi toleranc v tovarniških zmogljivostih vozila. Na kratko če na koncu dobiš le 3KM se zaradi te klavzule lahko pritožiš samo še na sončno upravo. Če bi poleg tega postavili klavzulo, da v primeru nezadovoljnega kupca vrnejo denar bi človek še imel kaj zaupanja. Tako pa v ponudbi obljublati rezultate za katerimi nihče ne stoji... Se mi zdi da je teh 300 EUR malce pretežko zaslužiti da bi jih takole tvegal. V stilu nisem tako bogat da bi kupoval poceni nedelujočo robo bi raje primaknil še kakšnega stotaka ali dva, ter dal avtomobil optimizirati nekomu ki za svojimi rezultati stoji in jih tudi podpre z dokazi (meritvami).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov