Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

ista prostornina-večja moč

Napisal/-a fastfury Sr okt 23, 2002 6:29 pm

Hja, jz že kr malo obupujem k zgleda, da se moji ibizi 1.3i nikakor ne da povečat moči. Čeprav se mi zdi malo čudno, poznam tipe k jugotom nabivaj tudi do 80 KM in to na isti motor (originalno 55KM) pa mi ni jasno kako to delajo, a je res tolk zaf.... s temi novi motorji zarad elektronike pa ta j***a?
Mam pa eno pomembno vprašanje!!! Kako je to mogoče da ima fiat punto (ta star model) enako prostornino kot moj avto (natanko 1272ccm) prav tako ima samo 8V tehniko, vendar njihov motor doseže 75KM, moj pa sam 55KM? Kaj je mogoče, da se celotna stvar skriva v elektroniki za krmiljenje motorja????
Prosim za vaša mnenja!
Slika

virtitus
Nov uporabnik

Re: ista prostornina-večja moč

Napisal/-a virtitus Sr okt 23, 2002 7:16 pm

Ce si opazil so zadeve z mocjo in kubituro zelo razlicne, in sicer je stvar razlicna od proizvajalca do proizvajalca..

Moja ibiza 1.6 ima 75km, fotrov megane 1.6 90 km, honda 1.6 od 115 do 160km.. kje je logika..

logika je v tehnologiji masine in pa seveda v tem da imajo proizvajalci razlicne postopke za dolocanje moci motorja..

v 90 letih se je pojavla obcutna razlika v moci motorja, ko so zaceli vsi vgrajevat katalizatorje v masine. mpr. kadet 1.3 ima 75 konjev, astra 1.4 pa (ne me drzat za besedo) samo 65. katalizator pobere pb. 10km.

Razlike so potem se v razlicnih vrtljajih, in pa razlicnih karakteristikah masin. Poskusi se peljat z hondo 2000 vrtljajih in pa z vw ali renault masino pri istih vrtljajih, razlika je obcutna.

Je pa ena zadeva zelo zanimiva, kljub temu, da ima kaksen avto nazivnih npr. 90 km, drugi pa 80, to se ne pomeni, da je oni z 80 slabsi, lahko je prav nasprotno..

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če okt 24, 2002 5:39 am

fastfury: tudi tvojo ibizi se da povecat moc vendar te vse skupaj predrago pride ce bi hotel res kvalitetno predelavo. OStalo imas itak zgoraj ze malo razlozeno :)
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Če okt 24, 2002 10:54 am

Pa se ena stvar je tle, proizvajalci merijo moc na gredi, zato so podatki o moci merjeni na kolesih (dynotest) cisto drugacni, ker so velike izgube v menjalniku in prenosih. Zato je cisto mogoce, da ima avto s tovarnisko 80hp vecjo moc na kolesih kot pa avto s tovarnisko 90hp, ker ima pac manjse izgube.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če okt 24, 2002 12:24 pm

hm ..naceloma upostevajo nekako izgube tudi ko merijo moc na kolesih in ti preko prestavnih razmerij izracunajo moc na motorju kolikor sem razumel ... v glavnem, ko meris na valarjih (v bistvu moc na kolesih) ti v koncni fazi pokazejo tudi moc motorja
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Če okt 24, 2002 3:22 pm

Ko smo mi peljal dirkalnega Seicenta na meritve (v ITA) je pokazal vse živo - moč na kolesih, moč motorja, navor, vremensko napoved :D,... Skratka kar si hotu ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Če okt 24, 2002 4:28 pm

Pa se je zmoto ??? glede vremenske napovedi :D
Slika

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Pe okt 25, 2002 7:05 pm

Ja verjetno se mi res ne splača kej dosti posegat v motor, mislim konec koncev tud tistih 15KM več mi ne bi pomenlo kaj dosti k bi se prou hitro navadu tud na tiste pospeške, skratka al maš poštenih 200 KM al pa nč. Pol mislite da se mi ne splača zamenjat čip? Tam pr meteorju so mi rekli da bi pridobil mogoče enih 10 KM, vse skupaj pa bi stalo 60.000sit. Ne vem kako naj jim verjamem da bom res dobil tistih 10KM?
Slika

Skot
Nov uporabnik

Napisal/-a Skot Pe okt 25, 2002 7:48 pm

Raje počakaj pa našparaj za kaj močnejšega. Bolj se ti bo obrestovalo.
Don

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe okt 25, 2002 8:51 pm

danes sem dobil info mail od enih nemcev, ki so mi za mojo cordoba oblubli 14km in 18nm vec...za 640 eurov....a so zmesani?

bom treba se malo prisparat, pa N2O nabavit ;)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost