Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

xenon žarometi

Napisal/-a MGsax Ne okt 27, 2002 8:28 pm

je možno naknadno montirati xenon žaromete v seat leon? ko sem kupoval avto jih ni bilo možno dobiti pa tudi sedaj mislim da je tako.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: xenon žarometi

Napisal/-a dobek Ne okt 27, 2002 9:22 pm

tezko....

niso samo luci drugacne, ampak komplet elktronika okrog njih
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Re: xenon žarometi

Napisal/-a MGsax Ne okt 27, 2002 9:50 pm

saj to je to.
ne vem zakaj jih ni možno dobiti pri seatu, ko pa je večina delov iz audija in vw-ja.
nerazumljiva poteza. :gleda

[Sporočilo uredil/a MGsax na dan 27.10.2002 ob 21:51 GMT]
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
MITT
Nov uporabnik

Napisal/-a MITT Ne okt 27, 2002 10:25 pm

JA tole pri Seatu je zelo zanimivo, celo Skodilaki Octavije lahko narocis s Xenonkami, Seatov pa ne!!!! Wierd.

Za vse, ki vas zanima (ampak vas bo odvrnila cena) naknadna vgradnja Xenonk v katerikoli avtomobil, si oglejte tale link:

http://www.hitechimportlighting.com/bellofhid.htm
The Fear Of The Speed

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po okt 28, 2002 8:52 am

Luči morajo imeti a-test in oznako E-... (homologacija za Evropsko tržišče). Tudi tiste ki se dodatno ugradijo! Vprašanje pa je če so začel to tudi preverjat.

Če hočeš popravit svetilnost luči se ti splača predelat originalno kablovje in ga zamenjat z večjimi direktno iz akumulatorja. Rabiš pa še 2 releja, ohišja varovalk, izboljšat mase...

Trinity
Nov uporabnik

Napisal/-a Trinity Po okt 28, 2002 9:43 am

Zanima me samo, kako je z tistimi Xenon žarnicami, ki se dobijo v trgovini (H4 - 30%dnevne svetlobe). Ali je boljše, da dam v avto H4 100 W rally žarnice? Kako je z napeljavo - ali bo preveč?

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po okt 28, 2002 1:37 pm

100 W žarnice naredijo tudi več toplote, torej parabole hitreje potemnijo. Obvezno priporočam da za njih narediš novo napeljavo.

Razne de lux žarnice ne morm komentirat ker jih nisem sprobal, splača se pa dat kakšen toler več za dobre žarnice namesto najcenejših.

Če imaš star avto pa poglej če ni že čas da zamenjaš parabole, drugače nobena žarnica nima efekta.

Trinity
Nov uporabnik

Napisal/-a Trinity Po okt 28, 2002 2:17 pm

Pero pravi:
100 W žarnice naredijo tudi več toplote, torej parabole hitreje potemnijo. Obvezno priporočam da za njih narediš novo napeljavo.

Razne de lux žarnice ne morm komentirat ker jih nisem sprobal, splača se pa dat kakšen toler več za dobre žarnice namesto najcenejših.

Če imaš star avto pa poglej če ni že čas da zamenjaš parabole, drugače nobena žarnica nima efekta.

Mam Audi A4. Kaj so parabole??

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Ne nov 03, 2002 11:52 am

zarnica sveti v vse smeri(tudi nazaj),a pri avtomobilu je koristen samo snop svetlobe,ki sveti na cesto-pred avtomobil.zato so parabole(tista kromirana rec v luci),da zarke,ki svetijo nazaj,v nekoristno smer,odbiva na cestisce,v koristno smer...tako sveti zarnica veliko bolj(prakticno),ker se svetloba,ki je prej svetila v vse smeri ´zdruzi v manjsi snop´.moc zarnice je ista kot prej,a efekt je veliko vecji...

Upam,da si razumel...mal po kmecko sm povedu :) :) :)
Slika

bubi
Nov uporabnik

Napisal/-a bubi Ne dec 08, 2002 4:18 pm

Mene pa zanima tista napeljava z dvemi releji ? Jaz sem dal v mojega jugota h4, pa mi kuri stikalo na volanu. Kaj natancno je potrebno storiti ? Kaj mi lahko kdo posreduje nacrt ?

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Sr dec 11, 2002 6:04 pm

ja,ce kuri stikalo na volanu,potem je problem sigurno kje drugje,NE na zarnicah.skozi zarnice in rele je en tokokrog,skoz stikalo in navitje releja pa drugi tokokrog-oba tokokroga med seboj NISTA povezana...tako da...zarnice NISO krive,100%!
Slika

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Če dec 12, 2002 4:21 pm

mogoce ve se kdo kaj vec?js sm sam elektrotehnik elektronik...je slucajno ksn inzinir elektronike tuki? :D :D :D
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Pe dec 13, 2002 2:55 pm

hmm poglej kasn tok ma rele.. samo a ti kuri stikalo pri kratkih al pri dolgih ker pri dolgih negre cez rele..
pa teb pomoje kuri navadn stikal... na njega mas pa vrjetno prkloplen se zadnje luci in pozicijske... cena pri teh stekarjih pa je da so plasticni... ( tisti mal bolsi majo vsaj za preklop nastiman teflon ti mas pa plasticne... ( sm mel jest iste)) zdej mam pa rele in je ql
V8 POWER

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So dec 14, 2002 10:37 am

Ferarist, brez zamere, ampak se hudo motiš. Krive so žarnice!!! (yugo v originalu nima releja ;) ).

Bubi: poznam tak primer, res se kuri stikalo ob volanu. Koliko se spoznaš na elektriko? Če se ne je najlažje da greš do električarja da ti zmontira. Če se pa spoznaš pa ni večji problem. Potrebuješ 2 releja, 2 ohišja varovalk, nekaj žice, avtoelektričarske klješče, nekaj čeveljčkov pa je.

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura So dec 14, 2002 11:13 pm

Evo bodočega dipl.ing. elektrotehnike...:D:D:D:D:D
Peri ima prav... so krive žarnice ker vlečejo 1X večji tok kot navadne in (pri Yugotu, Katrci kjer ni releja) pri prekinitvi stika povzroča enosmerni tok oblok, ki kuri kontakte... ( izmenični tok-...sinus..ima prehod skozi ničlo, ki ta oblok vgasne) zato so vsa stikala ki so grajena za določeno sinusno obrmenitev dosti manj zmogljiva za enosmerne tokove.

Upam da sem napisal kolikor-toliko razumljivo;)
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Ne dec 15, 2002 2:06 pm

Trinity pravi:
Zanima me samo, kako je z tistimi Xenon žarnicami, ki se dobijo v trgovini (H4 - 30%dnevne svetlobe). Ali je boljše, da dam v avto H4 100 W rally žarnice? Kako je z napeljavo - ali bo preveč?

Mal pozno pa sicer. Žarnice H4, H1, H3, ki so +30 ali +50 imajo boljšo svetilnost in je vidljivost nekaj izboljšana. treba je pa vedet nekaj v teh H4 +30 ali +50 žarnicah je notr mešanica xsnona in joda, to je ista polnitev kot v H7 žarnicah. Navadne imajo samo jod notr.

xsenonski žarometi pa imajo xsenonsko žarnico, ki pa deluje na popolnoma drugem principu kot halogenske. Kako jo lahko naknadno vgradiš in koliko drago to je si mal po netu poglej. Naknadno se vsekakor ne splača, najbolj enostavno bi bilo, če bi pač seat imal xsenonke.

100W pa ti ne priporočam, ker naredijo ogromno slabega ima malo dobrega. 100W žarnice se lahko eventuelno uporabi le v žarometih z kovinsko parabolo in v tistih žarometih, ki se jih ne uporablja na cesti. ti delovni žarometi. 100W žarnice, ti pokrivijo in skurijo parabolo. POtem ti lahko stopijo rele za žarometom ipd.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

monti
Nov uporabnik

Re: Re: Re: xenon žarometi

Napisal/-a monti Po dec 16, 2002 1:12 pm

Na mojmu Puntotu (l.95) slabo svetijo. A je kaksna
opcija v vgradnji drugacnih zarnic?....katere priporocate!

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist To dec 17, 2002 6:54 pm

:D se pozna da nism glih za yugote majstr...to pa nism vedu,da yugo nima releja...se zgodi...pol so pa res luci krive...kej nardit?edin tist z releji ti ostane
Slika

yaris
Nov uporabnik

Napisal/-a yaris To dec 17, 2002 7:00 pm

MGsax pravi:
je možno naknadno montirati xenon žaromete v seat leon? ko sem kupoval avto jih ni bilo možno dobiti pa tudi sedaj mislim da je tako.

Seveda se dobi komplet, kabli,dve zarnice in vse kar potrebujes za monatazo, zarnice so iste oblike kot H4, tko da pasejo v vsako luc, ki ima te zarnice, cena kompleta je 500eur najbljizje kjer jih lahko dobis pa je Avstrija, vsaj za Avstrijo vem da se jih da dobit.
Tukile je pa stran kjer lahko vids:
www.hondapower.net/willkommen/home.htm
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Re: Re: Re: xenon žarometi

Napisal/-a Pero Sr dec 18, 2002 6:47 am

monti pravi:
Na mojmu Puntotu (l.95) slabo svetijo. A je kaksna
opcija v vgradnji drugacnih zarnic?....katere priporocate!

Na starih avtih je potrebno zamenjat cel žaromet da ponovno sveti kot v originalu. Samo žarnice ne pomagajo veliko ker je parabola preveč potemnjene.

Nazaj na Yugote: isto velja tudi za Yugota. Saturnus dela tudi žaromete za Yugota za H4 žarnice. Samo H4 žarnica v stari luči ne pomaga veliko. Torej Bubi upam da si zamenjal cel žaromet, če ne pa pojdi do saturnusa in kupi. Stanejo par jurjev, cesta bo pa res dobro osvetljena z H4 lučmi.

Saturnus dela (vsaj nazadnje ko sem bil tam so delali) tudi navadne luči za Yugota, obvezno reci da rabiš H4 luč ker je malo drugačna od navadne, namontira se pa totalno isto na isti nosilc.

[Sporočilo uredil/a Pero na dan 18.12.2002 ob 06:50 GMT]
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov