Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

swrt
Nov uporabnik

Napisal/-a swrt Pe nov 30, 2007 3:50 pm

SlaFko je napisal/-a:Še malo on: Če že misliš dat distanco 30 mm nabavi kvalitetno robo in niti ne razmišlaj da bi dau komu to postružit za par ojrof!

distančniki bodo 20mm. in bodo pršraufani na disk in v distančnik feltna. doma narejeni.
upam samo da ne bo spredaj čez blatnik :?

FreaK_22
Novinec

Napisal/-a FreaK_22 Pe nov 30, 2007 4:00 pm

kljukec je napisal/-a:
FreaK_22 je napisal/-a:No kvasit bedarij ,da 2 oz. 3cm distančnik ne škoduje podvozju.
ITAK ,da škoduje ampak ne v kratkoročnem času.Vse trpi od ležajev,kugle, končnikov...Je pa res odvisno od ET feltne.Prvo poglej koliko je razmaka med gumo ter blatnikom pol sploh kupuj distančnike ne da ti bo kasneje čohalo po blatniku.

ta kratkoročno 2 meseca pa mi je šla polosovina- ne rečem da je nism že prej prevceč obremenjeval- vendar dodatna pika na i pa je šlo k vragu ;)
zdej če misliš da polosovina sploh ni poškodovana pa se toplo priporočam, da sofinanciraš zamenjavo desne polosovine ;)
lp

Vrjetno si moral že imeti polosovino že kr fajn načeto ;)
Drugače polosovina je zadnje ,ki ti bo šla k vragu, prej vse drugo... ;)
Allways tuning

swrt
Nov uporabnik

Napisal/-a swrt Pe nov 30, 2007 8:00 pm

ima kdo na 206-ki z original feltnami s16 montirane distančnike 20mm?
vem da zadaj jih je mela neka črna (bila pred leti dosti na showih- iz kp), za spredaj pa nisem ziher.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe nov 30, 2007 9:22 pm

FreaK_22 je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
FreaK_22 je napisal/-a:No kvasit bedarij ,da 2 oz. 3cm distančnik ne škoduje podvozju.
ITAK ,da škoduje ampak ne v kratkoročnem času.Vse trpi od ležajev,kugle, končnikov...Je pa res odvisno od ET feltne.Prvo poglej koliko je razmaka med gumo ter blatnikom pol sploh kupuj distančnike ne da ti bo kasneje čohalo po blatniku.

ta kratkoročno 2 meseca pa mi je šla polosovina- ne rečem da je nism že prej prevceč obremenjeval- vendar dodatna pika na i pa je šlo k vragu ;)
zdej če misliš da polosovina sploh ni poškodovana pa se toplo priporočam, da sofinanciraš zamenjavo desne polosovine ;)
lp

Vrjetno si moral že imeti polosovino že kr fajn načeto ;)
Drugače polosovina je zadnje ,ki ti bo šla k vragu, prej vse drugo... ;)

avto ma 50.000 km ;)

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Pe nov 30, 2007 11:01 pm

Znamka? Model? Letnik?...
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Po dec 03, 2007 7:48 am

SlaFko je napisal/-a:Znamka? Model? Letnik?...

hm, pa poglejmo:

VW polo 6KV l. '97

Distančnika zadaj 2cm 4x100mm na prodaj z vijaki, ker bi moral blatnik "proširit" :D
Slika

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Po dec 03, 2007 10:00 pm

Am... Jas mam felge ki so precej ven potegnjene (enako kot bi mel distančnike) in morn povedat da zgleda že super ampak na ovinkih sem opazil precejšno razliko skoraj bi rekel da nevarno. Pač poveča se razdalja okoli katere se kolo vrti levo in desno ko ovinkaš in vsaj jas sem rabil kar nekaj kilometrov da sem se privadil. Drugače pa če voziš nemca niso tak problem distančniki pri francozih pa so že tako slabši zadnji mosti... Meni ga je malo zajedlo odkar mam te felge.... :roll:

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Sr dec 26, 2007 11:42 pm

Mene zanima ali bi nastal kakšen problem če bi zadaj na vsaki strani namestil distančnike 0,5 cm ?
Clean look

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če dec 27, 2007 12:03 am

Bezi je napisal/-a:Am... Jas mam felge ki so precej ven potegnjene (enako kot bi mel distančnike) in morn povedat da zgleda že super ampak na ovinkih sem opazil precejšno razliko skoraj bi rekel da nevarno. Pač poveča se razdalja okoli katere se kolo vrti levo in desno ko ovinkaš in vsaj jas sem rabil kar nekaj kilometrov da sem se privadil. Drugače pa če voziš nemca niso tak problem distančniki pri francozih pa so že tako slabši zadnji mosti... Meni ga je malo zajedlo odkar mam te felge.... :roll:

jst sm su na 15 et pol pa se z distancniki sm prsu na -5
pa ni nobene razlike v vozni
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 27, 2007 1:54 am

Denii je napisal/-a:Mene zanima ali bi nastal kakšen problem če bi zadaj na vsaki strani namestil distančnike 0,5 cm ?

nikjer.pa nj govorijo kar hocejo.to je zanemarljivo malo.ti kr dj brez skrbi gor,sam ne na dalse sraube pozabit
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Sr feb 06, 2008 1:06 pm

isku sm v iskalniku pa nisem nikjer najdu odgovora..use teme stare 3 leta ali se vec..

zanima iz kasnega materijala treba da so (baje aluminija-ksna podrobnost mogoce),pa kok je kej vazno a so polni al majo use skozi luknje,ce me razumete..
pa nekje sem prebral da jih je treba balansirati??

kok je obremenjen use to ce das distancnike 15-20 ali pa 10-15mm.

kje bi dubu ksno risbo ali kaj podobnega,sm iskal v googlu pa nic pametnega..

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr feb 06, 2008 1:23 pm

406 je napisal/-a:isku sm v iskalniku pa nisem nikjer najdu odgovora..use teme stare 3 leta ali se vec..

zanima iz kasnega materijala treba da so (baje aluminija-ksna podrobnost mogoce),pa kok je kej vazno a so polni al majo use skozi luknje,ce me razumete..
pa nekje sem prebral da jih je treba balansirati??

kok je obremenjen use to ce das distancnike 15-20 ali pa 10-15mm.

kje bi dubu ksno risbo ali kaj podobnega,sm iskal v googlu pa nic pametnega..

lp

aluminij predvsem zato ker ne rjavi pa ker je relativno lahek.drgac pa ksn magnezij...za extreme pa se kj lazjega.luknje so zato da je cim lazji,se pa neki pozna tut na vzdrzljivosti.
ce das take distancnike gor(10-20mm)je ze kr neki.sam se nimas nc za bat ksnih hujsih posledic.pac ksna roka pa lezaj mau bol trpi.pa obvezno dat dalse sraube
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Sr feb 06, 2008 1:32 pm

ja lej situacija je taka...:
et 31 platisc 17 col...imam pa original et 18...se pravi distancniki 13mm da pridem na original et..
mogoce lahko tudi 10,sam tok da mi ne drgne... :?:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr feb 06, 2008 1:37 pm

406 je napisal/-a:ja lej situacija je taka...:
et 31 platisc 17 col...imam pa original et 18...se pravi distancniki 13mm da pridem na original et..

sj pravm brez tezav.kup alu distancnike.tist od balansiranja pa jst nevem,se mi bl za lase zdi prvlecen.sj ce ga na struznci delas se balansira med struzenjem.
uzam pa take distancnike k so tm k je lukna izboceni da ti bojo fajn na feltno sedl
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Sr feb 06, 2008 1:42 pm

abbe je napisal/-a:

sj pravm brez tezav.kup alu distancnike.tist od balansiranja pa jst nevem,se mi bl za lase zdi prvlecen.sj ce ga na struznci delas se balansira med struzenjem.
uzam pa take distancnike k so tm k je lukna izboceni da ti bojo fajn na feltno sedl

a pa mogoce se ves kje bi ksno sliko dubu da pokazem mojstru kako narest..
oprosti,sam to zadnje te ne razumem najbolje.ubistvu vem kaj mislis,sam si ne morm predstavlat..

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr feb 06, 2008 1:55 pm

406 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

a pa mogoce se ves kje bi ksno sliko dubu da pokazem mojstru kako narest..
oprosti,sam to zadnje te ne razumem najbolje.ubistvu vem kaj mislis,sam si ne morm predstavlat..

Takole. Na ta obroček potem sede feltna.
Slika
Glej na netu za "hub centric spacers".
Glede balansiranja.. če kupiš kvalitetna dist. ni nobenih problemov, če boš pa dajal enemu da ti postruži, je pa odvisno od natančnosti načrta, kvalitete materjala, profesionalnosti tega, ki bo to delal itd.

swrt
Nov uporabnik

Napisal/-a swrt Sr jun 25, 2008 9:58 am

med 130-150 mi rahlo trese volan. zanima me če bi pomagalo da dam feltne in distančike na novo centrirat skupaj (feltno prišraufam v distančnik)? bi to pomagalo? in optiko je verjetno treba na novo naredit?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost