Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

tpober
Nov uporabnik

Razjedanje barve

Napisal/-a tpober Sr jul 16, 2008 10:20 pm

Pozdravljeni.

Pri barvanju zadnjega dela avtomobila se mi je pojavil nek problem, ki ga ne znam sam rešit. Namreč pri na nosu akrilnega dvokomponentnega brezbarvnega laka čez metalno barvo mi je le ta malček stekel in se popecal, pustil sem ga 1 dan da se posuši in ga nato na tem delu kjer je bilo popacano zbrusil z 800 vodobrusnim papirjem. Ker je barva na tem delu kjer je bilo pobrušeno zbledela sem ponovno nanesel lokalno eno plast barve a tukaj se mi je pojavil problem. Namesto, da bi se barva lepo zlila z prej nanešeno se mi je na teh mestih (prelivih) začela razjedat. Postopek sem večkrat ponovil, očistil temeljito z čistilnim bencinom, a brez uspeha. Res nnimam pojma kaj bi lahko bilo narobe, zato upam na vašo pomoč.

Hvala ker ste si vzeli čas.

Z pozdravi, Tadej
Priponke
IMG_1668.jpg

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Sr jul 16, 2008 11:00 pm

ko si brusil si se verjetno s mastno roko ali čem dotaknil površine in ti zato to dela,al pa si prefino pobrusil lahko pa da si na preveliki temperaturi imel vse skupaj,najverjetneje pa so krivi silikoni

tpober
Nov uporabnik

Napisal/-a tpober Pe jul 18, 2008 10:25 am

Živjo.

Pri brušenju se nisem dotikal površine, na koncu pa sem še za vsak slučaj očistil z čistilnim bencinom in šele nato barval. Kot je vidno na sliki je barva razpokana le okoli območja, ki je bilo v celoti pobrušeno do kita, v okolici, kjer je še plast stare barve in laka pa barva razpoka. Očitno je nekaj narobe z podlago, nevem. Nevem kako bi težavo odpravil ne da bi moral celotno površino zbrusiti in ponovno barvati celo stran avta.

Kako misliš to, da so krivi silikoni?

lp Tadej
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov