Pozdravljen,
jaz vsekakor bolj priporocam LED, sem tud sam mel neonko sprva pa se mi skor avto vzgal ko je neka elektronika v njej pregorela tak da se je kr kadilo iz plastike od neonke. Res pa da je bla neonka iz spara.
Kar se tice cenovne primerjave LED in neonk pa mislim da ni niti neke pretirane razlike. 4 neonke za 18 eur se mi zdi hudo poceni, razn ce so take kot si jo zdaj mel ko ti je razletela po prvem dotiku, pri meni osvetlitev pod armaturko in pod sedezi, torej za vse 4 prostore na noge pride priblizno 2x toliko kot te tvoje neonke, se nekoliko majn (zmontirane v letvice ze, pripravljene za priklop).
LED so prakticno vecne oziroma jih zamenjas vsaj 2x pozneje kot pa neonke ce ze slucajno kaka crkne. Prednost LED je tudi to da ce crkne ena ledika ostale se vedno svetijo in se ona ko je hin sploh ne opazi. Pa tudi neonke rabijo za to da zasvetijo visoko napetost (ne vem kak je z hladnimi katodami), LED ti ves cas delujejo na konstantni napetosti 12V in z njimi ni problemov.
Vezavo LED ti pa priporocam na kablovje od stropne lucke, potem mas moznost da vklapljas ledike kadar hoces in pa tudi takrat ko se ti odprejo vrata.
Ce te interesira mi javi na PM pa se bova dogovorila za naprej. Ce bi pa rad videl ucinek kako zgleda to po montazi pa si poglej nekaj primerov v moji galeriji:
http://taubek.moj-album.com/album/4316598/
LP, taubek
Knightrider maker.... a.k.a. stromar ...... LED diode all inclusive!