Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Rooki
Nov uporabnik

Homologacija orig. 16"platišč na P206 ???

Napisal/-a Rooki Če nov 20, 2003 3:19 pm

Pozdravljeni.

Imam P206 2.0HDI XS, ki je imel orig. 15" platišča (195/55R15),
ker pa sem imel možnost brezplačne zamenjave za 16" platišča
(205/45R16) sem seveda pristal v menjavo. To vse skupaj je
bilo zamenjano na orig. Peugeot servisu, kjer sem kupil avto.

Sedaj pa me zanima, če je za homologacijo teh platišč dovolj njihovo
potrdilo, ki ga sami napišejo ???? Tako so jim naročili v Ljubljani ????

Jaz sam, pa vem da je za homologacijo potreben TUV oz. certifikat in
potrdilo o srokovni montaži.

TNX again.

73 de Rooki.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če nov 20, 2003 3:25 pm

poglej kaj ti piše v homokartončku...še je že ta dimenzija notr ne rabiš nič...

sicer pa ker so original feltne dvomim da bo kdo kaj sikal :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če nov 20, 2003 3:29 pm

Mu bojo ce nima te dimenzije v homo kartoncku not napisane...
Vse kar je drugac je treba homologirat, sam pomoje ce so original feltne ne bojo na LPPju prevec kompliciral,al pa tud :x :?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če nov 20, 2003 3:30 pm

Če nimaš vpisane te dimenzije v kartončku(205/45/16) avto ni tehnično brezhiben in se lahk jeb...s, ker ti lahk polcaj če hoče tablce dol pobere, kljub temu da maš orginal Peugeot platišča. Vsi vemo da je to nesmisl, da morš homologirat gume kljub temu da maš orginal platišča, sam žal tko zakon veleva.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če nov 20, 2003 3:33 pm

CupraR je napisal/-a:Če nimaš vpisane te dimenzije v kartončku(205/45/16) avto ni tehnično brezhiben in se lahk jeb...s, ker ti lahk polcaj če hoče tablce dol pobere, kljub temu da maš orginal Peugeot platišča. Vsi vemo da je to nesmisl, da morš homologirat gume kljub temu da maš orginal platišča, sam žal tko zakon veleva.

to je že res samo če se vidi da so original feltne dvomim da se opazi na 100 km da jih niso homiči odobril... to je bil moj point :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Če nov 20, 2003 3:39 pm

naj ti povem da imam jaz isti avto in da sem tudi zamenjala fentle in seveda sem
mislila da mi ne bo treba delati homologacije pa sem morala vseeno v ljubljano na
homologacijo da so mi vpisali v homologacijo pa še sto na uro so težili jest ne vem ka majo gor vsak dan slab dan ali pa samo takrat ko jaz pridem gor

kakšne barve ga pa imaš avto mislim
lp tigrica

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Če nov 20, 2003 3:56 pm

tigrica je napisal/-a:naj ti povem da imam jaz isti avto in da sem tudi zamenjala fentle in seveda sem
mislila da mi ne bo treba delati homologacije pa sem morala vseeno v ljubljano na
homologacijo da so mi vpisali v homologacijo pa še sto na uro so težili jest ne vem ka majo gor vsak dan slab dan ali pa samo takrat ko jaz pridem gor

kakšne barve ga pa imaš avto mislim
lp tigrica

VEDNO MAJO SLAB DAN !!!!

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Če nov 20, 2003 4:25 pm

V momologacji niso nikjer feltne vpisane zato, lahko imaš gor original ali pa ne, prav vseeno je. Važna je dimenzija gum.

zaj**** zakon; za homologirat določeno dimenzijo gum rabiš na eni strani feltne, ki so primerne za to dimenzijo in na drugi strani pa feltne, katere imajo certifikat, da so za določen tip vozila ( P206 v tvojem slučaju).

Ponavadi je tako, da če imaš pri isti znamki vozil pri enem modelu eno dimenzijo felten, na drugem pa drugo pa bi ti želel dat od boljšega modela feltne gor ne boš našel nikjer nobenega papirja saj so te feltne specifično izdelane za določen model. Tukaj bi moral najti prav proizvajalvca felten saj dvomim, da jih peugeot vliva in tam zaprosit, če ti lahko izdajo kak certifikat.

v tvojem primeru, ti svetujem, da za homologirat tisto dimenzijo gum, si sposodiš feltne ki imajo urejene papirje . nato, ko dimenzija vpisana v kartonček pa daš lahko gor tudi lesene feltne, saj niso nikjer navedene.

l.p.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če nov 20, 2003 4:41 pm

Js morm original spojler zadnji strešni met homofegiran. Pa na njem nazorno piše automobiles peugeot france pa še levček je zraven. Če to ni k***! Aja, pozabu sm povedat, živim v kranju. :x
Slika

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Če nov 20, 2003 5:26 pm

Pugi je napisal/-a:Js morm original spojler zadnji strešni met homofegiran. Pa na njem nazorno piše automobiles peugeot france pa še levček je zraven. Če to ni k***! Aja, pozabu sm povedat, živim v kranju. :x

Ja če živiš v Kranju pol pa res :arrow: k mate res ene idiotske policaje. A pol bi mogu met vsak star stric, k ga ma zato da vid do kje lahko avto porine homologiran? Ma ne ga srat no. Moj stric ma original fordov spoiler ( z štemplom ) pa ga policaji in na tehničnem niso niti pogledal '' beri original dodatna oprema''

Kar se pa felten tiče pa moraš homologirat :arrow: v feltne pa fedre se zlo zapikujejo.

Uporabniški avatar
Rooki
Nov uporabnik

Napisal/-a Rooki To nov 25, 2003 8:58 am

Hi.

Tigrica, kako pa si ti to uredila, kajti TUV papirje verjetno nisi imela ???

TNX again. 73 de Rooki.

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r To nov 25, 2003 9:40 pm

Papir o dimenziji gum (kar ti bodo na LPP-ju upisal) katere pašejo na tvoj avto ti lahko tudi izda generalni uvoznik za tvojo znamko. Vem da je Nu-NRG tako naredu. Sicer za Forda :arrow: ampak vprašat pa lohk greš.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov