Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Ne okt 17, 2004 1:35 pm

Ikst, če se ne motim si prijavljen tudi na BMW forumu. Najdi poste od Roka (E30) in ti bo on razložil. On je naredis svašta iz poliestra. Mislim pa, da je prijavljen tudi tukaj, ampak ne sodeluje.

Glede karbon haube je pa tako. Profesijonalne, oziroma F1 kvalitete niti slučajno ne bo nobeden naredil sam doma. Plast karbona čez poliester, da dobiš karbon look se da, ampak da ne bo kdo pričakoval neke kvalitete oziroma trdnosti in upogljivosti karbona.

Nekaj se je govorilo o tem človeku iz gorenjske, ki ga omenjate. In takrat se je tudi govorilo o vrednosti opreme. Zneskov ne bi ugibal, so pa tako visoki, da si sploh ne morem predstavljati, tudi če bi bila ena ničla več ali manj. V glavnem profesijonalno pozabite, look se pa da narediti. Samo eno plast čez poliester in imaš "F1 racing" dele na avtu.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr nov 03, 2004 8:08 am

neki me zanima.. ..kolk je karbonska havba lazja od navadne kovinske (npr. za cliota mk1)?

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr nov 03, 2004 10:00 am

približno za 50-70%

točen podatek vem za neko hondo... havba težka 14,5kg original, karbon 4,8
Slika

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr nov 03, 2004 4:28 pm

aha.. ..ok, thanx!

če gledaš tezo karbonske havbe glede na original, je kr dost.. ...sam če pa to primerjaš s celim avtom, je pa to zelo malo.. ..glede na to da je precej draga (50k+)!!!

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Če nov 04, 2004 3:02 pm

Kokr jest vem pride karbonska havba za mojga BMWja okol 500k, pa nevem zakaj je dal Zornik za pečko 400 miljonov, če vi doma z fajrcajhi vse zakrivite oziroma zapečete :!: :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če nov 04, 2004 3:14 pm

Mogoče je pa pečka sestavljena iz fajrcajgov v vrednosti 400mio :lol:
Slika

Uporabniški avatar
MIHA 6N
Nov uporabnik

Karbon Havba

Napisal/-a MIHA 6N Če nov 04, 2004 3:30 pm

Zdravo;jaz sem gledal karbon haube pri nemski firmi FK-AUTOMOTIVE,so pa precej drage,za mojga Polota pride 500EUR.Za ostalo si pa lahk pogledate na netu pod www.fk-automotive.de

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če nov 04, 2004 4:37 pm

CE je kdo zasledil v grosuplju na avtoshowu je mel a3m par haub ala karbon raztavljenih...
Sem gledal pa oko obracal itd...
SAm tist ze ni karbon, usaj za ceno 40k ga nemores dobit

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če nov 04, 2004 6:21 pm

men se je tut neki čudn zdel. mislm da sm jih celo slikou. bom poiskau, pa če hoče kdo, lah prlimam kle gor. sam upam da bom najdu, da je nism še zbrisu. :roll:

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] Če nov 04, 2004 7:59 pm

Ponavad dajo samo vrhnji plasti carbonska vlakna, notranje so steklena vlakna...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če nov 04, 2004 8:17 pm

giztok je napisal/-a:Ponavad dajo samo vrhnji plasti carbonska vlakna, notranje so steklena vlakna...

Tako se tudi meni zdi, al pa je enostavno plasticna pa imitacija karbona...

Uporabniški avatar
hitri in drzni
Novinec

Kraj: ljubljana/ViČ

Napisal/-a hitri in drzni Če nov 04, 2004 8:19 pm

mogoce zato stane sam 40 kosov drgac pa se strinjam z vami so ble res cudne :x
Vse kar je zenskega spola,rcunalnistvo in AVTOMOBILI

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe nov 05, 2004 12:42 am

Imitacija pomoje ni bla, je pa verjetno da je iz karbona samo vrhna plast.
Ce se prou spomnm je tm lepo pisal da je iz karbona, tko da usaj mal more bit :D

lp

Uporabniški avatar
ClioMylife
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ClioMylife So nov 06, 2004 7:43 pm

Tiste haube se ble rabljene .Imele so samo spredaj kakšne dve plasti karbono in to je vse.Na zadnji strani so ble pa z mat črnim sprejem pofarbane . :P

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So nov 06, 2004 7:55 pm

Kako to mislis rabljene? Men se je zdel da so ble nove.. :)

Uporabniški avatar
ClioMylife
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ClioMylife So nov 06, 2004 8:57 pm

Po vsej verjetnosti kot sem si jih jaz ogledal naj bi bile to rabljene haube zmatirane in oblečene z kakšno plastjo karbona in polakirane.Sem jih pa od uzad pogledal in so bli vsi tisti haklčki k se hauba zatakne ko jo zapreš poškodovani (skrivljrni )in zadnji del jr bil z mat sprejem poštrihan (ne pa mat barvo ko kupiš novo haubo pa je mat črno od vzadaj).LP.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To nov 28, 2006 9:58 pm

alesi je napisal/-a:Fantje jaz sem ze dosti naredil iz karbona in pod prvo ga je treba presat.Pod drugo ce mislite delat havbe daj najprej ene 2 sloja poliestra in nato 2 sloja karbona trdoda bo ista samo cenejse bo. Ce delate ravne povsine je najboljse delat na steklo ni veliko za smirglat
Poleg tega ko se smirgla je treba paziti da ne pridemo skozi smolo na tkanino ker pokvarimo vzorec tu se vidi vsaka pikica.Jaz vedno preden brusim se enkrat premazem s smolo.

pa vm je povedau kar vm gre

Uporabniški avatar
brejker
Novinec

Kraj: KAMNIK: Podgorje

Re: HAUBA z karbona

Napisal/-a brejker Po jan 12, 2009 10:13 am

monster_d je napisal/-a:Torej zanima me kak je z tem materialom, vemo da je dosti lazji kot zelezo, bolj robusten kot poliester itd..
A se da z karbona doma izdelat haubo?
Bla bi posebnih oblik oz posebna odprtina tak da razni izdelovalci odpadejo ki hocejo za haubo met 100k+.

Je izdelati podobno kot z poliestra?
Po kolko se meter materiala dobi, kak se skup spoca itd...
Skratka cimvec o tem.
Poliester mi je use jasn, sem ze use delal, cas je za karbon da se zacnemo spet neki uporabnega ucit :wink: :wink:

Jest se ukvarjam s Carbonom.
In JA, lahko se to naredi doma. In to na dva načina:

1.način:
Vzameš haubo dol, jo zbrušiš, napacaš z epoxi smolo, na polivinilu prepojiš ukrojen Carbon, položiš na haubo, vržeš v veliiiko vreči in priklopiš na vakum, da isesaš ven odvečen epoxi. Sušiš 24h, pobrusiš bobove in z vodobrusnim "spoliraš" haubo, polakiraš in izdelek je pripravljen na montažo.

2.način:
Vzameš haubo dol. Naneseš ločilec_Formula5. Lameliraš kakšne 3-5slojev steklene tkanine za kalup. Ko se kalup posuši:
Ga spoliraš na visoki sijaj. Naneseš ločilec in začneš lamilirat Carbon... lahko daš samo zgornjo plast Carbon ostale pa stekleno_če se ti gre samo za izgled. Če misliš orng narest moraš zlamilirat kakšne 3-4sloje Carbona.

To je več al manj vse kar rabiš vedet. Podrobnosti tibo povedal prodajalec ki ti bo vse to prodal. ;)
Je pa šeen "keč" pri homemade Carbonskih haubah...
Velika izpostavljenost UV žarkov!!! Glede na to da je Carbon črn pritegne veliko svetlobe nase in se posledično ZELO segreje na soncu! Če bi naredil na "simpl" način bi ti hauba zdržala kakšne 2leti MAX. Na haubi bi začel dobivati velike motne lise_kar vi več lepo za pogledat. REŠITEV: uporabljati UV obstojen epoxi in lak
:roll:

p.s. Nisem bral cele teme, tako da se opravičujem če je bilo kaj že povedanega.
DIY maniac.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: HAUBA z karbona

Napisal/-a MacTron Po jan 12, 2009 12:27 pm

brejker: off
Zelo zanimivo opisano... vendar v drugo poglej letnico teme.

lock
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov