Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Ogledala od Lupota na Polo 6n?

Napisal/-a obcasnigledalec Po jul 20, 2009 10:18 am

A pašejo ogledala od lupota na polota 6n brez modifikacij?
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Ogledala od Lupota na Polo 6n?

Napisal/-a King1 Po jul 20, 2009 11:20 am

obcasnigledalec je napisal/-a:A pašejo ogledala od lupota na polota 6n brez modifikacij?

če se ne motim ne pašejo ampak na 6n2 pa bi mogli it.
nisem pa čist ziher.
lp

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Po jul 20, 2009 11:34 am

Seveda pašejo, vendar z malimi predelavami pri nosilcih.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po jul 20, 2009 11:45 am

AVX je napisal/-a:Seveda pašejo, vendar z malimi predelavami pri nosilcih.

kakšne pa?
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Po jul 20, 2009 11:48 am

Malo rezanja, malo švasanja plastike, malo poliestriranja, malo rezanja, mal kitanja, brušenja,...

Malo se znajdi. Vse se da če se hoče.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po jul 20, 2009 11:51 am

Hmm, kitanje pa brušenje komot, samo švasanje plastike pa ne bom mogel samo doma.

Bo pa treba počakat na razbitga 6n2 pa s tam ogledala pobrat.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Po jul 20, 2009 11:53 am

Zaka pa zdj kr od polota 6n2? ka lahka poveš kaj sploh hočeš?

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po jul 20, 2009 12:19 pm

Kolker vem pašejo od 6n2 ogledala direkt gor, zato. Kitat pa brusit je najmanjši problem, ampak plastično švasanje pa ne znam pa najbrž kakovostno ne moram opraviti sam doma. Rad bi pa zamenjal špegle na mojem polotu ker žvižga če grem čez določeno hitrost ali pa če je veter. Malo sem se enkrat igral s špegli pa je tista luknja med ogledalom in avtom malo problematična. Z drugimi špegli ki bi jih kupil za cca 20€ z razbitega avta bi pa lahko probal problem rešit, pa še če bi vzel stubby lupo ogledala bi še zgledalo lepo. Ker pa naj bi pasala 6n2 ogledala direkt na 6n bi pa lahko to tudi sprobal. Na prvi pogled sicer zgleda kot da bi lupo ogledala pasala direkt na 6n, ampak raje vprašam.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _6N_(Green).jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _v_sst.jpg

Zgleda dovolj podobno, ampak videz vara?
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Re: Ogledala od Lupota na Polo 6n?

Napisal/-a shaggx Po jul 20, 2009 2:18 pm

King1 je napisal/-a:
obcasnigledalec je napisal/-a:A pašejo ogledala od lupota na polota 6n brez modifikacij?

če se ne motim ne pašejo ampak na 6n2 pa bi mogli it.
nisem pa čist ziher.
lp

čak čak tu neka ne štima... od lupota na 6n2 greno da 6n pa ne in hkrati gredo od 6n2 na 6n :? po moji logiki bi potem morla +od lupota pasati tudi na 6n...
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Po jul 20, 2009 2:53 pm

Ti bi se zdaj ubistvu rad znebil žvižganja od vetra, ki prihaja ob udarcu v ogledalo ob določeni hitrosti. Ti zdaj misliš da boš z menjavo od lupota oziroma zdaj po vem od polota 6n2 rešil ta problem žvižganja. Zdaj me pa še zanima ali si že to stestiral ali se ti pač dozdeva da ne bi smelo žvižgat.

Za moje pojme je pol bolš da daš ene take špegle ko so čim bolj noter pomaknjeni, in pride k temu tudi bolj aerodinamična oblika avtomobila, kar pomeni manjši upor pri veru, kar bi naj zmanjšalo tudi to žvižganje.

Sam hudo da se folk spušča v takšne podrobnosti pri takšnih letnikih avtomobila. Pač kot nekakšen luksuz. Ne bi reku če bi mel Marcedeza S Clase letnik 2009 pa da bi mi žvižgalo, ko v takem avtu pač hočeš tišino pač luksuz. Če je pa avto letnik 97 pač dobiš take stvari za primerno ceno. Meni se to zdi smešno, da boš menjal ogledala zaradi žvižganja.
Zadnjič spremenil AVX, dne Po jul 20, 2009 2:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po jul 20, 2009 2:54 pm

Pri lupotu šipa malo zavije in s tem tudi nosilec malo zavije, zato direkt na 6n/6n2 nebi šlo, so pa od 6n2 ogledala enaka tistim ki jih ima lupo, ta velika, ta pa bi mogla it takoj na 6n.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Po jul 20, 2009 2:59 pm

Ja zdej če sam veš da od lupota ne pašejo na 6n/6n2, ampak bi od 6n2 pa zgledajo enako in bi po tvoji logiki morala iti gor. To si zdaj tak zakompliciral situacijo, to je glih tak kot je profesorca prašala janezka kok je 3x2= 6 pa ga praša kok je pa 2x3= isti k****
Nauk, da če paše iz 6n2 na lupota pol more iz lupota na 6n2 tut pasat.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po jul 20, 2009 3:30 pm

Moj prejšni post se je nanašal na shaggxov post.

Ti bi se zdaj ubistvu rad znebil žvižganja od vetra, ki prihaja ob udarcu v ogledalo ob določeni hitrosti. Ti zdaj misliš da boš z menjavo od lupota oziroma zdaj po vem od polota 6n2 rešil ta problem žvižganja. Zdaj me pa še zanima ali si že to stestiral ali se ti pač dozdeva da ne bi smelo žvižgat.

Za moje pojme je pol bolš da daš ene take špegle ko so čim bolj noter pomaknjeni, in pride k temu tudi bolj aerodinamična oblika avtomobila, kar pomeni manjši upor pri veru, kar bi naj zmanjšalo tudi to žvižganje.

Sam hudo da se folk spušča v takšne podrobnosti pri takšnih letnikih avtomobila. Pač kot nekakšen luksuz. Ne bi reku če bi mel Marcedeza S Clase letnik 2009 pa da bi mi žvižgalo, ko v takem avtu pač hočeš tišino pač luksuz. Če je pa avto letnik 97 pač dobiš take stvari za primerno ceno. Meni se to zdi smešno, da boš menjal ogledala zaradi žvižganja.

Ja tebi se, men se ne. Jaz bi rad udobje iz avta čeprav je 10 let star. A zej pa ne smem sprobat z špegli ki bi jih lahko kupil za 20€? Ja zej morm pa bit samo še vesel da mi avto sploh dela. Res ne vem zakaj nebi probal izboljšat situacijo. Ker z avtom sem po večini zadovoljen, samo par stvari pa me moti in bi jih rad rešil.

Ja pa sem sprobaval in je bilo z zalepljeno luknjo boljše, torej manj žvižgalo. Problem je v tem da je razdalja med špeglom in avtom cca 1cm, in ko greš 130 pa ti veter piha z cca 40 se bo probal zrak stisnt čez tisto luknjo z 170km/h. Tako kot bi pihal v flašo od pira. Če pa povečaš tisto luknjo pa se zna problem rešit. Tisti čisto majhni špegli, ala DTM ki jih lahko na ebayu dobiš pa se mi ne dopadejo.

Ne vem zakaj se sedaj razburjaš.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Po jul 20, 2009 3:44 pm

obcasnigledalec je napisal/-a:Pri lupotu šipa malo zavije in s tem tudi nosilec malo zavije, zato direkt na 6n/6n2 nebi šlo, so pa od 6n2 ogledala enaka tistim ki jih ima lupo, ta velika, ta pa bi mogla it takoj na 6n.

aja tako je :D jaz sem prebral celo temo in sem pač to opazil da pač to piše mi pa ni štimalo... ;) tnx za razlago
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Po jul 20, 2009 4:20 pm

Uredu, sam pač jz ne bi iskal udobja v polotu 6n, ko mu velik stvari manka, da bi se lahko reklo da je avto udoben.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po jul 20, 2009 4:44 pm

Ja že, ampak to vssen ne pomeni da se ne sme probat avta izboljšat.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Po jul 20, 2009 6:26 pm

sej pi**da če že tak gledaš tam te neki moti nonstop med vožnjo.. zravn pa dobiš ogledala za cca 20 €
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po jul 20, 2009 6:42 pm

No, kej veliko več ni za debatirat, se lahko zaklene temo.
Zdaj že objavlam občasno
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov