Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Ne jan 06, 2008 11:59 pm

lord71 je napisal/-a:
roki125 je napisal/-a:kupi epoxi ki hitreje trdi in imaš narejeno v 2. urah ;)

Ja pa zaendrek je tud in čas do želiranja 10minut ne! Morš vedet kater materjale za kaj uporabljaš ni vse isti drek :-P
Pa ti res vse delaš z lopato al kaj sej ne namažeš 1/2kg epoxsa če en stiropor zlimaš in tanek sloj, ki je vmes se da z olfo zlahka prerezat in zbrusit. :evil:

jst sm govoru o epoksiju za limanje stiroporja skupi.. .ne rabiš kvalitete in pa tudi čas želeranja je lahk hitr... kakšne izdelke pa delaš?

btw, z lopato sm zadnič eno cipreso prekopu in jo premaknu za 3 metre na levo...
druzga z lopato ne delam... ;) :roll:

lord71
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Re: Roving

Napisal/-a lord71 Po jan 07, 2008 4:50 pm

Ja iz epoxsija razne nosilce ,ohišja za elektroniko ,računalniška ohišja pa razne predelave armatur in spojlerjev za motorje itd ;)

GoldenEye
Nov uporabnik

Napisal/-a GoldenEye Ne feb 03, 2008 10:13 pm

Zanimiva tema in forum!
No uprašanje za poznavalce. Jst bi se lotil delat kufr za smuči za avtobus.
neki takega: http://shrani.si/f/1C/My/LVa2Y0O/skikofferoffen.jpg
Debelina plasti približno 5mm. Moralo bi biti kompaktno trdo narejeno.
seveda znotraj bi naredil kovinsko ogrodje iz aluminija oz železa. No to bom brez problema naredil.
Malo svetovanja bi rabil kaka vlakna naj kupim in kje?
Smola? kje
Kalup iz česa? No prenesel bi iz zadnjega dela avtobusa dizajn.
In koliko plasti da bo nekak optimalna trdota.5mm

Širina 2,5m x višina 2,5m x dolžina 60cm

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Ne feb 03, 2008 11:28 pm

Model si lahko nardis iz pločevine nekod najlažje,zdj glede debeline 5 mm je pa tak če delas tanke sloje je tak 1 sloj nekje 1 mm prbližno,tak da no če bi nardil 4 sloje bi že blo dosti,no že 3 bi bli...
mah pa bols en sloj več nardit kot enga premal ker tu ne igra velke vloge neki teža,bolj to da močno narjeno če se bo tut kj težjega not pelalo :D
Js spojlerje delam iz 2-3 slojev odvisno,ko sem pa delal spojler za tovornjak za enga sem ga pa nardil iz 4 slojev in je blo več ko dost,tak da bos imel 4 sloje več kot dosti ;)
Hmm no zakaj pa bos se delal kovinsko ogrodje?
4 sloje in bo držalo ko nevem kaj pol pa taki L nosilec ki bi bil privijačen na to kisto zadi (nosilci bi bili pa zaliti u poliester-vlakna),potem pa to fiksirano zadaj na avtobusin 100% da bi tu lahko najmanj 200 kil u kiblo naložo :lol:
Odvisno od nosilca kakega bi nardil...
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po feb 04, 2008 8:17 am

Samo pri homologaciji se pa vse ustavi, sploh pa ne pomislit, kaj bo rekla zavarovalnica, če se to utrže in pade na cesto, ter poškoduje ene par avtov.
Jst ne bi tvegal, sej ne da težim, sem te samo opozoril ma probleme, ki se ti morda utegnejo zgoditi.

GoldenEye
Nov uporabnik

Napisal/-a GoldenEye Po feb 04, 2008 11:15 am

@Black_Racer®
Nosilec ima že namensko narejen bus prav za takšne kište ki nosi ogromno težo.
http://shrani.si/f/v/pE/T75DKsX/964a27.jpg

Ja zadeva je takšna!
Nova kišta znese 6.000,00 Eura
Kište ni potrebno homologirat, vsaj nisem slišal od oseb ki so to reč doma sami naredili.Sicer iz pločevine.
Kovinsko ogrodje bom delal zaradi tega, da pritljaga ni obremenjena na poljestru ali npr če kaka smuča znotraj zdrsne da ne naredi luknje v kišti.
Vse bi ubistvu nosilo kovinsko ogrodje, samo dizajn kište bi oblikoval, ki bi ga z vlakni pritrdil na ogrodje.

@Cash
Matr si pa paranoičn. Kaj če se ti osebni avto zlomi na polovico in se ti raztrešči na cesti, ter poškoduje ene par avtov.Čeprav je homologiran obstaja nekaj % da se ti to lahko vseeno naredi, kriv boš pa sam in ne firma avtov nč bat že tko naredijo. Če se mi pa gdo zaleti v kišto je pa itaq odgovornost njegova.
Ma poslušaj tukaj niso takšne hitrosti max 100km/h. Upora škatla nima ker je za avtobusom. Kar bi mogel gledat je upor pri burji.
Pred leti so delali takšne plastične boxe, sedaj delajo aluminijaste, ki so težke približno 400kg. Kar bi to mogoče spravil na 100-200kg max

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po feb 04, 2008 11:41 am

Vse je potrebno homologirat --> smo v sloveniji, halooo?
Zavarovalnico sem ti pa omenil zato, ker ne bo izplačala niti centa poškodovanim avtom, ker kišta ne bo homologirana za avtobus in boš mogel vse stroške sam kriti. Sicer pa delaj kar češ, jst sm te samo opozoril. ;)

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ To feb 05, 2008 12:35 am

Mene pa zanima, če je kdo tukaj na forumu, ki dela spojlerijo doma iz poliestra,....

Če je, me zanima koliko bi računal za sprednji odbijač na spodnjih dveh slikah,....

Slika
Slika

GoldenEye
Nov uporabnik

Napisal/-a GoldenEye To feb 05, 2008 3:07 pm

Zanima me kako se obnese polivretan v spraju za kalup?
Je že kdo probal?
Pa če se z katero smolo tepe oz katero ne tepe?Da ga nebi razgrizlo

Uporabniški avatar
_BlisteR_
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a _BlisteR_ Sr jul 22, 2009 12:14 pm

Jaz imam trenutno naprodaj rolo steklenih vlaken 600g/m2. rola ima 23kg to je nekje 35m2. Če kdo rabi naj mi piše na pm.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov