Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Icexz
Nov uporabnik

Tüvi, homologacija

Napisal/-a Icexz Ne dec 13, 2009 8:44 am

Pozdravljeni!
Preden zazenete paniko zakaj nisem malo pobrskal po forumu in uporavil iskalnik-->sem vendar nikjer nisem nasel odgovora zame...
Pred nekaj dnevi sem si privoscil avtek, ki pa ga je bilo treba peljati na tehnicni, tam so me malo grdo pogledali ampak so se me usmilil in pustili cez. Tezava je bila v tem (niso vedeli oni in nisem vedel jaz) ali je avto spuscen ali so samo trse vzmeti (original niso ker so rdece barve). Prejsni lastnik mi ni dal Tüv papirja s katerim bi lahko naredil homologacijo, zdaj pa me zanima ali je mogoce priti nekako do tüv-a ker se mi sploh ne sanja kateri fedri so. Sel sem na uradni servis in original fedri stanejo 250€ (par), ali je to edina resitev? Prav tako ima nastavek na auspuhu (od original lonca naprej), tudi tukaj so mozje v modrih haljah rekli da moram imeti homologacijo. Gre se za moj prvi avto na katerem je nekaj predelano tako da nimam pojma kam se obrniti tako da vas prosim za nasvet. Gre se pa za opela astro coupe 1.8

se slika nastavka izpuha ce so kaksne nejasnosti
Slika
hvala za pomoc

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne dec 13, 2009 9:54 am

A si kaj povprašal na opel forumu ? Tam je sigurno kakšna predelana astra pa prosu nekoga za tüv in pa še nekoga da ti ga potem priredi. Usaj za fedre..

Medtem ko za izpuh bi znal bit problem, ker se težko dobi tüv že če veš za katero znamko gre.. če pa niti to neveš pa še težje.
Pa so gor samo nastavki zaradi videza ali dajo tudi kaj zvoka ?
Mislim da če so gor nastavki samo zaradi vizualnega izgleda da nti ne potrebuješ homologacije, ampak dvomim da ima ta astra v originalu dva izpuha, čeprav je neka športna verzija Berthone, ali tako nekako ?

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Ne dec 13, 2009 10:02 am

če ja nastavek na izpuhu privijačen homologacija ni potrebna.če pa je privarjen je pa potrebna.tako nekako naj bi bilo če se ne motim.

za fedre pa najbiljo tako kot ti je "B|ind" predlagal (opel forum).

Lp Matej

Icexz
Nov uporabnik

Napisal/-a Icexz Ne dec 13, 2009 10:56 am

bom povprasal na opel forumu... a se sme prilagajat tüv papirje in kako bi prisel do racuna od mehankarja da so strokovno zmontirani + optika? (fuj kolk papirjev) glede auspuha oz. nastavka so privarjeni ampak so samo za izgled nekega posebnega zvoka ne daje ima pa vgraviran logotip od remusa. edino kar so mi priznali da je spojler originalen.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne dec 13, 2009 12:11 pm

Hja, seveda se ne sme ˝prilagajt˝ tüva :lol:
Ampak mislim da smo ga že skoraj vsi.. pa še noben ni poročal da bi mu kdo težil zaradi tega. Zadeva mora biti lično narejena, lepo sprintano in speto da izgleda original, potem pa pridi v Novo mesto na Avto Krka na homologacijo pa boš opravil ;)
Ker kle ne komplicirajo, glavno da se številke ujemajo pa da ne prineseš en kup papirjev da še sam neveš kako pa kaj.
Kar se tiče potrdila o strokovni montaži - to bi znalo bit problem. Edino če poznaš kakega mehanika ki bo za kak € izpolnil potrdilo in poštempljal.

Samo če na fedrih ni nobenih številk bo problem.. pravtako na nastavkih.

Kaj pa prejšni lastnik pravi ? Jaz nevem kako se tako naserjete, pa vsi non stop trobimo okoli te homologacije kakšni so problemi če predelave niso vpisane.

Maš pa usaj srečo za spojler, ker tud ni original :D
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov